Obavijesti

Sport

Komentari 59

Hajduk sve dogovorio s bivšim igračem, Gorica ga ne pušta!

Hajduk sve dogovorio s bivšim igračem, Gorica ga ne pušta!

Kalik na Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, ugovor mu istječe sljedećeg ljeta i jasno je da Gorica ne može očekivati milijunski iznos, no Črnko ga ne želi pustiti za sitniš

VIDEO

San o naslovu prvaka i ovu sezonu živi na Poljudu. Duga je i naporna sezona pred 'bilima', borba na tri fronta, a ako se žele boriti s Dinamom za naslov, Hajduk mora proširiti kadar te ojačati momčad. Jasno je to i sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu koji cijelo ljeto marljivo radi u tišini.

Pokretanje videa...

Koreografija Torcide protiv Vitorije VIDEO

Hajduk je u ovom prijelaznom roku doveo na posudbu Tonija Borevkovića i Chida Awaziema, dva stopera, a navijači su priželjkivali jednog veznjaka koji će pojačati konkurenciju. I kako doznajemo, Splićani su sve dogovorili s veznjakom Gorice Anthonyjem Kalikom (24), ali kada su poslali ponudu u Turopolje, predsjednik Nenad Črnko spustio je rampu i odbio bez razmišljanja.

Velika Gorica: HNK Gorica i NK Lokomotiva sastali se u 34. kolu Prve HNL

Kalik na Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, ugovor mu istječe sljedećeg ljeta i jasno je da Gorica ne može očekivati milijunski iznos, no Črnko ga ne želi pustiti za sitniš. Navodno je za njegove usluge zainteresiran i Ferencvaroš pa je logično da predsjednik Gorice želi izvući što više. No, i da ga Gorica proda negdje drugdje, Hajduku će pripasti 45 posto od ukupne odštete. Tako je dogovoreno između ova dva kluba prije dvije godine kada je australski veznjak otišao u Turopolje. I upravo je to karta na koju igraju Splićani u pregovorima s Goricom. 

Zagreb: Derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka završen je bez pobjednika 1:1

Kalik je u Goricu stigao upravo iz Hajduka. Ljubav prema 'bilima' pokazivao je odmalena, na nozi ima istetoviran grb, a prije dvije godine kada je odlazio, zaželio je:

- Želim se jednog dana vratiti na Poljud.

I ovaj put je povratak vrlo moguć. Hajduk u njemu vidi kao idealno pojačanje za vezni red, energičnog i borbenog veznjaka koji je zabljesnuo u Gorici. Žele pojačati konkurenciju i proširiti klupu, što će biti prijeko potrebno pogotovo ako izbore grupnu fazu Konferencijske lige. No, morat će Splićani prvo zadovoljiti apetite predsjednika Gorice. 

Oršić u 89. minuti zabio za pobjedu Dinama protiv Gorice

Kalik je na Poljud stigao iz Australije prije šest godina kao junior koji itekako obećava. Veznjak sjajnog udarca kojeg odlikuju maratonska pluća. I vrlo brzo bačen je u vatru prve momčadi. Damir Burić ga je koristio 11 puta u proljetnom dijelu sezone i imao je veliko povjerenje u njega.

Nogometaši Gorice plasirali se u polufinale Kupa nakon jedanaesteraca protiv Istre

A Kalik je to koristio. No, promjenom trenera pao je u drugi plan pa je selio na posudbe u Sydney i Rudeš, vratio se potom u Hajduk i sudbina je htjela da opet na klupi bude Damir Burić. No, nije puno igrao, a kada je bilo jasno da za njega tu nema budućnosti, prije dvije godine otišao je u Goricu. Tu se isprofilirao u jednog od najboljih veznjaka lige. Ukupno je odigrao 67 utakmica uz 11 golova i devet asistencija.

Ipak, Hajduk je očito požalio što ga je olako pustio pa ga želi vratiti u svoje jato.  

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika