Obavijesti

Sport

Komentari 51

'Hajduk mora proći Renovu, ne smije nam se ponoviti Gzira...'

'Hajduk mora proći Renovu, ne smije nam se ponoviti Gzira...'
2

Svaka utakmica u dresu Hajduka je pritisak. Svaku morate pobijediti, a čak i kad pobijedite nije uvijek dovoljno dobro. Respektiramo Renovu, ali smatram da smo bolja momčad i to ćemo pokazati, kaže Jradi.

VIDEO

Hajduk u srijedu putuje u Skopje, gdje ga u okviru drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu u četvrtak u 15:30 čeka ogled s malo poznatom Renovom. I premda se ove godine kvalifikacije za Europsku ligu igraju na samo jedan susret i svakakva  iznenađenja su moguća, Hajdukov veznjak Basel Jradi vjeruje kako je prošlogodišnja lekcija protiv malteške Gzire dovoljno upozorenje da bijeli Renovu shvate maksimalno ozbiljno, kako im se ne bi ponovio sličan scenarij.

- Moramo biti spremni na to da će svaka utakmica u ovim novim uvjetima biti teška i da će svaki protivnik pokušati iznenaditi, jer je Europa veliki izlog i samim time velika prilika za sve igrače i klubove – kaže Jradi.

Pokretanje videa...

Torcida na treningu Hajduka 02:46
Evo gdje gledati utakmice naših klubova na putu prema Europi
Evo gdje gledati utakmice naših klubova na putu prema Europi

Iako ste favoriti, igra se samo jedna utakmica u gostima, i na vama je veliki pritisak?

- Svaka utakmica u dresu Hajduka je pritisak. Svaku morate pobijediti, a čak i kad pobijedite nije uvijek dovoljno dobro. Respektiramo Renovu, ali smatram da smo bolja momčad i to ćemo pokazati na terenu.

U uzvratu protiv Gzire poveli ste vašim golom, imali ste i dva gola prednosti iz prve utakmice na Malti. Što se dogodilo?

- Bio je to veliki šok za nas, kao i za svakoga navijača u gradu. Neobjašnjiva katastrofa koja se ne smije ponoviti. Od taktike, preko mentaliteta, do igre...

Što znate o Renovi?

- Ne znam još uvijek ništa, ali znam da će biti teška utakmica, bez obzira na sve. Uvijek je tako u Europi. Moramo biti spremni na uvjete koji nas čekaju, igra se rano, po velikoj vrućini..., moramo biti spremni za svaki, pa i najmanji detalj.

Razmišljate li već o sljedećem protivniku, boljem iz dvoboja Galatasaray – Neftchi?

- Ne, razmišljat ćemo tek nakon Renove. Dobro je da je odgođena utakmica s Rijekom, stići ćemo se oporaviti od puta i utakmice, i spremno dočekati nove protivnike.

Na proljeće ste potpisali produženje ugovora na još godinu dana, sada ste opet u zadnjoj godini ugovora. Kakvi su vam planovi?

- Moj plan je uvijek isti, dati 100% na svakom treningu i utakmici, a sve ostalo je na sportskom direktoru. To je nogomet, iako sam sretan u Hajduku koji je jako dobar klub, imam snove kao i svaki drugi igrač. No naučen sam da ne radim dugoročne planove, tko zna, mogu se sutra ozlijediti...

Novac potrošen, rezultata nema i pojačanja ne mogu dovesti...
Novac potrošen, rezultata nema i pojačanja ne mogu dovesti...

Je li ovaj Hajduk bolji od prošlogodišnjega?

- Rano je za takve procjene, momčad se tek posložila i tek mora pokazati svoj puni potencijal. Za sada dobro izgledamo.

Kakve su vijesti iz Bejruta nakon one stravične eksplozije u luci, jesu li članovi vaše obitelji i prijatelji dobro?

- Hvala Bogu svi su dobro, jako je tužno to što se dogodilo. Najprije korona, pa financijska kriza, pa ona užasna eksplozija... Nadam se da će situacija smiriti i da će se grad ponovno izgraditi..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica