Obavijesti

Sport

Komentari 384

San o tituli još živi: 'Bili' teškom mukom srušili Šibenik tek u 87.!

San o tituli još živi: 'Bili' teškom mukom srušili Šibenik tek u 87.!
4

U 30. kolu HT Prve lige, Hajduk je na Poljudu slavio protiv Šibenika s 2-1. Gosti su mogli i do sva tri boda, no nisu uspjeli zabiti za preokret da bi ih Elez na koncu kaznio u 87. minuti

Nogometaši Hajduka u susretu su 30. kola Prve HNL teže od očekivanog na Poljudu svladali Šibenik sa 2-1 (1-0). Strijelci za Hajduk bili su Filip Krovinović (32) i Josip Elez (87), dok je pogodak za Šibenik postigao Mario Ćurić (54).

Pogledajte video: Koreografija Torcide

Pokretanje videa...

Koreografija Torcide uoči derbija s Dinamom 00:34

Susret je odigran po jakoj kiši koja je prala travnjak i igrače od prve do posljednje minute, a Hajduk je svoju dominaciju u prvom poluvremenu uspio materijalizirati u 32. minuti. Sahiti je povukao napad po desnoj strani, dodao Livaji koji je uputio prizemni ubačaj na 10 metara na koji je natrčao Krovinović i zatresao mrežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hajduk i Šibenik igraju 30. kolo Prve HNL

Početkom nastavka Hajduk je propustio nekoliko vrlo izglednih prilika poglavito nakon prekida, a kazna je stigla u 54. minuti. Ponovno je začetnik akcije bio Sahiti, ali ovoga puta u negativnom smislu, on je neshvatljivo na 20-ak metara od svog gola s aut-linije poslao poluvisoku loptu u sredinu gdje se nije snašao Elez, pa je do lopte stigao kapetan gostiju Ćurić, utrčao s njom u kazneni prostor i rutinirao svladao Kalinića.

Hajduk i Šibenik igraju 30. kolo Prve HNL

Nakon poravnanja u sastav Hajduka, kojemu je "igrala" samo pobjeda kako bi ostao u borbi za naslov prvaka, ušla je nervoza te je igra postajala sve nepovezanija. Ipak, jedan od brojnih prekida u završnici dvoboja ipak je donio pogodak. Krovinović je u 87. minuti ubacio iz kuta, a na tri metra je najviše skočio Elez i spustio glavom loptu u mrežu za konačnih 2-1.

Ovom pobjedom Hajduk je skočio na treće mjesto sa 56 bodova, četiri manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, dva manje od drugog Osijeka, a jednim više od četvrte Rijeke. Šibenik je, pak, ostao deveti sa 26 bodova, koliko ima i osma Istra 1961, dok posljednji Hrvatski dragovoljac ima 11 bodova manje.

Hajduk i Šibenik igraju 30. kolo Prve HNL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
30. kolo HT Prve lige 19.05 , Poljud, Split
Hajduk
Krovinović 32' Elez 87'
2 : 1
Šibenik
Ćurić 54'
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Mogao je Hajduk u posljednjim trenucima i do uvjerljivije pobjede, no tri boda se pišu! I HNL ludilo se nastavlja...

87'

Hajduk se izvukao! Krovinović je ubacio iz kornera i pronašao Eleza, koji posprema u mrežu! Bili su ponovno u vodstvo...

83'

Poslije nokdauna uslijed gola Šibenčana, Hajdukovci su se sada konsolidirali i preselili igru na protivničku poluvicu. Međutim, do kraja je ostalo otprilike deset minuta...

74'

Ovo je bilo bolno. Rogiću je ispao iz ruke ubačaj Lovrencsicsa nakon čega je pohitao prema loptu, a usput ga je nagazio Mlakar.

72'

Dvadesetak je minuta preostalo na današnjoj utakmici, Hajduk očajnički treba gol i pobjedu, no Šibenik je u nekim trenucima bio bliže tome.

Komentari 384