Obavijesti

Sport

Komentari 57

Gotovo! Valverde odlazi, novi trener Barcelone je veliki Xavi

Gotovo! Valverde odlazi, novi trener Barcelone je veliki Xavi
1

Legenda Barcelone i jedan od najboljih svjetskih veznjaka ikada sastao se jučer s Ericom Abidalom nakon polufinalne utakmice katarskog kupa te su, prema pisanjima, dogovorili sve uvjete

VIDEO

Da se sprema smjena poznato je već nekoliko dana, no katalonski mediji na naslovnicama današnjih izdanja donose senzacionalnu vijest - dosadašnji trener Ernesto Valverde napustit će Barcelonu, a na njegovo mjesto doći će ni manje ni više nego Xavi Hernandez.

Pokretanje videa...

00:38

Legenda Barcelone i jedan od najboljih svjetskih veznjaka ikada sastao se jučer s Ericom Abidalom nakon polufinalne utakmice katarskog kupa između njegova Al-Sadda i Al-Rayyana te su, prema pisanjima, dogovorili sve uvjete.

E, sad, situacija je prilično jednostavna. Izgleda da je Barcin prioritet broj jedan Xavi, koji bi danas tijekom dana trebao odlučiti hoće li preuzeti Barcelonu odmah ili će čekati kraj sezone.

U prvom slučaju, Valverde će dobiti otkaz već u ponedjeljak, u drugom će odraditi sezonu do kraja znajući da u tom periodu mora pronaći novu adresu.

Xavi je još prije nekoliko dana rekao da mu je san jednog dana voditi klub s kojim je osvojio sve što se osvojiti da, no da je to jedino što trenutno može reći.

- Odluka je isključivo na Xaviju. Pristane li preuzeti momčad tek od ljeta, Barcelona bi do kraja ove važne sezone imala trenera u kojeg momčad više nema povjerenja i koji zna da odlazi. U Barceloni po pitanju trenera glavnu riječ vodi svlačionica, a osobito kapetani Messi i Pique koji su u fantastičnim odnosima sa svojim bivšim suigračem Xavijem. Pregovore Xavija i Barce potvrdio je i predsjednik Al-Sadda i samo se čeka konačna objava - piše Mundo Deportivo.

Pitanje je hoće li klasni svjetski veznjak kao što je to Xavi biti podjednako dobar trener? I treba li Barceloni čovjek na klupi s minimalnim trenerskim iskustvom?

Kako god, arapska televizija BeIN Sports otišla je i korak dalje od Munda pa navela da će tijekom nedjeljnog dana 'blaugrana' predstaviti novog trenera. Koliko istine ima u tome ostaje vidjeti, no treba uzeti u obzir da je informacija došla od dobro upućenog novinara Khaleda Waleeda, koji je javnosti objavio fotografiju Xavija i Abidala na sastanku u Dohi.

Xavi Hernandez je legenda Barcelone i u paru s Andresom Iniestom činio je vezni duo koji je osvojio sve što se može osvojiti u svijetu nogometa. Njegovo nogometno znanje i umijeće graniče s ovozemaljskim, a za Barcelonu je odigrao 769 utakmica, zabio 85 golova te ostvario 184 asistencija.

Barcelona mu je bila jedini klub u karijeri s kojim je osvojio 17 velikih trofeja prije nego je karijeru odlučio završiti u 2019. godine u Al-Saddu, kojeg je odmah po završetku karijere i preuzeo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova