Sport

Komentari 381

Hajdukova generalka pred tri tisuće ljudi: Zrinjski slavio na Poljudu uoči početka HNL-a

Hajdukova generalka pred tri tisuće ljudi: Zrinjski slavio na Poljudu uoči početka HNL-a

Zrinjski je pobijedio Hajduk (3-1) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone. Jedini gol za Splićane pred 3000 ljudi na Poljudu zabio je Eduok, a igrači iz prve postave su zaigrali u drugom dijelu...

Novi hibridni travnjak i povratak navijača nakon devet mjeseci obilježili su Hajdukovu posljednju pripremnu utakmicu uoči početka nove sezone.

Od prve minute s ovacijama i hukom s tribina oko tri tisuće navijača pokazalo je koliko im je falio Hajduk i utakmice na Poljudu. No, rezultatom ne mogu biti zadovoljni. Zrinjski je pobijedio 3-1 i tako Splićanima nanio drugi poraz za kraj priprema. Hajdukova igra ne obećava, no rano je suditi. Još nije ni počela sezona. 

A je li to izgledalo onako kako bi trebalo biti, to će sam procijeniti trener Jens Gustafsson.

Ideja švedskog trenera bila je da danas svi dobiju priliku pa smo u prvom i drugom dijelu vidjeli dvije različite momčadi. Hajduk je krenuo u sastavu: Silić - Dellova, Simić, Dimitrov, Dolček - Ćubelić, Atanasov - Jairo, Diamantakos, Eduok - Ljubičić. 

Riječ je o igračima koji će ove sezone tražiti svoju šansu s klupe. No, priliku za dokazivanje nisu baš iskoristili. Zrinjski je u prvom poluvremenu zabio dva gola nakon dvije velike pogreške u obrani Hajduka. Prvo je Bilbija ostao potpuno sam u petercu 'bilih' u 18. minuti i zabio glavom, a u 23. minuti komična pogreška Dimitrova. Mislio je da će lopta otići u gol-aut pa ju je pustio, a ona mu je prošla kroz noge. Kamenar je to iskoristio, servirao loptu pred gol Bilbiji koji je povećao na 2-0. U tim trenucima čuli smo i prve zvižduke na Poljudu ove sezone.

Kombinatorika nije bila na razini u prvom dijelu za domaću momčad, Zrinjski je dominirao, ali u 39. minuti su Splićani uspjeli zabiti. Precizan je bio Eduok koji je pogodio donji lijevi kut s nekih 20 metara. Ta mala iskra bila je dovoljna da zapali publiku za novi huk s tribina.

I to je bilo to od prvog dijela. Baš kao što je i obećao, švedski trener je u drugom dijelu uveo najbolje igrače u sastavu: Kalinić - Lovrencsics, Vušković, Elez, Čolina - Čuić, Vuković - Sahiti, Livaja, Biuk - Mlakar. To su igrači koji bi trebali ove sezone činiti okosnicu Gustafssonove udarne postave, a prvi put su na Poljudu zaigrali Lovrencsics i Mlakar.

Takav Hajduk je odmah promijenio stanje na terenu. Livaji je jedan dodir bio dovoljan da pokaže kakav je majstor. Pucao je pored gola, ali navijači su mu pljeskali kao da je zabio. Jedva su dočekali da ga uživo vide na djelu.

Hajduk je vodio igru, a momčad Sergeja Jakirovića je većinu drugog dijela provela u svome šesnaestercu. Pokušavali su Biuk, Sahiti, Livaja, ali nije ušlo. Kao kazna je za kraj stigao novi gol Zrinjskog i potvrda pobjede. Zabio je Mašić nakon velike pogreške u obrani.

Splićani su tako pripreme završili s četiri pobjede i dva poraza. Već u subotu za Hajduk kreće nova sezona HNL-a kada gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Hoće li Nikoličius i Jakobušić do tada pojačati momčad, ostaje nam za vidjeti.

No, prema svemu sudeći, ovo je Hajduk koji ćemo gledati ove sezone. A je li Gustafsson na ovim pripremama dobio što je htio, to samo on zna. Navijači samo žele vidjeti jaki i moćni Hajduk sposoban za borbu za vrh. Tako danas nije izgledao