Obavijesti

Sport

Komentari 733

Hajduk jesenski prvak HNL-a! Gorica nastradala na Poljudu

Hajduk jesenski prvak HNL-a! Gorica nastradala na Poljudu
5

Turopoljci su prijetili jedino na otvaranju utakmice. Sve ostalo otišlo je na stranu Hajduka. Golove su postigli Dajaku, Žaper i Sahiti pa su Splićani prvi put nakon 19 godina osvojili jesenski naslov HNL-a

Nogometaši Hajduka su u posljednjem nastupu na Poljudu u 2023. godini svladali Goricu 3-0 (1-0) u 17. kolu HNL-a te tako povećali prednost na vrhu ispred druge Rijeke i osigurali naslov jesenskog prvaka.

Pogotke za Hajduk postigli su Leon Dajaku (20), Mihael Žaper (64) i Emir Sahiti (69).

Krasan asist Livaje, prvijenac Žapera

Hajduk je protiv ove sezone vrlo dobre Gorice zagospodario terenom od prve minute te svoju inicijativu naplatio vodećim golom u 20. minuti. Šarlija je dijagonalom pronašao Livaju na desnom krilu, a ovaj se izborio za prostor za ubačaj te pred golom gostiju pronašao Dajakua koji je glavom spustio loptu u mrežu.

Statistika utakmice Hajduk - Gorica

Pitanje pobjednika riješeno je sredinom nastavka kada je vratar Gorice Banić dva puta loše reagirao. U 64. minuti Banić je loše procijenio let lopte nakon ubačaja Dajakua iz slobodnog udarca s lijeve strane, a njegov odlazak u prazno iskoristio je Žaper koji je glavom s pet metara pogodio praznu mrežu. Bio je to Žaperov prvijenac u bijelom dresu.

Sahiti odlično lobao Banića

Pet minuta potom Kalik je dugom loptom izbacio Sahitija koji je vidio da je Banić nepotrebno istrčao iz vlastitog kaznenog prostora te ga lobao za konačnih 3-0.

Vodeći Hajduk sada ima 39 bodova, sedam više uz utakmicu više od druge Rijeke koja je ranije u subotu odigrala 0-0 na gostovanju kod Osijeka, te je osigurao naslov jesenskog prvaka jer su do kraja prvog dijela sezone ostala još dva kola.

Gorica je ostala četvrta sa 26 bodova, jednim manje uz odigrane dvije utakmice više od trećeg Dinama. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
17. kolo HNL-a 17:30 , Stadion Poljud, Split
Hajduk
Dajaku 20', Žaper 64', Sahiti 69'
3 : 0
Gorica
Sortiranje događaja

KRAJ!

Hajduk je srušio Goricu s uvjerljivih 3-0 i prvi put nakon 19 godina slavi titulu jesenskog prvaka HNL-a.

Igrat će se najmanje dvije minute sučeva dodatka.

88'

Livajin pokušaj završio je u bloku, a Žaperova bomba iz popravnog pokušaja išla je točno u Banića. Prijeti Hajduk premda ima sigurnih 3-0.

86'

Odjidja opet u akciji. Sada je proigrao Kalika, a veznjak Hajduka je zaprijetio bivšem klubu. Pucao je s poludistance pokraj gola.

83'

Odjidja je silovito tukao s 18 metara, ali ravno u Banića.

Komentari 733