Obavijesti

Sport

Komentari 45

Hajduk je od Vlašića dobio ono što Dinamo od Ćorića (još) nije

Hajduk je od Vlašića dobio ono što Dinamo od Ćorića (još) nije
1

LIDERSKA CRTA Vlašić se prometnuo u lidera Hajduka na terenu. Sve je počinjalo od njega, odskakao je potezima. Baš to Dinamo želi od dragulja Ćorića, svoje nove 'desetke' koja se još traži

VIDEO

Bilo je ovo ljeto Nikole Vlašića. Dogodila se 'eksplozija' talenta zahvaljujući zdravoj atmosferi u Hajduku. Njemu je svih godina unazad trebalo najviše to - trener s jasnom idejom, dobri suigrači i standardizirana momčad.

Sve se počelo odvijati u pozitivnom smjeru od dolaska Španjolca Joana Carrilla koji je svoj Hajduk gradio oko Vlašića. Iako je gorostas Marko Futacs prethodne sezone bio najbolji strijelac HNL-a te u novu ušao kao udarna zvijezda 'bilih', Carrillo je dobro znao da će biti trenutaka u kojima će morati pobjeđivati bez njega.

Nažalost, Mađar je zbog teške ozljede koljena izgubljen za više od pola tekuće sezone i ne treba ni pričati koliki je to hendikep za splitski klub. Ali, Hajduk je i bez njega protiv Evertona pokazao snagu i mišiće zbog Niksija.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikola Vlašić u uzvratnoj utakmici protiv Evertona. Ono što je fascinantno u igri Vlašića je činjenica da je protiv Evertona imao 11 uspješnih driblinga, a protiv Brondbyja njih čak 18. Koliko je podatak frapantan za usporedbu ćemo uzeti Neymara. U svom debiju za PSG imao je 11 uspješnih driblinga, više od bilo kojeg igrača francuske lige cijele prošle sezone. Do tada mu je rekord bio 11 uspješnih driblinga protiv Espanyola. U svojoj drugoj utakmici u League 1 postavio je novi rekord s 14 driblinga, a time je izjednačio i dosadašnji rekord Ousmanea Dembela s najviše uspješnih driblinga u posljednjih 10 sezona. Naravno, stvari treba staviti u kontekst lige, to je svima jasno. Ali ekipe kao Everton ili Brondby nisu one na kojima bi svakakav igrač mogao imati takve brojke. Izvor: http://www.nogometplus.net/index.php/domaci_nogomet/nikola-vlasic-potencijal-koji-budi-mastu-svakog-trenera-video/

Posted by Hajdučke vijesti on Tuesday, August 29, 2017

Užitak je bilo gledati kako se Nikola Vlašić nosio s Englezima u obje utakmice. Svaki njegov potez odisao je samopouzdanjem, kao da je govorio u svakom dodiru s loptom: 'Mogu što poželim'.

Engleska struka podcrtala je njegovo ime u svim skautskim bilješkama vezanih za Hajduk uoči europskog okršaja. Znali su da je dobar, ali baš ovoliko?! Legendarni Ronald Koeman ostao je zaprepašten i potom naredio čelnicima kluba da dovedu 'malog' i daju hrvatskom klubu koliko traže.

Nikola je prije 20. godine života u svojoj četvrtoj profesionalnoj sezoni sposoban igrati u Premiershipu. Što zbog svog talenta, što zbog kluba koji ga je izgradio. Od svog Hajduka oprostio se uz kapetansku vrpcu, gol, pobjedu i gromoglasan pljesak Torcide koji je trajao i trajao... Sve je bilo jasno, Niksi, miljenik publike, ima priliku karijere. Vrijeme je za odlazak.

HNK Hajduk - NK Slaven Belupo

Nekih 400 kilometara sjevernije imamo totalno oprečnu situaciju. Činilo se da je ovo ljeto Ante Ćorića. Iz Dinama su otišla dva 'utega' na njegovoj karijeri prethodnog proljeća.

Trener Ivajlo Petev kod kojeg se Ante nikako nije mogao sastati s pozicijom na terenu 'odletio' je zajedno sa Sammirom koji je okupirao Ćorićevu poziciju, pa otišao je i Paulo Machado čime se Anti oslobodila 'desetka'.

Novi trener Mario Cvitanović kojeg na sva usta hvale kao stručnjaka koji zna raditi s mladim talentima odmah mu je 'programirao' poziciju koju najviše voli. Ante Ćorić predodređen je za 'mozak' Dinama na terenu, on je igrač čiji potezi moraju mamiti publiku na Maksimir. Baš ono što je ne tako davno radio Sammir s vremena na vrijeme, kad mu se dalo.

Statistički gledano, Ćorić ove sezone ima dva gola i dvije asistencije u sedam nastupa u HNL-u i Europi. Odigrao je 343 minute za razliku od Vlašića koji je stao na 11 utakmica uz dva gola i asistenciju kroz 875 provedenih minuta na terenu.

Pored toga, Ante je zabio Hajduku na Maksimiru u derbiju, a Vlašić napušta Hajduk a da nikad nikad nije zabio Dinamu u derbiju. Na prvi dojam zapitao bi se netko manje upućen: 'Pa, što ovaj Everton nije doveo Ćorića umjesto Vlašića?!'.

Nikola Vlašić ovo je ljeto Hajduku bio sve ono što Dinamo želi izvući iz Ante Ćorića. Lider, ali ne samo riječima. Ćorić je uoči sezone najavljivao da on može iznijeti teret 'desetke' i da je on taj koji će povesti klub u nove velike bitke.

Na terenu je ostao samozatajan, puno 'tiši' od pola godine mlađeg kolege iz mlade reprezentacije i Hajduka. Vlašić je šutio i igrao. 

Ćoriću je potreban zdrav Dinamo, na terenu i izvan njega. Trenutna situacija u klubu, ma koliko bajno djelovala ljestvica HNL-a, ne ide mu u prilog. Ante nije lider 'modrih' na terenu, oko njega se ne vrti igra Dinama i puno toga mora se poklopiti da bi se to ostvarilo.

Ili, ako ćemo plastično... Možete li u dogledno vrijeme zamisliti Ćorića kako pred deset tisuća navijača napušta travnjak Maksimira kao kapetan pri oproštaju zbog transfera u neki svoj 'Everton'?

Da, baš onako kao Marko Pjaca prethodnog ljeta... Ante je prije svega dužnik samome sebi, a zatim i Dinamu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića