Obavijesti

Sport

Komentari 11

Hajduk počastio Solin za 100. godišnjicu, Čolak vodio Rijeku

Hajduk počastio Solin za 100. godišnjicu, Čolak vodio Rijeku
1

Krenule su pripreme za novu sezonu, a Hajduk i Rijeka uspješno su položili inicijalni ispit. Hajduk je na gostovanju pobijedio Solin dok je Rijeka na Rujevici tukla slovenski Bravo

VIDEO

Hajduk je za proslavu stote godišnjice kluba Solin gostovao na malom solinskom stadionu i s 4-1 počastio domaćina za rođendan.

Iako Hajduk u Solinu nikad nije gost, momčad Siniše Oreščanina na gostovanje je stigla bez sedam prvotimaca. Mijo Caktaš i Ardian Ismajli su na produženom odmoru, Josip Posavec i Domagoj Bradarić s mladom reprezentacijom na Euru U-21, zbog teže ozljede nema Oleksandra Svatoka dok zbog lakših ozljeda u Solin nisu putovali ni Francesco Tahiraj i Božo Mikulić.

'Bijeli' u sastavu nisu imali nijednog lijevog beka pa je na toj poziciji krenuo Emir Sahiti. Međutim, već nakon 20-ak minuta igre na lijevog bočnog prešao je Borja Lopez.

Hajduk je poveo u 24. minuti preko Stanka Jurića, no u 36. je Solin došao do izjednačenja. Upravo po problematičnom lijevom boku sjurio se Vlatko Šimunac te poslužio 19-godišnjeg Marija Barišića koji je zabio pored Tomislava Duke za 1-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na poluvrijeme se otišlo s 1-1.

Na lijevom bočnom u drugom poluvremenu započeo je Anthony Kalik, a Hajduk je ubrzo stigao do prednosti od 2-1, a zatim i 3-1. Strijelac oba gola bio je Tonio Teklić.

Do kraja je gol za konačnih 4-1 postigao i Adam Gyurcso na asistenciju Jaira iako je po broju prilika u drugom dijelu moglo biti puno više.

Rijeka pobijedila Bravo

Rijeka je svoju novu sezonu otvorila na Rujevici. Na gostovanje je stigao novopečeni slovenski prvoligaš Bravo, koji je na kraju i stradao s 3-1 premda je imao nekoliko dobrih šansi. Rijeka je startala u sjajnom tonu, a jedna stvar može posebno veseliti Igora Bišćana.

To je da su se od ozljede vratili Matej Vuk, Momčilo Raspopović i Mario Pavelić. Činjenica da su sva trojica bila u momčadi govori da je razina spremnosti u Rijeci na razini.

Bravo je u prvom poluvremenu nekako bolje djelovao i Andrej Prskalo održao je Rijeku na životu. U dva navrata sjajno je reagirao i pokazao dobru formu. Na poluvrijeme se otišlo s 0-0, međutim nije trebalo dugo čekati na promjenu rezultata u drugom dijelu.

Petar Mamić iz slobodnog udarca precizno je pogodio u donji kut za vodstvo Rijeke, a domaćin je onda osjetno podigrao ritam igre nakon što su ušli Gorgon, Čolak, Župarić i Tomečak.

U 70. minuti bilo je 2-0 nakon što je Pavelić poslao loptu do Antonia Čolaka, a napadač Rijeke sjajno poentirao za 2-0. U 82. minuti Čolak je zaključio priču svojim drugim golom, a do kraja je Bravo u zadnjoj minuti stigao do počasnog gola.

Rijeka kroz 20-ak dana igra utakmicu Superkupa s Dinamom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi