Obavijesti

Sport

Komentari 47

Vuškovićeva majstorija odvela hajdukovce u osminu finala LP!

Vuškovićeva majstorija odvela hajdukovce u osminu finala LP!
7

Juniori Hajduka pobijedili su Šahtar 1-0 i plasirali se u osminu finala juniorske Lige prvaka! Jedini gol zabio je maestralni Luka Vušković u 81. minuti, no nedugo nakon toga je pocrvenio. Ipak, Splićani su izdržali s igračem manje

Prije godinu dana juniori Hajduka junački su se borili protiv Atletico Madrida pa ispali na penale i ostali bez osmine finala Lige prvaka mladih. Drugu godinu zaredom progurali su se u play-off, ždrijeb ih je spojio sa Šahtarom, a 'bili tići' su ovaj put slavili na Poljudu (1-0) za povijesni plasman u osminu finala!

Trener Marijan Budimir imao je problema s izostancima. Nije bilo standardnih prvotimaca Vrcića, Šemige i Đolonge, a ni Pukštasa i Prpića, koji su članovi prve momčadi. Čak šestorica igrača iz prve jedanaestorke su prvi put zaigrala u Ligi prvaka.

Bila je to tvrda i teška utakmica u kojoj su i jedni i drugi imali svoje momente i prilike. Igralo se po vrlo hladnom vremenu pred tisuću gledatelja na Poljudu, a jedini gol zabio je supertalent Luka Vušković. Capan je ubacio iz slobodnog udarca, a Hajdukov dijamant vinuo se u zrak pa glavom fenomenalno pogodio desne rašlje za veliko slavlje na Poljudu. Samo pet minuta kasnije, isti igrač je pocrvenio zbog sukoba s protivničkim igračem pa su Splićani do kraja utakmice igrali s igračem manje.

Split: Utakmica doigravanja juniorske Lige prvaka: Hajduk-Sahtar

Unatoč pritisku ukrajinske momčad, 'bili tići' su uspjeli sačuvati vrijednu prednost i plasirati se u osminu finala. Tamo će igrati protiv nekoga od pobjednika skupine iz grupne faze, Liverpool, Atletico, Barcelona, Sporting, Milan, Real Madrid, Manchester City ili PSG. Domaćin će bit određen ždrijebom koji je u ponedjeljak. Utakmice osmine finala igrat će se 28. veljače i 1. ožujka. 

Split: Utakmica doigravanja juniorske Lige prvaka: Hajduk-Sahtar

Dinamo je dvaput igrao četvrtfinale Lige prvaka, 2019. i 2020. godine, no oba puta je ispao, prvo od Chelseaja na penale pa potom i od Benfice. Sada Hajduk ima veliku priliku domoći se završnice, a koga god izvukli, Splićani su pokazali da se mogu nadmetati sa svima. 

- Bili smo mirni, mirniji nego inače. Kad dođeš na Poljud, ne treba motivirati igrače. Znali smo da moramo biti koncentrirani i uživati - kazao je trener juniorske momčadi Hajduka Marijan Budimir pa dodao:

- Luka (op.a., Vušković) je fenomen, ja bih rekao da je možda najbolji igrač svojeg godište kojeg sam ikad vidio. Puno nam znači u fazi obrane i fazi napada. Pohvalio bi i Rejića, Kavelja, da ih ne nabrajam sve... imali smo šest debitanata, ne u Ligi prvaka, nego u juniorskoj momčadi. Momcima svaka čast. To je rad cijele naše akademije. Želja? Samo da igramo na Poljudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka mladih, play-off 18.00 , Poljud
Hajduk
Vušković 81'
1 : 0
Šahtar
Sortiranje događaja
90+4'

KRAAAAAAAAAAAJ! Hajduk je u osmini finala Lige prvaka mladih! Gol sjajnoj Luke Vuškovića presudio je pobjednika u vrlo tvrdoj i teškoj utakmici po hladnom splitskom vremenu.

90+2'

Kakva majstorija Brajkovića! Hajdukov talent krasno je zarolao svog protivnika, izborio se za udarac u šesnaestercu Šahtara, ali gostujući stoper uspio ga je blokirati u posljednji trenutak. 

90'

Uzavrele strasti na Poljudu. Janović i Capan su se zakačili, ali suigrači su ih smirili. Još četiri minute sudačke nadoknade.

88'

Problemi za Hajduk u završnici. Strijelac Luka Vušković dobio je crveni karton nakon sukoba s igračem Šahtara koji je samo požutio, a zapravo je on sve započeo. Može li Hajduk izdržati s igračem manje do kraja?

86'

Hajduk je pritiskao u posljednjih 15-ak minuta, povezao je redove, kombinirao i prijetio. I konačno se isplatilo, a čudesni Vušković pokazao je dašak tog vanzemaljskog talenta koji nije promaknuo niti najvećim europskim klubovima. 

Komentari 47