Obavijesti

Sport

Komentari 256

'Goreće region': Evo što srpski mediji pišu nakon što je ždrijeb spojio Dinamo i Crvenu zvezdu

'Goreće region': Evo što srpski mediji pišu nakon što je ždrijeb spojio Dinamo i Crvenu zvezdu
4

Dočeka li Dinamo Zvezdu i obrnuto, bio bi to prvi susret hrvatskog i srpskog kluba još od 2005. godine kada je zaprešićki Inter ispao baš od Zvezde u drugom pretkolu Kupa Uefa s ukupnih 1-7

VIDEO

Ono što se već dugi niz godina vuče kroz medije, ovog bi puta moglo dobiti epilog. Dinamo protiv Crvene zvezde za Ligu prvaka! Naravno, ako prije toga uspješno prođu prepreke u 3. pretkolu, Legiju i Šerif!

Pokretanje videa...

Dinamo VIDEO

Koliko smo puta priželjkivali taj susret, a sad ćemo vjerojatno i gledati. Prva utakmica, na Marakani, odigrat će se 17./18. kolovoza, dok će uzvrat biti u Maksimiru tjedan dana kasnije.

Ždrijeb spojio Dinamo i Zvezdu! Prođu li 'modri' Legiju, dolaze im Beograđani ili znanac Šerif
Ždrijeb spojio Dinamo i Zvezdu! Prođu li 'modri' Legiju, dolaze im Beograđani ili znanac Šerif

Ništa manje uzbuđenja nije ni u susjednoj Srbiji gdje je Kurir napisao "GORJET ĆE REGIJA! ZVEZDA MOŽE NA DINAMO IZ ZAGREBA". Telegraf piše da nas "čeka veliki spektakl", a podsjeća da bi to bio prvi duel Zvezde i Dinama još od raspada bivše Jugoslavije. Blic piše: "Kakav ždrijeb" i tvrdi da će srpski prvak u playoffu imati puno teži zadatak nego onaj koji je trenutno pred njima. Alo piše da je "spektakl na pomolu" te podsjeća na njihovu posljednju međusobnu utakmicu koja se odigrala 3. veljače 1991. Alo također piše da beogradski 'crveno-bijeli' i 'modri' imaju dugu, baš dugu povijest.

Omonoia i Dinamo sastali se drugoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka

Dočeka li Dinamo Zvezdu i obrnuto, bio bi to prvi susret hrvatskog i srpskog kluba još od 2005. godine kada je zaprešićki Inter ispao baš od Zvezde u drugom pretkolu Kupa Uefa s ukupnih 1-7.

Hrvatskom prvaku bi pak to bila prva utakmica protiv nekog srpskog kluba od 1997. kada su izbacili izbacili Partizan u prvom pretkolu Lige prvaka. Srpski je klub tada slavio kod kuće s 1-0, a Dinamo im je na Maksimiru pred 40.000 navijača utrpao pet golova (5-0).

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković se za službene stranice kluba osvrnuo na mogući dvoboj nekadašnjih rivala, koji će u sljedećih dana biti glavna teme kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

- Treba najprije proći treći krug kvalifikacija, kako s naše, tako i sa strane protivnika. Tako da smo fokusirani isključivo na Šerif. Može se dogoditi „classico“ iz nekadašnjih dana, ukoliko ispunimo ciljeve i mi i Dinamo. Bit će vremena da se priča o tome. Sigurno je da bi ta utakmica bila izuzetno značajna i donijela mnogo pompe, ali amo sačekati što će se iz događati u narednih sedam dana. Naš cilj je jasan. Idemo dalje, od nas ovisi kakvi ćemo biti, s kakvim pristupom i samo se mi pitamo - izjavio je Stanković pa dodao:

Subotica: 3. kolo Super lige Srbije, FK Spartak Zdrepčeva krv - FK Crvena zvezda

- Svi u play-offu su kvalitetni. Tko god dođe do te faze, na korak je do Lige prvaka, ne dolazi tu slučajno. Sve su to visokobudžetni klubovi, koji imaju iskustva. Možda je moglo i bolje ili gore, ali teren je jedino mjerilo svega - zaključio je Stanković.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 256
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje