Sport

Komentari 584

Ljepotica sezone u Kranjči: Hajduk utrpao šest golova Lokosima za polufinale Kupa!

Ljepotica sezone u Kranjči: Hajduk utrpao šest golova Lokosima za polufinale Kupa!

Na superioran način Hajduk je izborio prvo polufinale nakon tri godine! Splićani su u Kranjčevićevoj demolirali Lokomotivu sa 6-3. Dva gola zabio je Atanasov, a po jedan Livaja, Ljubičić, Sahiti i Krovinović

Hajduk i Lokomotiva su odigrali sjajnu utakmicu sa čak devet golova pri čemu je sedam postignuto u drugom dijelu. 

Splitski sastav je odlično otvorio utakmicu. Gosti su poveli već u sedmoj minuti. Domaći stoper Justin de De Haas je ispucao loptu, no nije to učinio najbolje. Lopta se od noge Marina Ljubičića odbila do Marca Fossatija koji je sjajno uposlio  Marka Livaju, a ovaj produžio do Filipa Krovinovića koji je zabio za 1-0.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

Hajduk je u prvih pola sata dominirao, no nije uspio zabiti i drugi gol. Lokomotiva je u posljednjih 15 minuta stigla do "daha", a u posljednjim trenucima prvog dijela i do izjednačenja. Lovrencsics je gurnuo Kačavendu u kaznenom prostoru, a sudac Dario Bel pokazao na bijelu točku što je potvrdio i VAR. Josip Pivarić je bio siguran za 1-1.

Međutim, nakon svega 11 minuta nastavka Hajduk je poveo sa 4-1. Novu prednost gostima donio je Atanas u 51. minuti nevjerojatnim golom. Livaja je dobio loptu na rubu šesnaesterca i na desnoj strani proigrao Atanasova koji je sjajnim lobom praktički iz mrtvog kuta matirao Nevistića.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

Samo dvije minute kasnije mrežu je zatresao i Ljubičić, da bi u 57. Livaja zabio za velikih 4-1. Livaja je dobio loptu na lijevoj strani, a potom prošao dvojicu domaćih igrača i potom svladao Nevistića. U 59. minuti Dabro je pet minuta nakon što je ušao u igru smanjio na 2-4 vrativši kakvu takvu nadu "lokosima". 

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

No vrlo brzo je sve bilo gotovo. U 66. minuti je Atanasov je fantastično pogodio s više od 20 metara za svoj drugi gol i vodstvo Hajduka od 5-2. Do kraja susreta postignuta su još dva gola, po jedan na svakoj strani. Za 6-2 je zabio Sahiti u 90. minuti, a u četvrtoj minuti nadoknade Elez je nesretno zatresao vlastitu mrežu za konačnih 6-3.