Obavijesti

Sport

Komentari 490

Gorica je pala s igračem manje: Jakićev gol uništio je goste, Dinamo u finalu Kupa na Istru!

Gorica je pala s igračem manje: Jakićev gol uništio je goste, Dinamo u finalu Kupa na Istru!
12

Dinamo je nakon 90 minuta i dva produžetka pobijedio Goricu 4-1 i prošao u finale Kupa. Zabili su Jakić, Majer, Mišić i Ademi dok je za Goricu strijelac bio Špikić. Gosti su od 46. minute igrali s igračem manje

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u finale Hrvatskog nogometnog kupa 4-1 (0-1, 1-1) pobjedom protiv Gorice nakon produžetka u polufinalu.

Pokretanje videa...

Sahrana velikog dinamovca - dede Franje 02:17

Gorica je odlično otvorila susret, povela golom Špikića (3), no početkom drugog poluvremena Mišić (46) je poravnao na 1-1 da bi u produžetku pobjedu Dinamu osigurali Jakić (100), Majer (110) i Ademi (118).

Gosti su do vodstva stigli nakon što je Dvorneković odlično osvojio loptu na polovici Dinama, ona je došla do Hamada koji je sjajno proigrao Špikića, a mladi napadač Gorice koji će od ljeta igrati za Dinamo probio se između Ristovskog i Theophile-Catherinea te preciznim prizemnim udarcem pogodio sam donji lijevi kut Zagorca koji se nije niti pomaknuo.

Gorica je bila bolji suparnik tijekom čitavog prvog poluvremena, Dinamo usprkos zaostatku nije stvorio niti jednu opasnu situaciju pred suparničkim golom, dok su gosti prijetili iz brzih protunapada, no nedostajalo je preciznosti u završnici za povećanje vodstva.

Utakmica se u potpunosti okrenula početkom nastavka kada je trener Dinama Damir Krznar u igru uveo Ademija i Majera umjesto Ivanušeca i Franjića. 

Nakon samo 46 sekundi igre u drugom poluvremenu Mišić je izjednačio odličnim udarcem sa 20-ak metara nakon što je Kastrati ušao u kazneni prostor s desne strane, navukao obranu na sebe i zatim povratnom loptom poslužio Mišića.

Zagreb: Dinamo protiv Gorice lovi finale Kupa

U 49. minuti Gorica je ostala s igračem manje jer je sudac Zebec rigorozno kaznio Keitu drugim žutim kartonom te je do kraja dvoboja Dinamo apsolutno dominirao.

Mogli su domaći do pobjede i prije isteka 90. minute, ali Oršić u 69. minuti iz idealne pozicije nije pucao nego se odlučio za dodavanje za Majera koje nije bilo precizno da bi Kastrati u 72. minuti glavom s četiri metra prebacio vrata.

Ipak, "bunker" Gorice pao je u produžetku, Dinamo je poveo gotovo na isti način na koji je stigao i do izjednačenja. Kastrati je dobio loptu na desnom krilu, poslao povratnu na udarac Jakića sa 20-ak metara, a ovaj je pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Banića.

Zagreb: Dinamo protiv Gorice lovi finale Kupa

Do kraja dvoboja Majer i Ademi su u 110., odnosno 118. minuti preciznim prizemnim udarcima s vrha kaznenog prostora postavili konačni rezultat.

Dinamo će u finalu 19. svibnja u Velikoj Gorici igrati protiv Istre 1961 koja je u prvom polufinalu prije dva tjedna svladala  branitelja naslova Rijeku sa 3-2.

Dinamo je do sada 15 puta osvajao Kup, dok Istra 1961 nema niti jedan naslov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup, polufinale 18:00 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Mišić 46', Jakić 100', Majer 111', Ademi 119'
4 : 1
Gorica
Špikić 3'
Sortiranje događaja
120'

I kraaaaaaaaaaaaaaaj! Gledali smo sjajan susret na Maksimiru, a unatoč visokoj pobjedi od 4-1, Dinamo se dobrano namučio za finale Kupa gdje će igrati protiv Istre. Zabili su Mišić, Jakić, Majer i Ademi, ali treba priznati da je Jakićev gol u 100. minut u potpunosti uništio goste i presudio pobjednika. Za Goricu je zabio Špikić, a ne zaboravimo napomenuti da su gosti od 49. minute igrali s igračem manje nakon što je Keita dobio drugi žuti karton.

119'

Evo i još jednog gola. Zabio je sada i treći igrač koji je ušao u nastavku utakmice. Vukao je kapetan Dinama od centra  i pucao s ruba šesnaesterca, a lopta je od stative ušla u mrežu. Sada je 4-1.

115'

Dinamo može odahnuti. Drži mirno loptu u svome posjedu i nigdje se ne žuri. Ima ogromnu prednost i još je jako malo ostalo do kraja. 'Modri' imaju 3-1 i ako se neko čudo ne dogodi u preostalih pet minuta, u finalu Kupa ćemo gledati Dinamo i Istru...

111'

Goričani su već umorni, a sada se obrana totalno raspala. Majeru se otvorio prostor, ušao je u šesnaesterac pa prizemnim udarcem u donji lijevi kut matirao Banića. Dinamo ima 3-1 i na korak je od finala Kupa.

107'

Evo nam i šeste promjene u domaćim redovima. Lirim Kastrati je izašao, a ušao je Izet Hajrović, kojemu je ovo prvi nastup nakon mjesec dana i utakmice sa Šibenikom kada je dobio 11 minuta.

Komentari 490