Obavijesti

Sport

Komentari 121

'Hajduk da se nosi s Dinamom i Rijekom? Stalno se pojačavaju'

'Hajduk da se nosi s Dinamom i Rijekom? Stalno se pojačavaju'
1

Svaku mi utakmicu četiri do šest igrača nedostaje. To nisu žalopojke, nego realnost, rekao je trener Hajduka Damir Burić na konferenciji za novinare uoči nove utakmice protiv Dinama

VIDEO

Neuobičajeno napeta bila je press-konferencija trenera Hajduka Damira Burića uoči drugog od tri ogleda protiv Dinama (nedjelja, 15 sati). Mirni i staloženi Burić mirno je najvljivao utakmicu, ali je i reagirao neuobičajeno oštro na konstataciju kako njegova momčad ne pruža dobre igre i kako su povučeni neki loši potezi.

Kako dignuti momčad nakon šoka u srijedu?

- Meni je šok kad čujem da netko od igrača ima fibru jer odmah imam problem. Ako uzme antibiotik, neće moći igrati. Tu mi krvarimo od starta drugog dijela sezone, svaku utakmicu mi četiri do šest igrača nedostaje. Sutra sigurno nema Malokua, Ohandze, Velázqueza i Bencuna, a upitni su Šimić i Nižić - rekao je Burić pa nastavio:

- Meni više ide na živce spominjati te probleme, neki kažu i žalopojke. Nisu žalopojke, nego realnost. Udarac, fibra, dogodi se, to su stvari koje me izbace iz takta. I onda netko kaže da je loše. Jest, ali odradilo se onoliko koliko se moglo. Mi smo Hajduk, ne predajemo se, izvući ćemo najbolju moguću momčad - kaže Burić, koji neće posegnuti za receptom Pepa Guardiole koji je igračima zaprijetio kidanjem testisa, nakon čega su proigrali.

- Nećemo posegnuti za tim - nasmijao se trener Hajduka i ponovio kako mu je drago da su igrači pokazali samokritiku, da su prepoznali loše stvari i da vjeruje kako će napokon skinuti "ogrtač" straha koji ih sputava.

- Neki nam predlažu konzultacije psihologa, nešto smo u tom smjeru već i radili, ali nije to za javnost, kad bude kompletno i gotovo, mogu govoriti o tome.

Sugestija kako je Hajduk na zimu puno prodao, a malo kupio te kako je to uzrok većine problema nije najbolje sjela Buriću.

- Na odjavi sezone i pred zimski prijelazni rok rekao sam vam da je to kompleksan prijelazni rok za dovođenje kvalitetnog igrača koji ima personality, treba izdvojiti novac. Znao sam to i od ranije jer sam to godinama radio. I znao sam da je bolje ne dovoditi svakoga, nego uzeti nekoga samo da bi ga uzeli.

- Vjerovali smo da će Velázquez biti zdrav, ali nije, s njim bi na dvije pozicije bili puno jači. Bencun je u sredini trebao nadoknaditi Caktaša, ali ni on nije zdrav, i on nam nedostaje. I Vlašića smo ranije očekivali... Da su bili zdravi, mi bismo ovo odradili bez problema - kazao je Burić, a konstatacija kako ni u ljetnom prijelaznom roku nije pogođeno s kupnjama gurnula ga je "preko ruba".

- Doveli smo fenomenalnog igrača Ohandzu kojeg ni u snu ne bismo mogli platiti. Takvoga napadača nema u HNL-u. Udarac protiv Dinama odvojio ga je od terena, peh, nesreća. Ali, ako se vrati, s njim dobivamo jako puno. Takav profil, za toliki novac, ne možete dobiti, pa on vrijedi milijune. Velázquez je isto fenomenalan, a kod nas igra ni za kakav novac. Jefferson isto. Ljudi moji, pa naši okviri su minimalni, a vi tražite da se nosimo s Rijekom i Dinamom?! Oni imaju kontinuitet rada četiri godine i više, samo nadopunjavaju i pojačavaju momčad, imaju kompletnu infrastrukturu...

- Mi želimo, trudimo se, ali ako pogledamo uvjete i ulaganja... Ja sam spreman za kritike i nisam zalijepljen za ovu stolicu. Dat ću zadnji atom snage za ovaj klub jer sam tu zato što ga volim i poštujem, a malo više poštovanja i respekta zaslužujemo svi jer bi nam bilo puno lakše raditi. Nikad nisam rekao da ćemo biti prvaci, da ćemo osvojiti Kup, ali da ćemo se potruditi i nešto poremetiti, to jesam. I jesmo, poremetili smo, bili smo prvi u studenom.

- Klub je iznad nas, najvažniji nam je napredak igrača, dizanje njihove vrijednosti, a to smo napravili. Zaradio se i neki novac, radimo svim silama. Drugi klubovi grade kampove pa opet ne mogu biti prvi, idemo učiti na njihovim lekcijama, idemo iskoristiti ono što mi imamo - kazao je Burić, a na konkretno pitanje od koga traži više pažnje i respekta, direktno prozvao kolegu:

- Ako ćete pogledati ono što pišete u zadnje vrijeme, i od vas. Mi radimo relativno dobro u uvjetima koji jesu.

Ni primjedba kako utrku za naslov prvaka i osvajanje Kupa nisu nametnuli novinari, nego vodstvo kluba, nije umirila Burića.

- Onda ću ja korigirati predsjednika. To nije to.

Stao je i u obranu Gorana Vučevića koji je stavio mandat na raspolaganje.

- Goran Vučević jako je kvalitetan stručnjak koji je u nogometu godinama, prošao je sve i jako dobro i kvalitetno radi svoj posao. Način na koji se prema njemu odnosi sve je samo ne fer. Pitanje je što je uopće moguće u uvjetima u kojima mi radimo. Ni vi ne idete na spizu bez kuna i pokušavate kupiti škampe i lignje. Radite ono što možete. Ja mogu ocijeniti ovo što on radi jer svjedočim da radi od jutra do mraka u interesu kluba. Ne mogu tražiti negativnosti kod čovjeka koji toliko radi za klub. Meni je on potreban.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 121

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana