Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Građani' ili 'redsi'? Moguća je i majstorica u najluđem raspletu

'Građani' ili 'redsi'? Moguća je i majstorica u najluđem raspletu

Četiri ćemo borbe gledati u posljednjem kolu Premiershipa. Manchester City i Liverpool bore se za naslov, Manchester United i West Ham za EL, Burnley i Leeds za ostanak, a Salah i Son za 'Zlatnu kopačku'

VIDEO

Cijela sezona 'stisnula' se u - jednu utakmicu! Nakon 37 kola znamo da sljedeće godine u Premiershipu neće igrati Norwich i Watford, ali još ne znamo hoće li se s trofejem Premiershipa fotografirati Pep Guardiola ili Jurgen Klopp. Vodeći Manchester City ima bod prednosti (90) pred drugoplasiranim Liverpoolom (89), a obje momčadi posljednju utakmicu sezone igraju kod kuće.

'Građani' više nemaju što kalkulirati. Premiership im je jedini trofej koji ove sezone mogu još osvojiti, a da ostanu i bez toga, godina bi se mogla proglasiti neuspješnom. Nakon što su na nevjerojatan način ispali iz polufinala Lige prvaka od Real Madrida, još su u ligi spašavali bod protiv West Hama (2-2) i omogućili Liverpoolu da ostane 'u ritmu' i ispravi remi protiv Spursa (1-1). Možda će Riyad Mahrez sanjati penal protiv 'čekićara' kojim je mogao osigurati naslov prvaka Cityju.

Gerrard može donijeti 'redsima' titulu, a poraz znači - puno love
Gerrard može donijeti 'redsima' titulu, a poraz znači - puno love

No, znaju Pepove trupe da ovise sami o sebi. Pobijede li Aston Villu kod kuće u posljednjem kolu, na Etihadu će se slaviti novi naslov prvaka. Aktualni osvajači prvenstva imaju problema u obrani, ali postoji mogućnost da John Stones Kyle Walker 'stisnu zube', dok će Ruben Dias sve morati pratiti s tribina. U goste im dolazi legenda kluba protiv kojeg se bore za naslov, Steven Gerrard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Manchester City v Liverpool - Premier League - Etihad Stadium

Trener momčadi iz Birminghama s 'redsima' nikad nije dignuo ligaški trofej, a sad bi im ga mogao donijeti na klupi drugog kluba. Jedva su pobijedili nogometaši Liverpoola Aston Villu (2-1) pa tako navijači imaju bar neku nadu da mogu namučiti Guardioline izabranike. Čini se da se Klopp okrenuo Ligi prvaka, ali ne bi bilo prvi put da njemački trener 'pili naopako'.

Pitanje je u kakvom su stanju Virgil van Dijk Mohamed Salah koji imaju problema s ozljedama, a pojasnio je Klopp da bi ih volio vidjeti na terenu te da će igrati ako će biti u potpunosti spremni jer ih ne želi izgubiti prije finala Lige prvaka. 'Redsi' kod kuće igraju protiv lošeg Wolverhamptona kojeg bi trebali pobijediti i u sastavu kakvom su istrčali protiv Southamptona (2-1), a sve će se rješavati u nedjelju od 17 sati kad se igraju sve utakmice Premiershipa.

Norwich City v Liverpool - Premier League - Carrow Road

A u jednom ludom raspletu, postoji i mogućnost 'majstorice'. 'Građani' trebaju izgubiti 6-0 kod kuće od Aston Ville, a 'redsi' remizirati protiv Wolvesa s nevjerojatnih 5-5 i gledat ćemo vjerojatno najluđi rasplet prvenstva ikad. Ali to samo po sebi zvuči dovoljno nerealno.

Što se tiče borbe za mjesta u Europi, u Ligi prvaka će sigurno igrati dvojac koji se bori za naslov, londonski Chelsea i najvjerojatnije Tottenham. Spursi gostuju kod Norwicha koji se vraća u Championship pa ćemo vjerojatno gledati 'tarapanu'. Jedina problematična okolnost mogla bi biti navodno trovanje hranom u redovima momčadi iz Londona u kojoj je najgore prošao Harry Kane.

Borba za Ligu prvaka: Spursi slavili u londonskom derbiju
Borba za Ligu prvaka: Spursi slavili u londonskom derbiju

Osim Lige prvaka, Heung Min Son lovi i Salaha u utrci za 'Zlatnu kopačku'. Egipćanin ima 22 gola prije posljednjeg kola, dok je Korejac zabio 21, a postoji mogućnost da Mo ne zaigra pa bi Son trebao imati veliku priliku da preuzme mjesto najboljeg strijelca Premiershipa.

Arsenal igra kod kuće protiv Evertona koji je osigurao ostanak u elitnom rangu engleskog nogometa i znaju da im ni pobjeda više ne donosi Ligu prvaka ako Spursi ne kiksaju te će vjerojatno igrati u Europskoj ligi. Manchester United West Ham bore se za direktan plasman u EL. 'Crveni vragovi' imaju 58 bodova i gostuju kod Crystal Palacea, dok 'čekićari' gostuju kod Brightona. Londonski klub ima 56 bodova i na sedmom je mjestu koje vodi u kvalifikacije za EL.

Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium

Gusto je još i na dnu gdje se za ostanak bore Leeds i BurnleyBrentford zaključuje sezonu na domaćem terenu protiv Leedsa koji je trenutačno u zoni ispadanja, a Raphinha i društvo mogli bi imati i pomoć pomalo zaboravljenog Patricka Bamforda koji bi se trebao vratiti nakon ozljede. Protiv Newcastlea kod kuće se Burnley bori za ostanak, a s obzirom na to što sve brani Nick Pope, uz malo sreće i nekoga tko može zabiti gol, mogli bi pobjedom osigurati još jednu sezonu u elitnom rangu engleskog nogometa.

Prijenos utakmice Manchester City - Aston Villa možete pratiti na kanalu Sport klub 1, a Liverpool - Southampton na Sport klub 2.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića