Obavijesti

Sport

Komentari 9

Grlata 'zelena čudovišta' nosila Fradi do skalpa, Rebrov šokiran

Grlata 'zelena čudovišta' nosila Fradi do skalpa, Rebrov šokiran
10

Prvi put nakon 25 godina Ferencvaros bi mogao zaigrati grupnu fazu Lige prvaka do koje mu stoji još samo Molde kao prepreka, a trener smiruje: Pišemo povijest, ali ostao je još jedan korak

VIDEO

Uspjeli smo pobijediti tri izvanredne momčadi. Pišemo povijest i ovo bi nam trebalo dati samopouzdanje. Ostao je još jedan korak, rekao je Sergij Rebrov (46), trener Ferencvarosa koji je lani uvjerljivo izgubio od Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka u Budimpešti (4-0, ukupno 5-1), a sad dočekao revanš.

Mađarski prvak na praznim tribinama Groupama Arene pobijedio je 2-1 i prošao u play-off gdje ga čekaju dva okršaja protiv norveškog Moldea za plasman u skupinu Lige prvaka.

Pokretanje videa...

Trening Dinama uoči Ferencvarosa 01:22

Nakon izbacivanja Djurgardena, Celtica i Dinama, nikako ne neprelazan protivnik za tek drugi plasman u skupinu Lige prvaka u povijesti. Tamo je Ferencvaros bio samo davne sezone 1995/96., kad je završio treći u skupini s Ajaxom, Real Madridom i Grasshoppersom.

Iako su tribine protiv Dinama zbog odluke Uefe bile prazne, blizu Groupama Arene bila je ludnica. Poznato je kako Fradi ima žestoke navijače, Green Monsters, kojih je nekoliko stotina iz svega glasa cijelu utakmicu navijalo. Igrači su ih sigurno čuli, a i gledatelji u izravnom TV-prijenosu.

Uostalom, pogledajte sami.

- Navijači su nam jako pomogli, nisam očekivao da će tako navijati 90 minuta. Nevjerojatno. Kartonski navijači na tribinama dobro su izgledali, ali podrška uživo nešto je sasvim drugo - rekao je Rebrov, kojega su mađarski kolege na konferenciju za medije dočekali pljeskom.

Champions League - Third Qualifying Round - Ferencvaros v GNK Dinamo Zagreb

- Zaslužili smo pobjedu, dvaput smo vodili i Dinamo nije imao odgovora nakon našega drugog gola. Ovaj put pokazali smo više nego prošle godine. Dosta smo držali loptu, preuzeli inicijativu i protivnik nas je samo mogao pritiskati kad je bio u zaostatku - rekao je veznjak David Siger i dodao:

- Jako smo napredovali zadnjih 13 mjeseci i puno nam je pomogla podrška izvan stadiona. Još jedna runda dijeli nas od grupne faze Lige prvaka, stojimo pred vratima sna i imamo osiguranu Europsku ligu. Uživamo u ovom trenutku, ali ne smijemo se zanijeti, predstoji nam teška borba i u idućim utakmicama.

- Presretan sam zbog gola iako sam brzo nakon toga (u 25. minuti, op.a.) izašao iz igre. Pobjeda je najvažnija. Prvo sam mirno gledao utakmicu, ali nakon što smo zabili drugi gol srce mi je skočilo u pete. Svi smo se veselili zbog uspjeha, svatko je od igrača dao svoj doprinos - rekao je strijelac prvog gola iz druge minute Gergo Lovrencsics.

Golman Denes Sibusz imao je nekoliko vrlo dobrih obrana na udarce gostiju.

- Rano smo poveli i prijetili su nam nekoliko puta s krila, ali nismo uspjeli zabiti i drugi put u tom razdoblju. Povukli smo se nakon gola, a Dinamo je ubacio u brzinu više i izjednačio nakon kornera. Drugi dio bio je uravnoteženiji, ali smo opet pronašli put do gola i sačuvali vodstvo sjajnom obranom. Za sve je zaslužan naš trener Rebrov koji dugo radi s nama i dobro zna što je čija zadaća u momčadi - kaže Dibusz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...