Obavijesti

Sport

Komentari 0

Gorša do najboljeg rezultata na Igrama, Maričić u debiju šesti!

Gorša do najboljeg rezultata na Igrama, Maričić u debiju šesti!

Naslov olimpijskog pobjednika u trostavu s novim svjetskim rekordom u finalu (466,0 krugova) pripao je Kinezu Changhongu Zhangu.

VIDEO

Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša ostvario je svoj najbolji olimpijski plasman osvojivši peto mjesto u finalu gađanja malokalibarskom puškom, u disciplini trostav, dok je u svom debiju na OI Miran Maričić osvojio šesto mjesto, a naslov olimpijskog pobjednika s novim svjetskim rekordom u finalu (466,0 krugova) pripao je Kinezu Changhongu Zhangu.

Nakon prve serije klečeći Maričić je bio na diobi petog mjesta, a Gorša na sedmoj poziciji. Poslije druge serije Gorša je ostao sedmi (100,7), a Maričić je pao na osmo (100,5). U tim su se pozicijama zadržali na kraju klečećeg stava - Gorša sa 151,1 krugova, a Maričić sa 150,2.

Shooting - Men

Vodeći je bio 21-godišnji Kinez Changhong Zhang sa 155,6, a samo jednu desetinku lošiji bio je Bjelorus Juri Ščerbacevič. Na trećem mjestu je bio Ukrajinac Serhij Kuliš (154,7).

Gorša i Maričić su ostali na začelju redoslijeda i nakon prve serije od pet metaka u ležećem položaju. Nakon druge serije u ležećem stavu Goršin i Maričićev zaostatak za ostalim finalistima je povećan pa je bilo sve izglednije da će hrvatski dvojac osvojiti sedmo i osmo mjesto.

Tokio: Petar Gorša 10m zračna puška

Na kraju gađanja u ležećem stavu Gorša je imao 306,4 kruga i za šesto plasiranim Srbinom Milenkom Sebićem je zaostajao za 2,5 kruga. Maričić je s 303,5 krugova bio na posljednjem mjestu uoči gađanja u stojećem stavu.

Kinez Zhang je i nakon druge faze finala bio na vrhu s 312,6 krugova. Na drugo mjesto se probio Rus Sergej Kamenskij (311,8), a treći je bio Bjelorus Ščerbacevič (311,5).

Hrvatski dvojac je nakon prve serije u stojećem stavu i dalje bio na začelju, a zaostatak za petim i šestim mjestom koja su vodili u eliminacije.

U drugoj stojećoj seriji došlo je do velikog preokreta. Bjelorsu Ščerbacevič i Ukrajinac Kuliš su potonuli na posljednje dvije pozicije, što je uvelo Goršu i Maričića u eliminacijski dio.

Tokio: Miran Maričić 10m zračna puška

Maričić je prvi završio eliminacije i s konačnim rezultatom u finalu 416,2 zauzeo šesto mjesto.

U sljedećem hicu Petar Gorša je morao nadoknaditi zaostatak od 0,5 za Norvežaninom Jon-Hermannom Heggom. Hegg je pogodio 10,1, a Gorša, nažalost 9,8 i tako s 427,2 kruga zauzeo peto mjesto, što je njegov najbolji olimpijski plasman.

Potom je otpao Hegg (438,0) i tako ostao bez medalje, a brončano odličje osvojio je Srbin Milenko Sebić (448,2).

Zadnji hitac je odlučivao o zlatu između Kineza Zhanga i Rusa Kamenskija. Mladi 21-godišnji Kinez je s 10,3 završio natjecanje s 466,0 krugova što je novi svjetski rekord za finale trostava. Kamenskij je s 464,2 osvojio srebro, baš kao i prije pet godina u Rio de Janeiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda