Obavijesti

Sport

Komentari 227

Perišić će u Hajduku igrati za jedan euro! 'Odbio sam puno ponuda. Titula će biti vrhunac'

Perišić će u Hajduku igrati za jedan euro! 'Odbio sam puno ponuda. Titula će biti vrhunac'
5

Dosadilo mi je slušati 'Ivane, vrime je'. Prošlog ljeta je bilo malo pretjerano, nije baš bilo ugodno. I na ulici, zbog djece i obitelji, nije bilo baš lako, rekao je Perišić

Navijači Hajduka sanjali su ga i dozivali godinama. Posebno se sve aktualiziralo prošlog ljeta, kružile su svakakve glasine, mnogi su bili uvjereni kako će se već tada ukazati na Poljudu, ali nije se realiziralo. Ipak, čekanje se isplatilo. Hajduk je danas objavio kako je Ivan Perišić došao na posudbu do kraja sezone!  A nakon što mu istekne posudba, 'bili' su s Ivanom dogovorili i suradnju za iduću sezonu.

Pokretanje videa...

Split: Ivan Perišić obratio se okupljenim navijačima na rivi 01:52

Bez obzira što Perišić neće moći zaigrati barem do travnja, navijače je zahvatila euforija kakva se ne pamti. Ovakva ludnica zadnji put je vladala u Splitu kada je došao Niko Kranjčar. No, Perišićeva priča je drugačija. On je dijete Hajduka, prve korake napravio je na Poljudu i san mu je bio zaigrati za prvu momčad pred krcatim stadionom, no već sa 16 godina otišao je u Sochaux. Navijači i on su 17 i pol godina morali čekati na povratak.

POGLEDAJTE UŽIVO: IVAN PERIŠIĆ POTPISAO ZA HAJDUK

Hajduk je poslijepodne na Poljudu predstavio Perišića, a prvi se medijima obratio predsjednik Lukša Jakobušić i otkrio kako će nova zvijezda igrati za jedan euro.

- Zadovoljstvo mi je da mogu zaželjeti dobrodošlicu Ivanu. Nešto što smo započeli prije tri godine povratkom Lovre kalinića, Marka Livaje pa Nikole Kalinića, mogu dodati i Subašića. Ti igrači su ostavili trag u reprezentaciji i i iz ovog su podneblja. Na kraju, kao vrhunac, s našim Ivanom Perišićem. Najbolja stvar je što smo napravili da djeca navijaju za naše igrače. Doveli smo još jednoga da imaju uzor. Potpisali smo ugovor o posudbi do 20. lipnja, nije tajna, Ivan će igrati za 1 euro, ta posudba Hajduk neće koštati. Ivanu želimo brzi oporavak. Nema pritiska kad će se vratiti, naš glavni cilj je sljedeća sezona pa smo dogovorili i ugovor za sljedeću sezonu. Bit će još godinu dana u Hajduku. Igrat će i tu sezonu za simboličnih 1 euro, ali smo dogovorili i određene bonuse za europska natjecanja.  Dogovorili smo i dva prijelazna roka, u ljeto i zimu uz određene klauzule može se napraviti transfer. To je sve što je bitno.

'Kada ću zaigrati? Neću žuriti s oporavkom'

Split: Ivan Perišić potpisao za Hajduk

Potom se novinarima obratio i sam Perišić.

- Ne znam što bih rekao. Puno vremena je prošlo otkad sam otišao. Zadnjih dana je bilo puno emocija i problema sa spavanjem. Sretan sam što sam tu. Ozljeda je prisutna, ali radim svaki dan. Vidjet ćemo kad ću se vratiti ne teren. Jedva čekam da krene sve to, počeo sam trčati prije petnaestak dana. Sve je OK i nadam se da ću što prije biti na terenu - prvi su dojmovi hrvatskog reprezentativca.

Kada ćete zaigrati za Hajduk, nadamo se da će to biti protiv Dinama na Poljudu?

- Kažem, idem korak po korak. Trčim i tu nema problema. Za dva, tri tjedna bih trebao početi s loptom trenirati. Neke prognoze za povratak su travanj, ali ne znam točno kad. Neću žuriti jer može to sve krenuti po zlu. Skoro 80 posto rehabilitacije sam u Beogradu pa ću i sad ići u Beograd, s njim uvijek radim kad sam ozlijeđen. Mislim da ću fiksno doći ovdje krajem veljače ili početkom ožujka - rekao je Perišić.

'Perišić: Dosadilo mi je slušati 'Ivane, vrati se'

Split: Ivan Perišič potpisao za Hajduk

Jeste li imali i drugih ponuda?

- Odbio sam dosta ponuda, bilo ih je. Svi su znali da je vrlo moguće da ću doći ovdje. Počeli smo još u rujnu pričati da bih došao u siječnju, ali se onda dogodila ta ozljeda, najteža u mojoj karijeri. Sad sve dobro ide, nadam se da će sve biti OK.

Je vam dosadilo slušati 'Ivane, vrati se' svih ovih mjeseci?

- Dosadio sam ja vama i vi meni. S jedne strane je bilo lijepo, ali prošlog ljeta je bilo malo pretjerano, nije baš bilo ugodno. I na ulici, zbog djece i obitelji, nije bilo baš lako, ali prošlo je. Sad sam tu, idemo raditi i idemo probati izvući najbolje iz ove priče. Pozivam navijača da nas prate još više i da napune svaku utakmicu Poljud.

Split: Ivan Perišić potpisao za Hajduk

Kada ste odlučili da ćete doći u Hajduk?

- Išlo je s vremenom. Ove sezone sam vidio da je ekipa dobra, da se događa puno dobrih stvari i da je ove godine Hajduk zreo za nešto više. Ali, ponavljam, treba biti još puno, puno bolji da bi se ostvarili svi ciljevi. Nastojat ću se, ako Euro dobro prođe, vratiti se što prije u klub. Želim pomoći Hajduku da uđe u Europu, to su neke stvari koje svi želimo.

Znate kako osvajati titule. Je li to što je Hajduku falilo?

- Treba se sve posložiti i ove godine mislim da Hajduk ima ekipu za to. Tu je i publika, koju je ove sezone predivno vidjeti i kod kuće i vani. Pozivam ih, trebamo svakoga i samo zajedno možemo napraviti velike stvari. Ne prihvaćam ništa manje od prvog mjesta i idemo se boriti.

'Hoće se Hajduk sada prošetati do titule?'

Frustrira li vas činjenica da nećete moći postići sve svojim radom nego vam treba vremena za oporavak?

- Da. Iskreno, da. Ovo je novi test za mene jer ovakvu ozljedu nisam imao. Prvih par mjeseci mi je mentalno bilo baš teško, te stvari te ojačaju ili ubiju. Ako se postaviš pozitivno od početka, onda se moguće vratiti na nivo na kojem sam bio.

Tottenham Hotspur v Bournemouth - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium

Je li zaigrati za Hajduk bio vaš dječački san?

 - Pa je. Svi koji smo ovdje počeli igrati prvo je bio Hajduk, a onda drugi klubovi i lige. Svi smo sanjali Hajduk, zbog toga se dizali u sedam ujutro i nadam se da će se meni taj san ostvariti što prije. Gledali smo Peticu na televiziju, pa smo gledali te lige i sanjali ih, ali Hajduk je bio prvi san. Prvi trenutak kad istrčim na Poljud? Emocije... Doma sam, trenirao sam ovdje sedam godina i imam ovdje puno prijatelja, koji žive Hajduk. Jedva čekam. Ako osvojimo naslov, bit će mi to najdraži trofej u karijeri, ali dug je put. Idemo raditi. 

Jeste li vi, Livaja i Kalinić trio koji će se prošetati do titule?

- Ma, ne, ne, ne ide to tako. Više od 18 godina nismo bili prvaci i puno je posla. Pričao sam s trenerom. Moramo biti u svemu najbolji, u radu, u trčanju, u svemu, ako želimo postići ono što svi želimo.

Razmišljate li o tome da dolazite kao pojačanje s velikim iskustvom i da možete djelovati pozitivno na igrače?

- Nadam se i vjerujem u to. Iskustva imam, prošao sam sve velike lige, imao sam super trenere i puno sam naučio. Već sam u kontaktu s trenerom Karoglanom, pričamo o svemu i pomoći ću ovih prvih mjeseci koliko god budem mogao. Potrebno nam je puno iskusnih igrača jer oni moraju biti primjer drugima. Mislim da će to biti dobra priča.

Tko vam je prvi čestitao na dolasku u Hajduk?

- Pričao sam s oba Kalinića, Livajom i Odjidjom. To su prvi kojima sam rekao, a ovom prilikom bi se zahvalio Franciscu Ferru koji mi je prepustio broj 4. Hvala mu, taj broj mi jako puno znači.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ISPUNIT ĆE DJEČAČKI SAN

Je li zaigrati za Hajduk bio vaš dječački san?

Pa je. Svi koji smo ovdje počeli igrati prvo je bio Hajduk, a onda drugi klubovi i lige. Svi smo sanjali Hajduk, zbog toga se dizali u sedam ujutro i nadam se da će se meni taj san ostvariti što prije. Gledali smo Peticu na televiziju, pa smo gledali te lige i sanjali ih, ali Hajduk je bio prvi san.

Kako zamišljate prvi trenutak istrčavanja na Poljudu?

Emocije... Doma sam, trenirao sam ovdje sedam godina i imam ovdje puno prijatelja, koji žive Hajduk. Jedva čekam.

'PRIČAO SAM S KAROGLANOM'

Razmišljate li o tome da dolazite kao pojačanje s velikim iskustvom i da možete djelovati pozitivno na igrače?

Nadam se i vjerujem u to. Iskustva imam, prošao sam sve velike lige, imao sam super trenere i puno sam naučio. Već sam u kontaktu s trenerom Karoglanom, pričamo o svemu i pomoći ću ovih prvih mjeseci koliko god budem mogao. Potrebno nam je puno iskusnih igrača jer oni moraju biti primjer drugima. Mislim da će to biti dobra priča.

ZAHVALIO JE FERRU

Tko je bio prvi igrač koji vam je čestitao na dolasku?

Pričao sam s oba Kalinića, Livajom i Odjidjom. To su prvi kojima sam rekao, a ovom prilikom bi se zahvalio Franciscu Ferru koji mi je prepustio broj 4. Hvala mu, taj broj mi jako puno znači.

17.23

Znate kako se osvajaju titule. Ima li Hajduk sad to što mu treba za naslov?

Treba se sve posložiti i ove godine mislim da Hajduk ima ekipu za to. Tu je i publika, koju je ove sezone predivno vidjeti i kod kuće i vani. Pozivam ih, trebamo svakoga i samo zajedno možemo napraviti velike stvari. Ne prihvaćam ništa manje od prvog mjesta i idemo se boriti.

17.22

Koliko je bilo bitno da ćete u Hajduku imati veću minutažu nego u Tottenhamu s aspekta reprezentacije?

Prvo mi je bitno ove godine bilo da počnem trčati i da nema reakcija. Jedva čekam loptu i teren i taj treći ili četvrti mjesec. Vidjet ćemo kad će to biti. Nakon ove ozljede se mora krenuti polako, s nekih 20, 30 minuta, pa onda dalje. A prvo pričajmo o Hajduku pa ćemo kasnije o reprezentaciji.

Komentari 227