Obavijesti

Sport

Komentari 230

Hajduk jedva izvukao pobjedu u Varaždinu: Livaja je opet heroj

Hajduk jedva izvukao pobjedu u Varaždinu: Livaja je opet heroj
9

Varaždin je držao "nulu" protiv Hajduka do 89. minute i gluposti golmana Dinka Horkaša koji je nokautirao Stipu Biuka, a penal je sigurno izveo Marko Livaja za važna tri boda u borbi za Europu (1-0)

U jedinom subotnjem susretu 33. kola Prve HNL Hajduk je kao gost svladao Varaždin sa 1-0 (0-0).

Jedini gol na utakmici zabio je Marko Livaja u 89. minuti iz penala.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk na Braču

Pokretanje videa...

Hajduk na Braču 01:53

Susret u Varaždinu u kojemu su oba sastava trebala bodove, Hajduk u borbi za Europu, a Varaždin u borbi za ostanak, ponudio je igru siromašnu prilikama. Ipak, aktivniji su bili gosti koji sve do same završnice nisu znali pronaći put do mreže koju je čuvao Horkaš.

Mladi vratar Varaždina istaknuo se s nekoliko odličnih obrana, ali sve je pokvario svojom nesmotrenom reakcijom u 83. minuti. Naime, Horkaš je istrčao daleko sa svojih vrata te pokušao "boksati" jedan ubačaj koji je padao na sam rub kaznenog prostora. No, umjesto lopte Horkaš je pogodio napadača Hajduka Biuka te ga praktički nokautirao.

Uslijedio je gotovo petominutni prekid tijekom kojega se ta situacija pregledavala putem VAR-a da bi sudac Lovrić na kraju sam na monitoru pogledao što se dogodilo i pokazao na bijelu točku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Livaja.

POGLEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE:

Peti Hajduk sada ima 51 bod, jedan manje od četvrte Rijeke koja će u nedjelju ugostiti vodeći Dinamo, dok je Varaždin ostao deveti sa 27 bodova, dva više od 10. Istre 1961, a dva manje od osme Lokomotive.

Na vrhu je Dinamo sa 75 bodova, sedam više od drugog Osijeka, te bi mogao potvrditi svoj 22. naslov prvaka Hrvatske već u nedjelju u slučaju da pobijedi u Rijeci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 33. kolo 17.00 , Stadion Varteksa
Varaždin
0 : 1
Hajduk
Livaja 89' (pen.)
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice u Varaždinu i infarktna pobjeda Hajduka koji ostaje živ u borbi za Europu! Marko Livaja opet je bio ključan čovjek, ali podjednako i Dinko Horkaš koji je uprskao odlične obrane na startu utakmice neshvatljivim startom na glavu Stipe Biuka na samom kraju utakmice.

Hajduk je i dalje peti, ali samo s bodom zaostatka za Rijekom koja u nedjelju dočekuje Dinamo, dok je Varaždin ostao dva boda iznad posljednje Istre. Još su tri kola do kraja prvenstva.

90+3'

Odličan šut Jaira, brani Horkaš i drži Varaždin na životu. Ali nema puno vremena...

90+1'

Pet minuta nadoknade.

89'

GOOOL! Marko Livaja siguran je iz penala! Horkaš je otišao u desnu stranu, Livaja pucao u njegovu lijevu i to je vodstvo Hajduka na samom kraju!

88'

I ipak penal za Hajduk! I žuti karton za Horkaša. Gledao je Lovrić tu situaciju kraj terena i nakon gotovo pet minuta presudio.

Komentari 230