Obavijesti

Sport

Komentari 60

Hajduk želi da Ferro ostane, on se nećka: Čeka bolju ponudu

Hajduk želi da Ferro ostane, on se nećka: Čeka bolju ponudu

Ferro je i više nego zadovoljio na posudbi u Splitu, a o njegovu ostanku u Hajduku odlučuje on sam. Klub ga želi, ali Ferro još ne želi donijeti odluku, piše portugalski Record

VIDEO

Igrač Benfice novi je igrač Hajduka, slavodobitno su objavili Splićani u siječanjskom prijelaznom roku 

Portugalski stoper Francisco Reis Ferreira, poznatiji kao Ferro, stigao je tada na posudbu na Poljud do kraja sezone. Htjeli su ga Osječani, no Ferro je na koncu odbio Nenada Bjelicu i izabrao Hajduk.

Došao je kao veliko pojačanje u borbi za naslov prvaka i vrlo brzo se ustalio u prvih 11 kod trenera Valdasa Dambrauskasa. Odigrao je 12 utakmica, propustio samo dvije, a navijačima se predstavio u debiju protiv Gorice kada je zabio gol. Pokazao je da je riječ o jako dobrom igraču koji bi mogao napraviti odličnu karijeru.

Osijek i Hajduk sastali se u 29. kolu HT Prve lige

Portugalski mediji pisali su kako se posudba automatski produžuje ako Hajduk izbori kvalifikacije za Europu. To je apsolvirano, 'Bili' će krenuti svoj europski put započeti u drugom ili trećem pretkolu Konferencijske lige, ovisno o tome hoće li osvojiti Kup. No, čini se da to nije garancija za Ferrov ostanak.

On je zadovoljio apetite poljudske struke, žele ga zadržati još barem godinu dana, sve je dogovoreno s Benficom, ali kako piše portugalski Record, u ovome slučaju sve je na samom igraču. A on nije siguran želi li ostati i je li Hajduk prava sredina u kojoj će napredovati. Utakmica protiv Dinama mogla bi biti njegova posljednja u dresu Majstora s mora. 

- Ferro je i više nego zadovoljio na posudbi u Splitu, a o njegovu ostanku u Hajduku odlučuje on sam. Klub ga želi, ali Ferro još ne želi donijeti odluku. Čeka neku bolju ponudu i tek ako ona ne dođe, odlučit će o ostanku u Hajduku - piše Record.

U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Prije tri godine na Transfermarktu vrijedio je 19 milijuna eura, navodno su potencijal u njemu vidjeli Real Madrid, Juventus i Liverpool, ali Benfica je tražila 100 milijuna eura, što je ohladilo njihov interes. 

Velika očekivanja utjecala su na njegovu formu pa je karijera krenula silaznom putanjom. Sve je više griješio, nogometne visine koje su mu svi predviđali postale su sve dalje. U sezoni 2020/2021 odigrao je tek devet utakmica u dresu Benfice i Valencije, a ove sezone skupio je tek jedan nastup.

Hajduk u gostima pobijedio Goricu 4:0 u 22. kolu Prve HNL

Bilo je jasno da mora otići ako želi veću minutažu i tu se ukazao Hajduk. Došao je oživjeti karijeru i u 12 utakmica pokazao je da se radi o jako dobrom stoperu. Dobro čita igru, ne libi se povući loptu na suprotnu polovicu, siguran i dominantan u skoku. No, ponekad se jave i nesigurne reakcije što je očito posljedica neigranja u posljednje dvije godine. Ipak, i kao takav je top pojačanje za HNL. 

Možda je i to razlog zašto nije postao jedan od najboljih stopera na svijetu, kako su ga u Benfici vidjeli. U Hajduku se vratio na pravi put, pokazao da ima nešto u njemu, ali on se nećka. Želi jaču sredinu u kojoj će imati priliku za nogometni uzlet. Ljetni prijelazni rok počinje tek prvog dana srpnja, ali Splićani ga neće moći dugo čekati jer već u lipnju kreću pripreme za novu sezonu u kojoj će krenuti u pohod na naslov prvaka i grupnu fazu Konferencijske lige. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica