Obavijesti

Sport

Komentari 835

Čudesni Livaja utrpao hat-trick, dva zabio iz penala, i najbolji je strijelac Hajduka u jednoj sezoni

Čudesni Livaja utrpao hat-trick, dva zabio iz penala, i najbolji je strijelac Hajduka u jednoj sezoni

Klupski rekord je do sada držao Mijo Caktaš, koji je u sezoni 2019/20. zabio 20 pogodaka za Hajduk. Livaja je Dragovoljcu dao tri i stigao do 21. u HNL-u. A još se ima igrati gotovo cijeli drugi dio prvenstva

U susretu 24. kola Prve HNL Hajduk je na gostovanju pobijedio fenjeraša Hrvatski dragovoljac 3-0, a sva tri gola zabio je Marko Livaja!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nikola Kalinić u Hajduku 00:45

Livaja je prva dva gola zabio s bijele točke u 32. i 74. minuti, a treći u 79. iz igre čime je stigao do 21. gola u sezoni te uvjerljivo bježi Rijekinu Josipu Drmiću, koji je na 14.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čudesna Hajdukova 'desetka' tako je srušila klupski rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Dosadašnji rekorder bio je Mijo Caktaš s 20 pogodaka iz sezone 19/20.

Hrvatski dragovoljac i Hajduk sastali se u 24. kolu HT Prve lige

Prvu izglednu priliku Hajduk je imao u 17. minuti kada je Livaja gurnuo za Davida Čolinu kojega su u zadnji tren zatvorili braniči Dragovoljca. U 21. minuti Čolina je pucao, no Zvonimir Šubarić je bio spreman.

Gosti su poveli u 32. minuti. Čolina je centrirao, Ivan Smolčić igrao rukom, a sudac Dario Bel pokazao na bijelu točku. Livaja je bio siguran pogodivši za 1-0.

Hrvatski dragovoljac i Hajduk sastali se u 24. kolu HT Prve lige

U 72. minuti gosti su dobili novi kazneni udarac. Josip Vuković je uposlio Daria Melnjaka kojeg je srušio Filip Braut. Bel je odmah pokazao na bijelu točku, a njegova odluka je ostala ista i nakon provjere VAR-a. Livaja je još jednom bio siguran s jedanaest metara.

Sjajnu predstavu Livaja je u 79. minuti okrunio i trećim golom na utakmici. Stipe Biuk je fantastično asistirao, a Livaja lijepo pogodio za "hat-trick" i uvjerljivo vodstvo gostiju.

Hrvatski dragovoljac i Hajduk sastali se u 24. kolu HT Prve lige

Četvrta je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone, pri čemu treća gostujuća. Splićani su slavili kod Šibenika (3-1) i Gorice (4-0), a zatim u posljednjem kolu pobijedili Slaven Belupo na Poljudu 3-1.

Bila je to i treća pobjeda Hajduka u međusobnim susretima ove sezone. Najprije su "bili" u kolovozu u Kranjčevićevoj pobijedili s minimalnih 1-0, zatim u studenom na Poljudu rezultatom 2-0, da bi danas slavili 3-0.

Hajduk je ovo pobjedom barem privremeno skočio na drugo mjesto s 47 bodova, dva manje od Dinama koji ima i dvije utakmice manje. Dragovoljac je posljednji sa 10 bodova.

U nedjelju igraju Rijeka - Šibenik, te Dinamo - Lokomotiva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
24. kolo HT Prve lige 15.00 , Kranjčevićeva, Zagreb
Hrvatski dragovoljac
0 : 3
Hajduk
Livaja 32' (p), 74' (p), 79'
Sortiranje događaja

KRAJ U KRANJČEVIĆEVOJ!

Hajduk je s tri gola Marka Livaje srušio fenjeraša, koji je bio jedini klub kojem najbolji strijelac HNL-a nije zabio ove sezone.

Livaja je stigao do 21. gola u sezoni čime je skinuo klupski rekord Mije Caktaša i postao najbolji strijelac Hajduka u jednoj sezoni. Caktaš je ostao na 20, a još se ima igrati gotovo cijela druga polusezona.

Također, Valdas je još uvijek neporažen na klupi Hajduka. U desetoj utakmici stigao je do osme pobjede, uz dva remija.

Igrat će se tri minute nadoknade.

86'

Dobar pokušaj Perića, čiji udarac odlazi pored desne stative.

84'

Nova promjena u redovima splitskog sastava. Iz igre je izašao Vuković, a ušao Kačaniklić.

79'

GOOOOOOL! Livaja je potopio Hrvatski dragovoljac. Majstorski ga je pronašao Biuk, bilo je to fantastično proigravanje iz prve preko zadnje linije.

Livaja je primio loptu na desnoj strani pa neobranjivo pogodio pored Šubarića i stigao do hat-tricka danas!

Do sada je Dragovoljac bio jedini klub kojem Livaja nije zabio ove sezone, a onda im ja utrpao tri komada... Sada je na 21 pogotku u HNL-u ispred Drmića (14).

Komentari 835