Obavijesti

Sport

Komentari 49

Hajduk na Poljudu protiv Iasija, ali bez sponzora na svom dresu

Hajduk na Poljudu protiv Iasija, ali bez sponzora na svom dresu
1

Dok su tražili novog predsjednika, u Hajduku su ostali bez sponzora na prsima. Smjena uprave kod sponzora je proizvela nesigurnost pa su se jedni povukli, drugi odgodili pregovore...

VIDEO

Hajduk se zbog promjene uprave našao u apsurdnoj situaciji - marketing im radi odličan posao, ali nemaju sponzora na dresu uoči uzvrata s Iasiem, koji bi se trebao igrati na Poljudu.

U sve brojniju obitelj partnera i sponzora, agilni direktor Hajdukovog marketinga Aljoša Bašić jučer je uključio i Polikliniku 'Medikol', tvrtku koja preuzima brigu o preventivi i dijagnostici ozljeda igrača Hajduka. Bašićev odjel marketinga u prošloj je godini zaradio preko 38 milijuna kuna, no od nedavno su suočeni s ozbiljnim problemom, sezona je počela, a na dresu Hajduka nema nijednog sponzora!?

Hajduku je na naplatu stigla kriza upravljanja koja je potresala klub početkom travnja, kada je smijenjen Marin Brbić, a trajala je sve do početka lipnja, kada je Ivan Kos imenovan predsjednikom. Umjesto da se dva mjeseca intenzivno pregovara oko produženja sponzorskih ugovora, vrijeme je izgubljeno u potrazi za predsjednikom. Smjena uprave kod sponzora je proizvela osjećaj nesigurnosti, pa su se neki povukli, drugi odgodili pregovore, a kao posljedicu toga, Hajduk je početak sezone dočekao bez sponzora na dresu.

Predsjednik Hajduka Kos intenzivno pregovara s tvrtkama Tommy, koja je do sada reklamu na dresu plaćala 3,5 milijuna kuna, te Croatia osiguranjem i European Coastal Airlinesom, koji su godišnje za reklamu na dresu plaćali između 1,5 i 2 milijuna kuna, no kad će, i hoće li uopće postići dogovor, te o kojem se iznosu radi, za sada je nepoznato. Navodno Kos ima i rezervne opcije, u slučaju da netko od dosadašnjih sponzora odustane, a paralelno se rješavaju sponzorstva i za sljedeću sezonu.

Hajduk se bliži brojci od 40.000 članova, pretplate se dobro prodaju, i do Iasija bi brojka mogla premašiti 5000, pogotovo ako se susret bude igrao na Poljudu. Za razliku od prošle godine, travnjak je ovaj put 'preživio' Ultru i Hajduk bi uzvrat s Rumunjima trebao igrati u četvrtak u 20.30 na dobro popunjenom Poljudu. Delegat susreta, Englez Mark Blackbourne, jučer je obišao stadion i nije imao većih primjedbi, no konačnu odluku donijet će tek danas, nakon što obiđe stadion s francuskom sudačkom trojkom, koju predvodi Frank Schneider. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve