Obavijesti

Sport

Komentari 78

Gvardiol: Igrao sam na niskom nivou, ništa ne treba uveličavati

Gvardiol: Igrao sam na niskom nivou, ništa ne treba uveličavati

U klubu svi gledaju u pod kad izgube, a ovdje je sve drugačije. Ne bi trebalo biti problema. Ako poginemo i damo maksimum, nadigrat ćemo Škotsku, rekao je lijevi bek 'vatrenih'

VIDEO

Joško Gvardiol (19) zacementirao je mjesto u početnih 11 Hrvatske na ovom Euru iako je prije toga odigrao samo 45 minuta u Belgiji. Zlatko Dalić vjeruje sjajnom defenzivcu Dinama koji na ljeto seli u Leipzig, ali on sam nije baš toliko oduševljen.

- Naravno da nisam bio zadovoljan protiv Engleske jer je rezultat bio negativan. Ne volim gledati individualnu izvedbu, više na tim i rezultat. Volim biti samokritičan prema sebi jer znamo što je realno, ništa ne treba preuveličavati. Protiv Engleske sam igrao na jako niskom nivou. Prva utakmica od prve minute, veliko natjecanje, bio je prisutan veliki strah, ali s vremenom će to nestati - rekao je Joško.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Perišićev gol Češkoj VIDEO

Nakon poraza i remija u prva dva kola, Škotska će u utorak od 21 sat dati odgovor na pitanje ide li Hrvatska u drugi krug. Moramo ganjati pobjedu, po mogućnosti sa što većom razlikom.

Kakva je atmosfera u reprezentaciji?

- Kad se u klubu dogodi poraz, nije bajno i svi gledaju u pod. Puni su negativne energije. Ali ovdje je sve drugačije, nema okretanja leđa pojedincima nego su svi tu kao podrška. Kad si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za nadolazeće utakmice.

Kako je vidio penal Lovrena na Schicku?

- Kao lijevi bek nemam puno iskustava u skoku, ali nema ni govora o penalu. Iako puno stručnjaka tvrdi suprotno, u toj situaciji bio je usmjeren prema lopti. Nijedan čovjek na svijetu nema oči na leđima. Bila je nezgodna, prokrvario je. Da nije, pitanje je bi li se uključio VAR i bi li došlo do te odluke.

Kako mu se čini Škotska?

- Na Europskom prvenstvu nema slabe momčadi. Ušli smo s takvim razmišljanjem kad je počelo. Može nam biti žao što nismo izvukli nešto više iz prve dvije utakmice, ali moramo dati sve od sebe da poginemo, izvučemo tri boda i nadamo se prolasku dalje.

Igrao je protiv Škota Gilmoura u juniorskoj Ligi prvaka za Dinamo protiv Chelseaja.

- Naravno da se sjećam, to mi je najgori dan u životu. Imali smo 2-0 do 77., 80. minute, a onda smo prokockali. Došli smo do penala, a onda su nas masakrirali izvedbom. Nisam mogao pretpostaviti tko će biti vrhunski igrač. Netko odskoči, netko ne. Nas je krasilo da smo igrali kao momčad i na osnovu toga postigli smo takav rezultat.

Koliko nam odgovara otočki tip nogometa?

- Nogomet evoluira i mijenja se sustav igranja, ali ako imamo želju da nitko ne može biti bolji od nas, ako poginemo 90 minuta i damo maksimum, skupimo glave i znamo što nas čeka, ako budemo pametni nadigrat ćemo ih.

Kako uspoređuje ulogu Petkovića u Dinamu i reprezentaciji?

- Svi znamo koliko nam on znači i kolike kvalitete ima iako ovdje nije puno toga mogao pokazati jer ne igra toliko. Ovdje sam novi igrač i treba mi vremena da se pohvatam sa svima u segmentima igre. Njega više razumijem jer sam više vremena proveo u napadu s njim i Oršićem. Dobro se razumijemo i puno mi je značilo kad je ušao u drugom poluvremenu - zaključio je Gvardiol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu