Obavijesti

Sport

Komentari 4

Gorša ide na sigurno: Ne pada mi napamet da izađem iz Sela

Gorša ide na sigurno: Ne pada mi napamet da izađem iz Sela
1

Zbog sigurnosti nisam želio ići ni na svečano otvaranje, kaže Petar Gorša, Bjelovarac koji živi na Viru i strijelac na svojim trećim Olimpijskim igrama

VIDEO

Sa samo 28 godina Petar Gorša sudjelovat će već na trećim Olimpijskim igrama. Mladić rođen u Bjelovaru ovaj put u krugu je favorita za medalju, što bi bila nagrada za predani rad tijekom karijere.

- Streljaštvo mi je prva ljubav, okušao sam se u svim sportovima koji su se mogli trenirati u Bjelovaru, ali na kraju sam se posvetio streljaštvu, u kojem sam od osme godine - počinje priču naš olimpijac Petar Gorša.

U Riju će pucati u čak tri discipline, a otišao je u sjajnoj formi. Ova godina najuspješnija mu je u karijeri.

Prije natjecanja posebnih rituala nema, sve je stvar koncentracije koja je, uz mirnu ruku, najvažnija u streljaštvu. Zbog priprema neće ni na otvaranje.

- Zbog sigurnosti nisam išao na otvaranje, čak neću ni izlaziti iz Olimpijskog sela tijekom turnira. Želim ostati odmoran i koncentriran. Zajedno s trenerom isplaniram si obaveze dan prije, znam kad ću spavati, kad jesti... - priča Gorša, koji ništa ne prepušta slučaju.

Iako se natječe u streljaštvu, lov ga posebno ne zanima. Probao je jednom i nije mu se svidjelo, ali je zato veliki ljubitelj ribolova.

- More me opušta, kad god mogu prije velikog natjecanja odem uz more i tamo saberem misli. U posljednje vrijeme zaljubio sam se u podvodni ribolov, koji mi puno pomaže i kod streljaštva - dodao je Gorša, koji primjećuje i velik pomak u sportu:

- Sport napreduje, prije su treninzi bili stihijski, dok se danas na sve pazi. I teretana nam je jako bitna u pripremi.

Situacija sa streljaštvom u Hrvatskoj još je daleko od idealne.

- Teško je i skupo pronaći dobro streljivo - požalio se Gorša, čiji je cilj ući u finale:

- Uspijem li u tome, baš sve je moguće!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...