Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hajduk ga drži kao malo vode na dlanu, ali Hamza oklijeva...

Hajduk ga drži kao malo vode na dlanu, ali Hamza oklijeva...
1

Hajduka u nastavku prvenstva očekuje gostovanje u Koprivnici, a do tada bi se momčad trebala kompletirati i dobiti potpunu fizionomiju. U sjeni dvije pobjede odvija se prijelazni rok pun neočekivanih raspleta...

VIDEO

Nakon Varaždina uspješno je apsolvirana i Lokomotiva, i Hajduk je nakon dva kola proljetnog dijela prvenstva zadržao prednost nad rivalima u borbi za drugo mjesto. Dominacija i visoka pobjeda nad Varaždinom nije bila pravo mjerilo snage Tudorove momčadi, ali nije to bila ni Lokomotiva većim dijelom susreta. No znakovito je kako su gosti više prijetili što je utakmica odmicala kraju, a snaga i trka Hajduka kopnjela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Posljedica je to zahtjevnosti sustava i načina igre u kome se praktično igra čovjek na čovjeka po cijelom terenu, a koji pak od igrača traži ekstra napore. Nisu svi presretni opsegom rada koji ih svaki dan čeka, no nitko se ne žali jer znaju da je konkurencija velika i da će se samo pojačavati.

Kao rezultat svega vidljiva je bila velika dominacija protiv Lokomotive. Zaprijetili su doduše gosti ozbiljnije svega dva puta, jednom nakon što im je loptu poklonio golman Posavec, a drugi put pred sam kraj susreta, kada je debitantu Mujakiću preostalo jedino rušenje Uzunija s leđa, zbog čega je i isključen.

- Najvažnija su tri boda, crveni karton je bio pametan potez, jednostavno nisam imao drugoga izbora. Ne žalim, crveni karton će proći, a pobjeda kojom smo uveselili naše navijače koji su se okupili u velikom broju će ostati - kazao je debitant Mujakić nakon susreta.

Hajduka u nastavku prvenstva očekuje gostovanje u Koprivnici, a do tada bi se momčad trebala kompletirati i dobiti potpunu fizionomiju. U sjeni dvije pobjede odvija se prijelazni rok pun neočekivanih raspleta.

Da je netko prije par mjeseci prosječnom navijaču Hajduka najavio kako trojica ponajboljih igrača iz prvog dijela sezone, Nejašmić, Simić i Čolina neće odigrati niti minute, kako će perspektivni trojac Šego, Delić i Teklić biti usmjereni na posudbe u Slaven Belupo, Istru i Varaždin, kako će Hajduk kupiti dva stopera te dobiti višemilijunsku ponudu za Jaira, teško da bi mu itko povjerovao.

- Nogomet je surov, kod mene igraju samo najbolji, oni koji to pokažu na treninzima - na sva pitanja oko sastava i igrača odgovara Igor Tudor, koji je momčadi nametnuo žestoki ritam na treninzima u iščekivanju prinova.

Već smo pisali kako je u Split doputovao bugarski stoper Kristian Dimitrov koji bi tijekom ponedjeljka trebao kompletirati medicinsku dokumentaciju i potpisati ugovor, a uskoro bi trebao doći i najavljeni napadač, no to po svemu sudeći nije Simeon Tochukwu Nwankwo, Nigerijac koji hara terenima talijanske Serie B u dresu Crotonea. U iščekivanju smo i raspleta mogućeg Jairovog odlaska u Kairat te pogotovo oko produženja ugovora Hamze Barryja i Basela Jradija.

S Jradijem neće biti problema, u njegovom slučaju Hajduk sve opcije drži u svojim rukama, dok je situacija oko Barryja još uvijek neizvjesna. Iako ga Tudor i cijeli klub drže 'kao malo vode na dlanu', nude mu ulogu playmakera koji kreira te ne manje važno fantastične uvjete, Gambijac se i dalje nećka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani