Obavijesti

Sport

Komentari 1

Govorčinović u završnici izmakla medalja s Europskog prvenstva

Govorčinović u završnici izmakla medalja s Europskog prvenstva

Utrku je Govorčinović završila na četvrtom mjestu premda je njenim većim dijelom jednu od medalja imala u svojim šakama. U finalu su se četiri djevojke odvojile od konkurencije

Hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović (25) ostala je bez medalje u finalnoj utrci jednosjeda, na 1000 metara, na Europskom prvenstvu kojem je domaćin München.

Pokretanje videa ...

Utrku je Govorčinović završila na četvrtom mjestu premda je njenim većim dijelom jednu od medalja imala u svojim šakama. U finalu su se četiri djevojke odvojile od konkurencije i između sebe odlučivale o nositeljicama medalja. Uz Govorčinović odmaknule su od ostalih Mađarica Noemi Pupp, Poljakinja Justyna Iskrzycka i Španjolka Isabel Contreras.

Govorčinović je imala najbolji start od svih te je vodila nakon četvrtine utrke. Potom se sve do samog finiša nalazila na drugom ili trećem mjestu, no na kraju je izgubila i brončanu medalju jer ju je prestigla Španjolka Contreras.

U ovoj disciplini Govorčinović je osvojila brončano odličje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Halifaxu, a prošle godine je bila srebrna na Europskom prvenstvu.

Ispred nje je još jedna nedjeljna finalna utrka, na upola kraćoj dionici (13.21 sati).

Europsko prvenstvo, kajak 1000m finale:
1. Noemi Pupp (Mađ)       4:00.276
2. Justyna Iskrzycka (Polj)   +0.266
3. Isabela Contreras (Špa)   +1.143
4. Anamaria Govorčinović (Hrv) +1.209
5. Maria Virik (Nor)      +5.698
...