Obavijesti

Sport

Komentari 113

HA-HA-HNS! Ovima za cirkus fale još samo plamen i obruč...

HA-HA-HNS! Ovima za cirkus fale još samo plamen i obruč...
1

Da bi smijenio Šukera, koji je u talu s Mamićem, treba ti Mišković, kojemu Mamić drži kaput. Dario Šimić nije znao što ga je snašlo. I to je to. Šuker pobjeđuje. Finito. The end. Konec. Sviraj kraj

VIDEO

Realno, izborima za predsjednika HNS-a nedostajao je samo plamen i obruč pa da ih se i službeno proglasi cirkusom.

Jer svakom iole upućenom bilo je jasno da su pokušaji svrgavanja Davora Šukera bili gotovi onog dana kad je Zdravko Mamić ulovljen kako galantno, u svom stilu, drži kaput Damiru Miškoviću nakon sastanka u jednom zagrebačkom restoranu.

Tajni sastanak Mamića i Miška! 'Pa kako ste nas samo ulovili?'
Tajni sastanak Mamića i Miška! 'Pa kako ste nas samo ulovili?'

Finito. The end. Konec. Sviraj kraj.

Ostatak je bio - čista smijurija. Dario Šimić naivno je vjerovao u fair-play. Možda i logično jer bio je takav igrač - pa u čitavoj karijeri jedva da je napravio dva gruba faula, a žuti karton vidio bi tek u iznimnim situacijama... Dakle, taj mirni tip, koji valjda u životu nije povisio glas, dobio je u nekoliko dana 16-17 ne žutih nego izravnih crvenih kartona, a da uopće nije ni uspio uklizati!

Da stvar bude još smješnija - prvi crveni pokazao mu je šef sudaca Ante Kulušić u Šibeniku.

Naprosto, sustav HNS-a i njihovo poimanje demokracije koncipirani su tako da, ako hoćeš glas, moraš sjesti za stol s nekim lokalnim šerifom i obećati mu brda i doline, isto ono što obećava Šuker, pa još i više, inače nisi ni trebao dolaziti...

- Evo, prije nekog vremena prvoligaši su dobili po stotinu lopti, a drugoligaši 50 zahvaljujući ugovoru HNS-a s Nikeom. Ali onda su se ovi trećeligaši i četvrtoligaši pobunili pa poslije više nismo dobili ništa - počeo nam je nedavno svoju tužnu priču o “nogometnoj problematici” na lokalnoj razini jedan istaknuti nogometni djelatnik.

I to vam je to.

Njih zanima koliko će lopti dobiti, može li ih se kako pogurati kod Nikea da dobiju dresove po povoljnijoj cijeni. Plus što svakom nogometnom središtu, dakle svakom županijskom nogometnom savezu, samo “za režije” od HNS-a sjedne 600.000 kuna na godinu, odnosno 300.000 eura u četiri godine mandata predsjednika. I eto vam razloga zašto je Mamićev čovjek pobjednik izbora u prvom krugu.

Trebao bi biti prilično blesav da u sustavu gdje kupiš odanost “za kutiju keksa” ne uspiješ osigurati novi četverogodišnji mandat...

Šuker nipošto nije blesav tip, makar se povremeno voli praviti blesav. On je svoju poziciju osigurao davno prije izbora i uvjerio ljude na terenu da ništa od ukupno 35 milijuna eura teškog ugovora s Nikeom, kakav ima HNS, ne bi bilo da nije njega. Ljudima na terenu dao je do znanja da je osobni prijatelj s gazdom Nikea i da je HNS-u uspio dogovoriti deal kakav ima možda još 7-8 reprezentacija svijeta.

A tu se vraćamo na one lopte koje su klubovi dobili besplatno. To je ta “kutija keksa”...

Klubovima treće, četvrte, pa čak i prve ili druge lige, zaista je od marginalne važnosti cjelokupna dobrobit hrvatskog nogometa, koliko god vam to bolesno zvučalo - recimo gradnja nacionalnog stadiona.

Ne. Oni gledaju samo i isključivo svoju korist, a to znači “pusti priče, daj ti nama lopte”.

- Ali mi ne funkcioniramo na takav način - odgovorio je u čudu Dario Šimić u Šibeniku, kad su mu Kulušićevi ljudi rekli da je “Šuker obećao dodatnih 100.000 eura u četiri godine” i pitali ga: “Koliko ti nudiš?”.

- A ništa onda, kad ne funkcionirate na takav način - rekli su ovi iz Šibenika i kuvertirali glas za svojih 100.000.

I možemo mi tu sada do jutra svirati i govoriti “Ha-ha-ha-en-es”. I smijati se društvu koje vidi samo svojih 50 lopti, a od stabla ne vidi šumu. To neće promijeniti apsolutno ništa. Brend je pobijedio i boli ga briga što ima novi nadimak: Blatna kopačka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
UŽIVO Slaven - Dinamo 2-2: Prvi gol za Jagušića, 'farmaceuti' su se vratili pa zaradili isključenje
SUSRET 35. KOLA HNL-A

UŽIVO Slaven - Dinamo 2-2: Prvi gol za Jagušića, 'farmaceuti' su se vratili pa zaradili isključenje

Luda utakmica igra se u Koprivnici. Novi/stari prvak na teren je istrčao s rezervama pa rano primio. Uspio je okrenuti rezultat, a onda je za Slaven prvijenac zabio mladi Jagušić (18) tek što je ušao u igru