Obavijesti

Sport

Komentari 159

Grozna obrana Bayerna Portu donijela velike šanse za prolaz

Grozna obrana Bayerna Portu donijela velike šanse za prolaz
28

Neshvatljive pogreške obrambenih igrača koštale su momčad Pepa Guardiole poraza u Portu 1-3 i dale portugalskoj momčadi velike šanse za prolaz u polufinale

VIDEO

Nogometaši Porta u sjajnom su izdanju na prepunom Dragãu svladali Bayern 3-1 i tako napravili odličnu prednost uoči uzvratne utakmice u Münchenu. Bayern je u Porto stigao bez ozlijeđenih Riberyja, Robbena, Schweinsteigera i Alabe, no i u tom izdanju glasio je kao favorit. Međutim, već u ranoj fazi utakmice dalo se zaključiti da ovo neće biti njegova noć za pamćenje. 

Xabi Alonso kao početnik

Već nakon par minuta igre Xabi Alonso je 'petljao' s jednom loptom, a ukrao mu ju je Jackson Martinez i izbio sam pred Manuela Neuera. Pokušao je zaobići golmana Bayerna, a ovom nije ništa preostalo nego da ga ruši, a sudac je opravdano pokazao na bijelu točku i dao žuti karton njemačkom golmanu, iako je velika većina smatrala da ovaj zaslužuje i isključenje. Smiren je s bijele točke bio Ricardo Quaresma, a Porto je tako već u trećoj minuti vodio 1-0. 

Bayernu to ipak nije bio najbrži gol primljen iz penala. Gaizka Mendieta zabio je 2001. godine već u drugoj minuti, a Neuer je sretno izbjegao crveni karton u svojoj 68. utakmici u Ligi prvaka, kojom je preskočio Jensa Lehmanna (67). Jedini njemački golman koji je po broju nastupa ispred Neuera je Oliver Kahn sa 103 utakmice. 

Dante još gori

Problemi su se za momčad Pepa Guardiole nastavili već sedam minuta kasnije kada Dante radi skoro identičnu grešku, a loptu mu uzima Quaresma i izbija sam pred Neuera. Puca sjajno vanjskim dijelom kopačke pokraj njega, a navijači Porta nisu mogli vjerovati semaforu na kojem nakon deset minuta njihovi ljubimci imaju 2-0 protiv bavarskog velikana. Bayern je gubio 0-2 prije desete minute samo 2010. godine kada su Gibson u trećoj te Nani u sedmoj zabili za Manchester United. 

Iako šokirani, nogometaši Bayerna polako su konsolidirali svoje redove, a u 28. minuti uspjeli i smanjiti rezultat. Boateng je probio desnu stranu, ubacio u sredinu gdje se odlično snašao Thiago Alcantara i, iako mu je lopta otišla malo iza leđa, uspio zabiti za smanjenje vodstva i svoj prvijenac u Ligi prvaka. U deset utakmica s Barcelonom te pet s Bayernom ovo je talentiranom veznjaku koji je imao puno problema s ozljedama, tek prvi gol u elitnom klupskom natjecanju. Ujedno, Thiago je čak 11. različiti strijelac za Bayern u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, a samo Chelsea ima više strijelaca, njih dvanaest. 

Igralo se otvoreno do kraja prvog poluvremena, s nekoliko prilika na obje strane, no rezultat se više ipak nije mijenjao. Bavarska je momčad otvoreno krenula u drugo poluvrijeme i po pobjedu, nešto što joj je u 'knock-out' fazi Lige prvaka na gostovanju uspjelo samo jednom u posljednjih 15 utakmica kada je gubila na poluvremenu. 

Boateng u prazno

No, obrana Bayerna je nastavila s 'dječjim bolestima' pa je tako u 65. minuti na jednu dugačku loptu Sandra očajno reagirao Boateng i promašio ju glavom, a loptu je odlično iza njega primio Martinez te iskosa s lijeve strane odlično zabio za 3-1 Porta i svoj sedmi gol u posljednjih devet nastupa u Ligi prvaka. Također, Martinez je postao prvi kolumbijski igrač koji je ikada zabio u četvrtfinalu Lige prvaka. 

Momčad Pepa Guardiole je do kraja susreta imala očekivani posjed lopte, no nije uspjela zabiti i imat će težak zadatak u uzvratu. Portu pak ovih 3-1 nudi veliku priliku za polufinale gdje nije bio od 2004. kada je osvojio natjecanje pod vodstvom Josea Mourinha. Zanimljivo, Porto je posljednji put kad je svladao Bayern, a bilo je to 1987. godine u finalu u Beču, uspio i osvojiti Ligu prvaka. 

Bayern u europskim natjecanjima nikada nije uspio proći dalje nakon što je prvu utakmicu na gostovanju izgubio s dva ili više razlike, a Porto je čak deset puta u povijesti obranio prednost od dva gola, a samo jednom mu to nije uspjelo, protiv Grasshoppera 1980. godine. Uzvratna utakmica u Münchenu bit će zasigurno izrazito zanimljiva. 

Lahm: Grozno smo počeli, ali s 2-0 prolazimo

Pogreške se događaju. Nismo izgledali loše, vratili smo se, a onda nam je Porto zabio treći gol. No ima se još tu za igrati, rekao je kapetan Bayerna Phillip Lahm.

- Rezultat je uvijek povezan s onim što pokažeš na terenu. Grozno smo počeli, ali s 2-0 prolazimo u polufinale - dodao je Thomas Müller.

Trener Porta oduševljen je svojim igračima.

- Kako su samo igrali... Nije lako igrati protiv Bayerna, ali odlično smo ušli u utakmicu i rano poveli. Svaka čast mojim igračima - rekao je Julen Lopetegui

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 159

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana