Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Hajduk poslije nas ima najveću pojedinačnu kvalitetu, pa mi nije jasno zašto su tu gdje jesu'

'Hajduk poslije nas ima najveću pojedinačnu kvalitetu, pa mi nije jasno zašto su tu gdje jesu'
2

Ostali su nam dužni zbog posljednjeg poraza u Maksimiru, u momčad se vraća i Lovro Majer, a mi na otvaranju drugog dijela sezone igramo dobro, ali premalo zabijamo, kaže Zoran Mamić

VIDEO

Da, ritam je strašan, raspored jako zgusnut, a sada nas čeka i treća velika utakmica u nizu. Bez obzira na trenutačno stanje, naše utakmice s Hajdukom su uvijek najveći hrvatski derbiji, a ostali su nam dužnici zbog posljednje pobjede u Maksimiru. Naš je cilj jasan, želimo pobjedu, tako isprati gorak okus od zadnjeg poraza, kaže Zoran Mamić.

Pokretanje videa...

Mamić i Oršić uoči Hajduka 05:33

Dinamo i Hajduk sutra (od 17.05) će se po 93. puta obračunati u hrvatskom prvoligaškom društvu, Zagrepčani za sada imaju 43 pobjede, Splićani njih 26, dok je 23 dvoboja završilo bez pobjednika. A Hajduk u Maksimir dolazi predvođen novim trenerom Paolom Tramezzanijem.

- I Hajduk, baš kao i Gorica, protiv nas stiže s novim trenerima, no to su njihove možda i slatke brige, sve će na kraju pokazati rezultat. Mi smo koncentrirani samo na nas, znamo u kojim segmentima igre moramo biti bolji. Moramo više zabijati, u dvije utakmice smo zabili četiri gola, ali to je s obzirom na broj velikih prilika i dobrih situacija pred suparničkim vratima ipak premalo - kaže trener Dinama Zoran Mamić, pa nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kriza? Pa može se reći da smo u nekakvoj krizi 'polurezultata', jednu smo utakmicu dobili, jednu izgubili, a i u Gorici je bilo vrlo neizvjesno. No, dosta sam zadovoljan kako to izgleda u napadačkom i organizacijom dijelu igre, dominiramo i stvaramo prilike, samo trebamo više zabijati. U dvije utakmice smo primili pet golova, to nije tipično za našu toliko hvaljenu obranu, tako da tu moramo biti još kompaktniji i koncentriraniji, željniji obraniti svoj gol.
 
Na klupi Hajduka danas sjedi Paolo Tramezzani...

- To je kvalitetan trener, prati ga imidž 'tvrdog trenera' koji puno toga polaže na defenzivni dio igre, iako to nije tako izgledalo u Šibeniku. Hajduk se postavio ofenzivno, s dva nova igrača koji nisu toliko participirali u momčadi u prvom dijelu sezone. Hajduk je uvijek Hajduk, imaju pojedinačnu kvalitetu, najbolju poslije Dinama, pa mi je nevjerojatno da se s takvom kvalitetom nalaze tu gdje jesu.

U kakvom je stanju vaša momčad?

- Svi su zdravi, svi su u pogonu. Vraća nam se i Lovro Majer, pa ćemo smisliti najbolju momčad za dvoboj protiv Hajduka - završio je Zoran Mamić.

Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Mislav Oršić je cijele sezone jedna od najjačih karika Zorana Mamića na lijevome krilu...

- Mi cijele sezone imamo ritam u kojem igramo svaka tri-četiri dana, navikli smo na to. Iza nas su sada poraz i pobjeda, a sada se idemo na pravi način iskazati i u velikom derbiju. Svaka utakmica s Hajdukom je priča za sebe, bez obzira igramo li doma ili vani, mi moramo biti pravi na terenu, samo se tako možemo nadati pobjedi. Tu nije bitno tko će zabiti ili asistirati, jedini cilj nam je pobjeda - misli Mislav Oršić koji je u prvom dijelu prvenstvene sezone čak šest puta gađao okvir gola.

- To je stvar sreće, ne razmišljam previše o tome. Ne razbijam si glavu takvim podacima, samo želim što bolje igrati u budućnosti. Što očekivati od Hajduka? Pa ne znam ni sam, imaju novog trenera koji je u Šibeniku krenuo pobjedom. Znam da će to biti teška utakmica, takav je i svaki derbi s Hajdukom, a mi moramo biti pravi želimo li pobjedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac