Obavijesti

Sport

Komentari 572

Hajduk je naletio na - Minu: Šibenik je šokirao Splićane!

Hajduk je naletio na - Minu: Šibenik je šokirao Splićane!
13

Prije točno godinu dana Šibenik je srušio Hajduk na Poljudu, a sada je to ponovio i na svome Šubićevcu nakon četiri uzastopna poraza od Splićana. Strijelci u velikoj pobjedi bili su Mina i Ćurić iz jedanaesterca

Bila je to prva pobjeda Šibenika u međusobnim susretima igranim na Šubićevcu u posljednjih 14 godina. Zadnju pobjedu Šibenik je na svom terenu protiv Hajduka ostvario u rujnu 2007. kada je slavio sa 1-0. Posljednji put je Majstora s mora svladao prije točno godinu dana na Poljudu kada je bilo 1-0, a sada je do velikog trijumfa stigao na svome Šubićevcu nakon četiri uzastopna poraza od 'bilih'.

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

Hajduk je bolje ušao u susret i Splićani su u prvih 15 minuta imali dvije lijepe prigode, no Biuk i Diamantakos nisu bili precizni. Prvo uzbuđenje pred vratima Hajduka vidjeli smo u 16. minuti, Jakoliš je ubacio s desne strane, a Katić u pokušaju da izbije loptu pogodio vratnicu.

Nevjerovatan pogodak mlade nade Šibenika, Mina iznedio splićane

Deset minuta kasnije domaćin je poveo. Ćurić je ubacio loptu u kazneni prostor, Bačelić-Grgić u gužvi uposlio Minu, a ovaj sjajno zabio pod gredu za 1-0.

Tri minute kasnije Hajduk je bio korak do izjednačenja, no Lovrencsics je pucao iznad grede. U posljednjim trenucima prvog dijela gosti su imali još jednu sjajnu priliku. Melnjak je odlično ubacio, a Diamantakos s pet metara pucao glavom pod prečku, no Rogić je obranio.

Nevjerovatan pogodak mlade nade Šibenika, Mina iznedio splićane

U drugom dijelu prvi su zaprijetili domaćini. Šibenik je u 52. minuti izveo brzu kontru, Jakoliš je probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i zatim gađao suprotan kut, no Lovre Kalinić je bio spreman.

U 73. minuti Hajduk je u istom napadu imao tri sjajne prilike, no lopta nije htjela u gol. Prvo je Simić nakon ubačaja iz kornera pogodio stativu, a u nastavku akcije pucali su Katić i Ljubičić, no Rogić je upisao dvije velike obrane. Ljubičić je prije toga promašio sjajnu šansu nakon što je glavom prebacio cijeli gol s dva metra od gola, a nedugo nakon toga je i promašio prazan gol s deset metara.

Šibenik i Hajduk susreli se u 12. kolu HT Prve lige

Ljubičić je imao odličnu priliku i u 77. minuti, no Rogić je ponovo vrhunski reagirao. Bila je to četvrta velika šansa za Ljubičića i nastavak festivala promašaja. 

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 84. minuti. Katić je u kaznenom prostoru oborio Bedoyu, sudac Lovrić pokazao na bijelu točku, a Ćurić sigurno realizirao kazneni udarac za 2-0.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 12. KOLO 17:30 , Šubićevac, Šibenik
Šibenik
Mina 25', Ćurić 84'
2 : 0
Hajduk
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaj. Velika pobjeda za Šibenik. Strijelci su bili Mina i Ćurić. I Hajduk je imao nekoliko stopostotnih šansi, ali Ljubičić je promašivao nemoguće. Izostanak Livaje, Eleza, Vukovića i Mlakara očito je bio preveliki hendikep za goste, a još se na početku susreta ozlijedio i Filip Krovinović. Ovaj poraz definitivno je zatresao klupu Jensa Gustafssona. 

90+4'

Šibenik drži loptu i čeka kraj utakmice. Hajduk se očito pomirio s porazom. 

90+1'

Još pet minuta sudačke nadoknade dijeli Šibenik od velike pobjede. 

90'

Zabio je Katić, ali neće biti ništa od toga. Stoper Hajduka bio je u zaleđu. 

87'

Nakon povratka u prvoligaško društvo, Šibenik je samo jednom pobijedio Hajduk i to na Poljudu prije godinu dana. Bilo je 1-0 golom Sahitija. Od tada su Splićani četiri puta zaredom slavili, triput s 1-0, no sada je Šibenik na korak od pobjede. 

Komentari 572