Obavijesti

Sport

Komentari 31

Greek Freak zgazio i Toronto! Hezonja starter sa nula poena

Greek Freak zgazio i Toronto! Hezonja starter sa nula poena
1

Hezonja je počeo utakmicu protiv Hornetsa u MSG-u, ali je odigrao samo 5 minuta i ostao bez koša, a na samo jednom skoku. Antetokounmpo je izdominirao i kod lidera Toronta: 19 poena, 19 skokova i 6 asistencija

VIDEO

Sinoć se na NBA parketima igralo u Torontu, San Antoniju i MSG-u. New York je kod kuće poražen od Hornetsa, Mario Hezonja počeo je u prvoj petorci (zajedno s Hardawayem juniorom, Mudiayem, Vonlehom i Kanterom) pa ispao starter od nula poena.

Hezonja je igrao samo 5 minuta, a u statistiku ubilježio jedan skok, jedan faul i tri promašaja. Našem Super Mariju je cijela večer ispala promašena, i njemu i Knicksima koji u svom Madison Square Gardenu nisu imali ni najmanje šanse protiv u najbolju ruku prosječnih Jordanovih Hornetsa.

U zaključnih 107-119 kapetan Charlotte, Kemba Walker, ugradio je 25 poena plus po 6 skokova i asistencija. Hornetsi su imali i +28, najbolja večer karijere domaćeg rookieja Kevina Knoxa (26 poena, 15 skokova) tako je ostala tek sjajan individualni podatak.

New Yorku je to bio prvi domaći poraz od Hornetsa nakon dvije i pol godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znali smo da su igrali i večer prije pa je plan bio jednostavan: od prve sekunde ih lomiti agresijom na obje strane terena. Još kad je lopta krenula tečno stvarno smo osjećali da Knickse imamo u rukama. U zadnjih devet utakmica imali smo samo četiri pobjede, ova nam je bila nasušno potrebna, sad je sve kako treba biti. Dva dana odmora pa da vidimo Pistonse u Charlottei - rekao je nedodirljivo najbolji igrač Hornetsa, Kemba Walker.

Greek Freak bolji i od Kawhija

NBA stvarno živi jednu od svojih najblistavijih era kad čudo od igrača kakav je Giannis Antetokounmpo (24 godine) nije bez konkurencije najbolji igrač lige. A nije možda ni među tri najbolja (LeBron, Curry, Durant...)!

'Greek Freak' sa svojih 211 cm igra playa i slaže prosjek: 24-13-6! Jučer u derbiju večeri kod Raptorsa: 19 poena, 19 sokova i 6 asistencija. Baš 'Čudovište'. Toronto vs. Milwaukee 99-104.

U samom finišu gostovanja kod Raptorsa dobru ruku pomoćnicu dao mu je Malcolm Brogdon koji je u zadnjih 60 sekundi pogodio dvije uzastopne trice i Milwaukee Bucksi su pokazali svu ozbiljnost ovosezonskih ambicija upravo u dvorani momčadi s kojom se namjeravaju (zajedno s Bostonom i eventualno Philadelphijom) 'potući' za prvo mjesto Istoka. Sad su drugi sa 68%, a Toronto je i dalje na vrhu (i Istoka i cijele lige) sa 75%-nim učinkom.

Kawhi Leonard (20-8-4) i Serge Ibaka (22-6-4) imali su vrlo dobre večeri, ali sinoć je u Kanadi bio isključivo - 'Greek Freak party'.

Spursi polako dolaze sebi

U San Antoniju: Spurs vs. Jazz 110-97. Spursi polako dolaze sebi, a jučer ih je do trijumfa nosio tercet DeRozan (26-6-8), Gay (23-15-2), Aldridge (20-6-1).

- Maraton je ovo... Za svaku ambicioznu momčad svaka je sezona zapravo maraton. Ne smije se letjeti nakon jedne pobjede ili potonuti nakon jednog poraza. Prava priča ionako počinje s play-offom. Naporno trenirati, usput naučiti koja je naša ovosezonska pobjednička formula i ostati gladni pobjeda. To je recept - poslije pobjede nad Utahom govorio je iskusnik LaMarcus Aldridge.

Vodeći trojac gostiju iz Salt Lake Cityja čak i nije imao lošu večer (Mitchell 27, Rubio 26, Gobert 12-8-7), ali Coach Pop polako pronalazi tu formulu o kojoj Aldridge priča, Spursi napokon igraju pravu obranu i definitivno se osjećaju sve bolje u vlastitoj koži.

Inače, noćas Indiana 'Babe' Bogdanovića od 01:00 igra kod kuće s totalno ošamućenim Washingtonom, a Minnesota 'Šišija' Šarića mora 'na streljanu' pred Stepha Curryja, Kevina Duranta i Klaya Thompsona: od 04:30 - Warriors vs. Timberwolves.

Sinoćnji rezultati

Toronto-Milwaukee 104-99
San Antonio-Jazz 110-97
New York-Charlotte 107-119

Tablice

ISTOČNA KONFERENCIJA
1. Toronto 21-7 75%
2. Milwaukee 17-8 68%
3. Philadelphia 18-9 66,7%
4. Indiana 16-10 61,5% ...

ZAPADNA KONFERENCIJA
1. Golden State 18-9 66,7%
2. Oklahoma 16-8 66,7%
3. Denver 17-9 65,4%
4. LA Clippers 16-9 64% ...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener