Obavijesti

Sport

Komentari 2

Habazin brani naslov svjetske prvakinje prema IBO-u u Areni

Habazin brani naslov svjetske prvakinje prema IBO-u u Areni
1

Veliki je pritisak nastupati pred domaćom publikom, ali ja volim izazove. Iskoristit ću taj pritisak i motivaciju kako bih navijačima podarila svoj najbolji meč, rekla je naša prvakinja

VIDEO

Ivana Habazin prvi će put braniti naslov svjetske prvakinje prema IBO-u protiv Gifty Amanue Ankrah u Areni Zagreb u meču prije Hrgovićeva susreta za naslov svjetskog prvaka prema WBC-u.

Bivša svjetska prvakinja u srednjoj kategoriji prema IBF-u, koja je bila sudionica povijesnog ujedinjenja titula s Cecilijom Braekhus 2014. godine, u ožujku je putovala u Beč, gdje je pobijedila Elenu Sikmašvili tehničkim nokautom u petoj rundi i osvojila naslov prema IBO-u.

- Išla sam na sve ili ništa. U slučaju poraza, bila sam spremna odustati od boksa. To me i motiviralo da dam sve od sebe i osvojim još jednu svjetsku titulu. I zato mi je ta pobjeda značila mnogo jer sam stavila sve na kocku. Osim toga, ta pobjeda učvrstila je moje uvjerenje da mogu postati najbolja svjetska boksačica ikada - otkriva Habazin.

Habazin se vratila kući kako bi obranila naslov prvakinje prema IBO-u protiv Gifty Amanue Ankrah iz Gane u Areni Zagreb i obećava nam spektakularnu izvedbu za obožavatelje u hrvatskom glavnom gradu.

- Veliki je pritisak nastupati pred domaćom publikom, ali ja volim izazove. Iskoristit ću taj pritisak i motivaciju kako bih navijačima podarila svoj najbolji meč - rekla je.

- Velika je čast, ali dodatna motivacija boriti se kod kuće, ali kad se zvono oglasi, više neću biti u rodnom gradu  – bit ću u ringu i potpuno ću se usredotočiti na zbivanja u ringu. Cilj mi je pobijediti svakoga tko se nađe u ringu sa mnom, uključujući Ceciliju Breakhus kad budemo imale uzvratni meč, kako bih svima dokazala da sam najbolja boksačica.

Dogovoren meč trebao se održati 26. kolovoza u Južnoafričkoj Republici, ali ozljeda lakta primorala ju je da se povuče s natjecanja. Ipak, zagrebačka boksačica imala je koristi od treniranja u kampu s renomiranim trenerom Jamesom Ali Bashirom.

- Za ovu sam borbu imala najnapornije pripreme. Dva sam mjeseca u Južnoafričkoj Republici trenirala u profesionalnom kampu za boksače Visser na 2000 metara nadmorske visine sa svojim novim trenerom Jamesom Ali Bashirom.

- Svakodnevno smo trenirali i pomogao mi je da napredujem u boksu. Njegova strast prema sportu je zarazna i svaki put kad treniram s njim, osjećam glad i motivaciju da postanem najbolja boksačica koju je svijet vidio. Trenutačno imam lakšu ozljedu lakta, ali bit ću zdrava za desetak dana i spremna za borbu.

Ivana Habazin brani naslov svjetske prvakinje prema IBO-u protiv Gifty Amanue Ankrah u susretu koja prethodi glavnom meču – za WBC titulu svjetskog prvaka, u kojoj Hrgović nastupa protiv Amira Mansoura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener