Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hajduk je natrpao Maltežane, a u napadu su bili Kalinić i Ibričić

Hajduk je natrpao Maltežane, a u napadu su bili Kalinić i Ibričić
1

Hajduk u 1. pretkolu Europske lige igra sa Gzira Unitedom. Vraćaju se Splićani tako nakon 11 godina na Maltu koja im je ostala u lijepom sjećanju. U dvije utakmice su pobijedili Birkirkaru s ukupnih 7-0

VIDEO

Hajduk će svoje europsko putovanje započeti na Malti. Ždrijeb Europske lige spojio ga je u 1. pretkolu s tamošnjim klubom Gzira Unitedom. Prvu utakmicu Splićani igraju 11. srpnja u gostima i to im neće biti prvo putovanje u ovu otočnu državu koja se nalazi u Sredozemnom moru.

Hajduk putuje na Maltu! Protiv Gzira Uniteda traži 2. pretkolo
Hajduk putuje na Maltu! Protiv Gzira Uniteda traži 2. pretkolo

Hajduk je na Malti igrao i prije 11 godina, također u prvom pretkolu Europske lige. Tada su gostovali kod Birkirkare i vratili su se u Split s punim plijenom. Za razliku od ove sezone kada Splićani uzvrat igraju na domaćem terenu, tog srpnja 2008. godine su bili domaćini u prvoj utakmici.

Drugo pretkolo izborili su uvjerljivom pobjedom od 7-0 u dvije utakmice. Pa kako i ne bi kada su tada udarni napadači bili Senijad Ibričić i Nikola Kalinić! Prvu utakmicu Hajduk je dobio 4-0 golovima Kalinića, Ibričića, Bušića i Tičinovića, a u uzvratu su strijelci bili Strinić, Bartolović i Ibričić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zadnji put na Maltu je Hajduk putovao s jakim napadačkim tandemom Ibro & Kale ❤️💙

Objavljuje Tomislav Gabelić, 24sataUtorak, 18. lipnja 2019.

Nažalost, to je bila jedina pobjeda u Europi za Splićane te sezone jer su se već u idućem pretkolu oprostili od natjecanja. Nakon 0-0 protiv Deportiva iz La Coruñe u Španjolskoj, u uzvratu su izgubili 2-0 na Poljudu pred 35.000 navijača.

I ove sezone nema straha od Maltežana jer je Hajduk, barem na papiru, puno kvalitetnija momčad. Nema više Kalinića i Ibričića u napadu, ali tu je najbolji prošlosezonski strijelac 1. HNL Mijo Caktaš i uvijek opasni Brazilac Jairo. Cijela malteška momčad vrijedi dva i pol milijuna eura, što je manje nego samo Caktaš ili Palaversa... Pa i to dovoljno govori o omjeru snaga.

Nigerijska mrcina i kamerunski reprezentativac prijete 'bilima'
Nigerijska mrcina i kamerunski reprezentativac prijete 'bilima'

- Imamo prve informacije o protivniku. Gzira United je momčad koja će prošle sezone završila treća u malteškom prvenstvu. Zajedno sa svojim stožerom imam dovoljno vremena da napravimo kompletnu analizu te da u potpunosti budemo spremni za početak sezone. Prije svega želimo opravdati ulogu nositelja i plasirati se u iduću rundu natjecanja. Pogledat ćemo njihove utakmice, analizirati do najsitnijeg detalja kako bi ostvarili konačan cilj - rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin nakon ždrijeba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...