Obavijesti

Sport

Komentari 37

Benvenuto, Marco! Hajduk predstavio bivšeg igrača Intera i Milana: 'On je dimenzija više'

Benvenuto, Marco! Hajduk predstavio bivšeg igrača Intera i Milana: 'On je dimenzija više'
5

Svojim iskustvom, mirnoćom i liderskim osobinama će pojačati konkurenciju te donijeti dimenziju više našoj momčadi, opisao je novu prinovu sportski direktor Mindaugas Nikoličius

VIDEO

Marco Fossati (28) novi je igrač Hajduka! Talijanski veznjak potpisao je ugovor sa Splićanima kojima se pridružuje na posudbi do kraja sezone.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Marco je igrač koji posjeduje kvalitete koje će nam sigurno koristiti u ovom trenutku, a jedan od glavnih ciljeva je da nam pomogne razvoju naših mladih veznih igrača. Svojim iskustvom, mirnoćom i liderskim osobinama će pojačati konkurenciju te donijeti dimenziju više našoj momčadi - opisao je novu prinovu sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Fossati je došao iz talijanske Monze, u kojoj je i rođen, a u mlađim kategorijama igrao je za Inter i Milan te je bio redoviti član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Italije. U seniorskoj karijeri nastupao je za Latinu, Ascoli, Bari, Perugiu, Cagliari, Veronu i Monzu. 

- Igrajući u Italiji skupio sam dosta iskustva i svakako ću pokušati pomoći Hajduku i mladim igračima koji ovdje ima mnogo. Već sam razgovarao s trenerom, čuo sam što on traži i očekuje od mene, sretan sam što ćemo surađivati. Sviđa mi se njegova nogometna filozofija i način na koji razmišlja o nogometu. Došao sam u Hajduk jer mislim da zajedno možemo napraviti dobar posao ovdje. Čuo sam se i sa Stefanom Simićem koji mi je rekao sve najbolje o klubu. Dolazim spreman, u Monzi sam redovito trenirao kao i čitava momčad, osjećam se dobro i jedva čekam istrčati na teren - kazao je Fossati.

On je i u ljeto 2018. godine bio na meti Splićana, tada ga je htio Željko Kopić, no negdje je zapelo i do transfera nije došlo. Ali u međuvremenu je novi trener Hajduka postao Talijan Paolo Tramezzani koji očito jako dobro poznaje Fossatijeve sposobnosti, 'bili' su obnovili interes, a na kraju je do dogovora i došlo.

Fossati je svojevremeno bio veliki talijanski talent koji je karijeru započeo u Interu, a 2010. godine je u dobi od 17 godina prešao u mrski Milan za četiri milijuna eura. Silni potencijal na San Siru pak nije nikad ispunio, a priliku je tražio putem posudbi u niželigaškim klubovima. Igrao je za Bari, Latinu, Perugiu, Ascoli, Cagliari te Monzu za koju je u posljednje dvije godine skupio 58 nastupa, ali igrao je i u Serie A gdje je skupio 17 nastupa za Veronu.

Ono što u cijeloj priči nije previše jasno, jest što Hajduk dobiva angažmanom igrača na tako kratak rok, odnosno, što njegovo dovođenje znači za budućnost Stanka Jurića i Darka Nejašmića koji igraju na istoj poziciji te hoće li njegovim dolaskom doći i do preraspodjele minutaže i kako će se to reflektirati na minutažu Basela Jradija, Tonija Teklića, na koncu i Mije Caktaša.

Već dugo Mijo vuče ovu nejaku momčad na svojim leđima, najbolji je strijelac i asistent, probio se i među top 10 strijelaca u povijesti kluba, što je doseg koji će teško tako skoro neki igrač ponoviti. No pitanje je hoće li ovo promijeniti nešto po pitanju Mijine budućnost u Hajduku. Poznato je da mu na ljeto istječe ugovor, da već sada može potpisati s bilo kime, kao i da bi najradije zbog obiteljske situacije ostao u Hajduku. Do ljeta, pa i duže... No dogovor s predsjednikom Jakobušićem nije postignut, a stiže novi igrač u vezni red.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve