Obavijesti

Sport

Komentari 10

Gorica drži korak s Dinamom: Ma mi još ništa nismo postigli

Gorica drži korak s Dinamom: Ma mi još ništa nismo postigli

Utakmica je bila jako teška, zadovoljan sam zbog osvojena tri boda. Mi smo imali malo bolje šanse, ali bilo je ujednačeno. Kad ne igraš najbolje, a pobijediš u gostima onda je to nešto posebno, kazao je litavski trener

VIDEO

Dinamo je i ove sezone silovito ušao u novu HNL sezonu i već nakon četiri kola imaju pet bodova više od Hajduka s četiri pobjede u isto toliko utakmica. Nekad su se 'modri' znali odvojiti odmah na početku sezone i tu prednost povećavati iz kola u kolo, no ovaj put nisu sami. U stopu ih prati nevjerojatna Gorica.

Pokretanje videa...

Nogometaši Gorice slave pobjedu 01:20

Momčad Valdasa Dambrauskasa (43) jedina uz Dinamo ima stopostotan učinak nakon četiri kola, a pobjedu vrijednu 12. boda uzeli su na gostovanju kod Lokomotive (2-1). Fantastičan je bio Kristijan Lovrić koji je zabio dva gola, a jedan za 'lokose' dao je Fran Karačić.

Zagreb: NK Lokomotiva i HNK Gorica u 4. kolu Prve HNL

U egalu su s hrvatskim prvakom, imaju početak iz snova, ali litavski trener stao je na loptu znajući i sam da je prerano za euforiju.

- Utakmica je bila jako teška, zadovoljan sam zbog osvojena tri boda. Mi smo imali malo bolje šanse, ali bilo je ujednačeno. Kad ne igraš najbolje, a pobijediš u gostima onda je to nešto posebno. Igrači moraju razumjeti da još uvijek ništa nismo postigli, tek smo počeli. Ako zadržimo taj mentalitet, sve se može dogoditi, a ako ne uspijemo, nogomet bi nas mogao kazniti - rekao je sjajni Litavac koji je preporodio Goričane.

Zagreb: NK Lokomotiva i HNK Gorica u 4. kolu Prve HNL

Gorica je pobjeđivala Varaždin, Slaven Belupo, Šibenik te sad Lokomotivu i utrpala im ukupno 12 golova. No Dambrauskas je itekako svjestan što govori jer tek ih sad čekaju prave utakmice, derbiji protiv Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke. 

No Goričani nisu nikada imali ovakav sjajan start u sezonu, a optimizam je sve veći i veći nakon sve boljih igara. Izgledaju kompaktno, uigrano i jednostavno svatko zna što trener želi od njega. To je znao i Lovrić protiv 'lokosa' pa im utrpao dva gola.

- Da, rekao sam Lovriću kako da puca slobodnjak. Standardne situacije često odlučuju utakmici, a mi znamo kakav on udarac ima. Analizirali smo mnoge standardne situacije i on točno zna što želim od njega u kojoj situaciji. Igrači često imaju svoje ideje oko takvih situacija pa im nekad treba dati poneki savjet - kazao je Litavac koji je u Goricu stigao u veljači zamijenivši Sergeja Jakirovića. 

Zagreb: NK Lokomotiva i HNK Gorica u 4. kolu Prve HNL

Dok njegov kolega muku muči sa sastavljanjem momčadi nakon što su mu čelnici Lokomotive rasprodali pola ekipe koja je došla do drugog mjesta, Dambrauskas je zadržao igrače na okupu, doveo nekoliko igrača i Turopoljci sada izgledaju baš zastrašujuće. Naravno, tek je početak sezone i pitanje je koliko dugo mogu držati korak za Dinamom obzirom na veliku razliku u budžetu i širini klupe. Imaju i oni svoju prednost u svemu tome, a to su brojne europske obveze koje čekaju dinamovce.

Goričani moraju uživati u trenutku jer se rijetko kad događa klubu koji je prije dvije godine došao u Prvu HNL, da ima četiri pobjede iz četiri utakmice na početku sezone. 

U sljedećem kolu čeka ih još jedan lakši zadatak. Dočekuju Istru koja još ne zna za bod, a onda kreće pakleni raspored. Osijek, Hajduk, Dinamo, Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače