Obavijesti

Sport

Komentari 76

Jesus i Sterling Cityju donijeli četvrtfinale, Modrić ide kući...

Jesus i Sterling Cityju donijeli četvrtfinale, Modrić ide kući...
9

Nakon prvog dijela činilo se kao da Real ima šanse za preokret rezultata iz Madrida, ali nakon Varaneove pogreške (druge) i gola Jesusa bilo je jasno da se Realove šanse gase i da City putuje u četvrtfinale

Manchester City je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Real 2-1 te se s ukupnih 4-2 prošao u četvrtfinale koje će sljedećeg tjedna igrati u Lisabonu. U večerašnjoj utakmici je zasigurno ključno bilo i što je jako lošu noć imao Realov stoper,  Raphael Varane, koji je izravno sudjelovao u realizaciji oba Cityjeva gola svojim pogreškama.

POGLEDAJTE VIDEO: Santiago Bernabeu

Pokretanje videa...

Santiago Bernabeu 00:53

U 9. minuti je izgubio loptu u svojem kaznenom prostoru nakon čega ju je Sterling zabio u prazan gol da bi kod Jesusova gola za 2-1 u dvije sekunde napravio dvije katastrofalne pogreške. Madriđani su izjednačili u 28. minuti, a strijelac je bio Karim Benzema. Nakon nove pogreške Varanea Manchester City je u 68. minuti poveo sa 2-1, a strijelac je bio Brazilac Gabriel Jesus.

Manchester City će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv Lyona koji je iznenađujuće izbacio Juventus. Dvoboj je na rasporedu u subotu, 15. kolovoza (21 sat), a bit će odigran na stadionu Jose Alvalade u Lisabonu na kojem svoje domaće utakmice igra Sporting.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester City v Real Madrid

Od prvog zvižduka njemačkog suca Felixa Brycha nogometaši Manchester Cityja su počeli pritiskati igrače Reala već u njihovoj obrambenoj trećini. Taj je pritisak urodio plodom u 9. minuti, nakon što Madriđani nisu uspjeli dodavanjima izaći iz svog kaznenog prostora.

Pogrešku je napravio tragičar dvoboja, francuski reprezentativni branič Raphael Varane, kojemu je Gabriel Jesus uspio oteti loptu na rubu šesnaesterca, uz samu gol-crtu, te ubaciti u sredinu gdje je na pet metara loptu dočekao Raheem Sterling i mirno poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog belgijskog vratara Thibauta Courtoisa. Bio je to Sterlingov stoti pogodak u dresu Manchester Cityja.

Realu je trebalo više od 15 minuta za prvi pokušaj prema vratima Manchestera, ali je udarac Luke Modrića otišao visoko preko vrata.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester City v Real Madrid

No, u 28. minuti gosti su došli do pogotka koji ih je ostavio u igri za četvrtfinale. Rodrygo se nakon dodavanja Benzeme oslobodio čuvara i probio u kazneni prostor po desnoj strani. Pogledom je pratio kretanje francuskog napadača prije nego što je ubacio loptu na visinu peterca, gdje je Benzema nadvisio trojicu domaćih igrača i glavom poslao loptu u lijevi donji kut.

Francuz je u ovom dvoboju bio kapetan Reala, jer je Sergio Ramos nije mogao igrati zbog crvenog kartona zarađenog u prvom dvoboju na Santiago Bernabeuu, iz kojeg je Manchester donio prednost od 2-1.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester City v Real Madrid

Thibaut Courtois je bio najzaslužniji što se Realova mreža još koji puta nije zatresla u prvom, ali u prvih 15 minuta drugog poluvremena. No, i sjajni belgijski vratar nije mogao ništa u 68. minuti, kad je Raphael Varane još jednom darovao izabranike Pepa Guardiole i praktično ih poslao u četvrtfinale.

Francuski branič je nakon duge lopte glavom pokušao vratiti loptu prema svom vrataru, no učinio je to nespretno i zapravo gurnuo loptu u for za Gabriela Jesusa koji ju je gurnuo pokraj nemoćnog Curtoisa za 2-1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi Reala i trudio se povezati redove španjolskog prvaka, ali nije imao dovoljno raspoloženih suigrača za preokret koji bi gurnuo Madriđane među četvrtfinaliste. U 81. minuti je kapetan hrvatske reprezentacije zaradio žuti karton, a dvije minute poslije ga je Zinedine Zidane zamijenio Valverdeom.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester City v Real Madrid

MANCHESTER CITY - REAL MADRID 2-1 (1-1)

Strijelci: 1-0 Sterling (9), 1-1 Benzema (28), 2-1 Gabriel Jesus (68)

MANCHESTER CITY: Ederson - Cancelo, Laporte, Fernandinho, Walker - Gundogan, Rodrigo (od 89. Otamendi), De Bruyne - Sterling (od 81. D. Silva), Gabriel Jesus, Foden (od 67. B. Silva)

REAL MADRID: Courtois - Mendy, Varane, Militao, Carvajal (od 83. Lucas) - Kroos, Casemiro, Modrić (od 83. Valverde) - Hazard (od 83. Jović), Benzema, Rodrygo (od 61. Asensio)

Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA 21:00 , ETIHAD STADION, MANCHESTER
Man. City
Sterling 9', Jesus 68'
2 : 1
Real Madrid
Benzema 25'
Sortiranje događaja
90'

KRAJ! Nije se Real uspio spasiti. Rezultat na semaforu - isti kao i u Madridu. City 2, Real 1. "Građani" su u četvrtfinalu Lige prvaka!

86'

Uh! Kako blizu! Silva je sjajno pokušao iz slobodnog udarca, prepucao živi zid, a Courtois se morao isprižiti koliko je dugačak i poletjeti jer je lopta otišla tek nekoliko centimetara iznad grede.

80'

Nešto je više od 10 minuta do kraja utakmice u Engleskoj, a Madriđani sve više gube nadu u bilo koji pozitivan ishod. Snage više nema, a Luka Modrić je na kraju još zaradio i žuti karton zbog starta s leđa na Kevina de Bruynea.

 

Izašao je Sterling, ušao David Silva.

70'

Pokušava se Real probuditi, ali ne ide im. Prvo je pokušao Luka Modrić desnom nogom šutirati iz doista teškog kuta, ali njegov je pokušaj blokiran. S druge strane, Silva je unio svježinu u sredinu domaće momčadi i čak se okušao u jednom šutu lijevom nogom, no i njegov je pokušaj blokiran tako da na semaforu stoji i dalje 2-1, što je i više nego dovoljno za dominantan prolazak Cityja. 

69'

Što je s Varaneom?! Može li ovakve dvije greške na ovako bitnoj utakmici napraviti igrač koji je u prvih 11 momčadi prvaka Španjolske? Teško je za povjerovati da je Varane išao primiti loptu na način na koji je, a onda ju doslovno potpuno nespretno uputiti od sebe, nakon što je vidjeo da ga Gabriel Jesus prati u stopu. Nije bilo većih problema za dragulja Cityja. Morao je mirno pospremiti loptu u gol, a to je učinio bez problema i nešto više od 20 minuta prije kraja Realu gotovo sigurno ugasio nadu za produžecima, a kamo li prolaskom u četvrtinu finala Lige prvaka. Pep Guardiola skače po klupi od sreće, a Ramos se na tribini hvata za glavu...

Komentari 76