Obavijesti

Sport

Komentari 9

Grci na nogama: Našli skrivene bombe i palice uoči finala kupa

Grci na nogama: Našli skrivene bombe i palice uoči finala kupa

Olympiacos i AEK trebali su igrati ovu nedjelju za trofej grčkog kupa, ali policija je pronašla eksplozivne naprave u blizini stadiona u Ateni i ne želi da se igra blizu glavnog grada. Krenulo je prepucavanje klubova

VIDEO

Finale grčkoga nogometnog kupa između Olympiacosa i AEK-a, koji je trebao biti odigran ovu nedjelju na stadionu Georgios Kamaras drugoligaša Apollon Smyrnisa u Ateni, doveden je u pitanje nakon što je policija blizu stadiona pronašla skrivene benzinske bombe i drvene palice.

Grčki nogometni savez zasad je samo odlučio da će odgoditi finale. Kad i gdje će utakmica biti odigrana, ne zna se. Zbog opasnosti od nereda i sukoba navijača dvaju rivala policija traži da se finale odigra ne samo na neutralnom terenu, nego i izvan poluotoka Atika, gdje se nalaze Pirej i Atena.

Sezona koja je ionako prekinuta na tri mjeseca zbog pandemije korona virusa trebala je u Grčkoj završiti ovaj vikend, najkasnije do 1. kolovoza zbog Uefinih rokova i sudaranja s idućom sezonom pa su klubovi postali nervozni i počeli se prepucavati otvorenim pismima.

Olympiacos, novi grčki prvak, uputio je tako priopćenje AEK-u u kojem ga pita želi li nastupiti u finalu ovu nedjelju, na što je klub hrvatskog napadača Marka Livaje odgovorio potvrdno, ali posjeća da se o svemu treba očitovati Grčki nogometni savez, organizator natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Celtic v AEK Athens - UEFA Champions League - Third Qualifying Round - First Leg - Celtic Park

Crveno-bijeli su onda poslali novo priopćenje u kojem nude AEK-u da igraju na njihovu, Olimpijskom stadionu, gdje su se igrala i prošla finala kupa, i kažu kako savez nema razloga da ne dozvoli takvo što jer takav stadion ima sve potrebne infrastrukturne uvjete da se finale održi. A tu je i pritisak vlasnika TV-prava koji ne želi odgađati utakmicu.

U savezu, pak, žele da se igra na neutralnom terenu, stadionu AEL-a iz Larisse (350 km sjeverno od Atene) ili na Olimpijskom stadionu u Volosu (330 km sjeverno od Atene). 

Europska mjesta već su ranije podijeljena i ishod finala neće u tom smislu ništa promijeniti. Olympiacos kao prvak ide u drugo pretkolo Lige prvaka, kao i doprvak PAOK, a AEK će u treće pretkolo Europske lige kao trećeplasirani.

Olympiacosu se malo više žuri s finalom jer 6. kolovoza ima uzvrat osmine finala Europske lige protiv Wolverhamptona kod kuće nakon remija 1-1 u prvoj utakmici, potencijalno i završnica toga natjecanja u Njemačkoj. A i momčad bi na ljetni odmor uoči nove sezone. U svakom slučaju, bit će užareno idućih dana na liniji Pirej - Atena.

Arsenal v Olympiakos - UEFA Europa League - Round of 32 - Second Leg - Emirates Stadium

Naslovna fotografija: ilustracija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac