Sport

Komentari 22

Hajdukov promašaj u 27. godini završio karijeru: 'Bilo je dosta'

Hajdukov promašaj u 27. godini završio karijeru: 'Bilo je dosta'

Na Poljudu se zadržao svega tri mjeseca bez da je odigrao jedne, jedine minute. Ivana Bulosa (26) uništile su ozljede pa je nakon povratka u rodni Peru odlučio da je nogometnoj karijeri došao kraj

Riječ je o napadaču koji je drukčijeg profila i karakteristika u odnosu na ono što imamo u kadru. Gledali smo na to da bude u okviru naših financijskih mogućnosti, a da dobijemo igrača koji će biti jedna opcija više u ofenzivnom dijelu momčadi, govorio je o egzotičnom novom napadaču iz Južne Amerike u rujnu 2019. godine tadašnji sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Godinu i pol kasnije, Ivan Bulos (26) odlučio je završiti karijeru i pozdraviti se s nogometnim travnjacima.

- Kao što svi znate, vučem probleme s ozlijeđenim desnim koljenom već nekoliko godina. Imao sam pet operacija na njemu i pokušavao ga popraviti različitim metodama. Prošlog mjeseca sam ga opet ozlijedio i ponovno sam morao na kirurški zahvat. Odlučio sam da je vrijeme reći 'dosta'. Morao sam to napraviti zbog zdravlja - rekao je Peruanac hrvatskih korijena tako se oprostivši od nogometa već u 27. godini.

U Hajduku se nije proslavio. Tri mjeseca nakon dolaska napustio je Poljud bez da je odigrao jedne, jedine minute. I tijekom boravka u Splitu imao je velikih problema s ozljedama pa vodeći ljudi Hajduka u konačnici više nisu imali strpljenja.

Ubrzo ga je angažirao peruanski prvoligaš Sport Boys, koji je uspio nadmašiti čak i Hajduk. Bulos se u Sport Boysima zadržao svega mjesec dana!

- Čim sam došao u Split uvjerio sam se koliko ljudima znači ovaj klub. Bio sam na derbiju prije nekoliko dana, gledao sam s tribina i osjetio nevjerojatnu strast i emociju. Želim biti dio ovog kluba, opravdati povjerenje koje sam dobio i pomoći svojoj momčadi da ostvari što bolje rezultate - rekao je Bulos po dolasku na Poljud.

Bulos je počeo karijeru u jednom od najvećih peruanskih klubova Sporting Crystalu. Uslijedila je selidba u Belgiju gdje je igrao za Standard Liege i Sent Truiden poslije čega se vratio u domovinu i igrao za Universitario i Deportivo Municipal u kojem je postigao devet golova u 23 prvenstvene utakmice.

Sljedeća stanica mu je bio čileanski O'Higgins gdje se nije proslavio, da bi zatim opet otišao u Europu, na posudbu u portugalsku Boavistu. Potom je kratko pokušao rehabilitirati karijeru u Municipalu pa opet potpisao za Boavistu i tu je krenuo pakao s ozljedama.

Uslijedio je dolazak na Poljud pa rastanak i odlazak u Sport Boyse nakon kojih je još zaigrao za Carlos Stein prije nego je odlučio okončati karijeru.

Najčitaniji članci