Obavijesti

Sport

Komentari 744

Lokomotiva - Hajduk 1-1: Lokosi prekinuli pobjednički niz 'bilih'

Lokomotiva - Hajduk 1-1: Lokosi prekinuli pobjednički niz 'bilih'
11

Obje momčadi imale su velike prilike u prvom poluvremenu, a bolje se snašla Lokomotiva koja je povela preko Goričana u 25. minuti. Hajduk je do izjednačenja došao u 75. minuti

U prvoj utakmici 18. kola HNL-a Lokomotiva i Hajduk su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 1-1 (1-0). Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano otvorenu igru koja je rezultirala s barem pet izglednih prilika za pogodak s obje strane u prvih pola sata, ali mreža se tresla samo jednom. Najzaslužniji za to bili su vratari, Čavlina s jedne, odnosno Lučić s druge strane.

Sin legende Dinama 500. put na klupi: Stric Boro bio je boem, a tata Zvjezdan veliki radnik...
Sin legende Dinama 500. put na klupi: Stric Boro bio je boem, a tata Zvjezdan veliki radnik...

Prvi se bravuroznom intervencijom iskazao Lučić koji je u 5. minuti zaustavio snažan udarac Goričana koji je izašao sam pred njega. Samo šest minuta potom Čavlina je uzvratio nakon što je blokirao pokušaj Pukštasa s pet metara nakon prodora i prizemne lopte Dajakua.

Zagreb: 18. kolo SuperSport HNL: Lokomotiva - Hajduk

Do prednosti je Lokomotiva stigla u 25. minuti, Mudražija je ubacio s desne strane, a Goričan se pravovremeno ubacio iza leđa gostujućih stopera te glavom matirao Lučića.

Odmah nakon što se krenulo s centra Hajduk je imao izvrsnu priliku za poravnanje, Sahiti je dobio loptu na desnom krilu i ubacio prizemnu loptu na peterac gdje je natrčao Livaja, ali Čavlina je još jednom sjajno reagirao.

Nema zime za Livaju! Kapetan Hajduka u kratkim hlačama, sa suigračima prošetao Zagrebom
Nema zime za Livaju! Kapetan Hajduka u kratkim hlačama, sa suigračima prošetao Zagrebom

U drugom poluvremenu Lokomotiva se ograničila na čuvanje prednosti, a takav je pristup rezultirao stalnim pritiskom Hajduka koji je donio i poravnanje u 75. minuti. Uremović je sa sredine igrališta uputio "balon" u domaći kazneni prostor, na loptu su skakali Livaja i Živković, ona je pogodila obojicu u glavu te pala pred noge Benrahoua koji je preciznim udarcem sa 10-ak metara uspio pogoditi mrežu.

Zagreb: 18. kolo SuperSport HNL: Lokomotiva - Hajduk

Mogao je u samoj završnici Benrahou donijeti i sva tri boda Hajduku, ali njegov volej sa 13 metara na početku sudačke nadoknade zaustavio je Čavlina.

Za vodeći Hajduk ovo je prvi remi u ovom prvenstvu, nakon 13 pobjeda i četiri poraza, dok je Lokomotiva momčad s najviše neodlučenih rezultata u HNL-u, ovo joj je bila deveta podjela bodova.

Hajduk je na vrhu ljestvice sa 40 bodova, osam više uz dvije utakmice više od druge Rijeke, a 10 višeuz tri utakmice više od trećeg Dinama, dok je Lokomotiva šesta sa 18 bodova, jednim više od sedmog Varaždina, osme Istre 1961 i devetog Slavena Belupa, dok je na dnu Rudeš sa samo četiri boda.

Lokomotiva - Hajduk 

Golove možete pogledati OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
18. KOLO HNL-A 17:30 , stadion Kranjčevićeva
Lokomotiva
Goričan 25'
1 : 1
Hajduk
Benrahou 75'
Sortiranje događaja
95'

Kraj utakmice u Zagrebu. 

94'

Što se sada sve dogodilo u kaznenom prostoru Hajduka? Lokomotiva je bila nekoliko centimetara od gola. Nakon velike gužve najgore je stradao Lučić koji je dobio udarac u glavu od Dialla.

91'

Benrahou je došao do lopte na nekih 11 metara, pucao je ali Čavlina je to sjajno obranio. 

90'

Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

86'

Kalik je sada spriječio kontru Lokomotive. Napravio je prekršaj na sredini terena i dobio žuti karton. Ovo mu je treći i neće konkurirati za sastav u sljedećem kolu protiv Dinama.

Komentari 744