Obavijesti

Sport

Komentari 102

Hajduk tricom Osijeku ispisao odličnu pozivnicu za Liberec

Hajduk tricom Osijeku ispisao odličnu pozivnicu za Liberec
1

Trima golovima Osijeku, koji s Poljuda gotovo uvijek odlazi pognute glave, Hajduk je došao na četvrto mjesto ljetvice. Slaven Belupo, pak, pobijedio je Zagreb kod kuće

VIDEO

Osijek je još jednom postao Hajdukova mušterija na Poljudu, a "bili" su pobjedom 3-0 napredovali na četvrto mjesto prvoligaške ljestvice i tako vratili pobjednički duh uoči najvažnije utakmice sezone, uzvrata četvrtog pretkola Europske lige protiv Slovan Libereca u četvrtak.

Splićani su golovima Elvira Malokua, Mije Caktaša i Marka Bencuna došli do 29. pobjede u 35 međusobnih utakmica na Poljudu protiv "bijelo-plavih". Osječani pamte jedino slavlje još iz travnja 2008. kada su golovima Karla Primorca slavili 2-0.

Besekova momčad na vrlo dobro popunjenom Poljudu (8305 gledatelja) izdržala je svega 19 minuta, kada je Maloku s ruba šesnaesterca pogodio za vodstvo Hajduka. Četiri minute potom u strijelce se mogao upisati i Goran Milović. Pogodio je prečku nakon slobodnjaka Sušića.

Hajduk je napadao i u nsatavku utakmice, a Osijek je odolijevao sve do same završnice. Promašio je Caktaš u 68. minuti iz blizine odličnu priliku, no iskupio se tri minute prije kraja pogodivši glavom nakon Balićeva kornera. Pobjedu je zaokružio Marko Bencun nakon još jedne asistencije Andrije Balića u drugoj minuti nadoknade.

Burićeva momčad u sljedećem kolu ide u goste zaprešićkom Interu (nedjelja, 19 sati), a Osijek gostuje na Rujevici kod Rijeke (nedjelja, 21 sat).

Slaven uz prekid zbog nestanka struje srušio Zagreb

Nogometaši Zagreba nisu uspjeli pobijediti niti u sedmom pokušaju ove sezone. "Pjesnike" je u Koprivnici svladao Slaven Belupo 2-1 golovima Gregurine i Ejupija iz penala.

Zanimljivo je da je u drugom dijelu nestalo struje na Gradskom stadionu pa je utakmica produljena za 15 minuta. U 104. minuti počasni gol za Zagreb zabio je Lovro Medić.

Slavena u osmom kolu očekuje gostovanje na Maksimiru kod Dinama (subota, 21 sat), a Zagreb u Kranjčevićevoj dočekuje Lokomotivu (petak, 20 sati).

MAXtv Prva liga, 7. kolo:

  • Slaven Belupo - Zagreb 2-1 (Gregurina 18' , Ejupi 41' (pen.) / Medić 90+14')
  • Hajduk - Osijek 3-0 (Maloku 19', Caktaš 87', Bencun 90+2')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku