Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hansen i društvo ljutiti: Ove Olimpijske igre nemaju smisla

Hansen i društvo ljutiti: Ove Olimpijske igre nemaju smisla

Ne razumijem. Imam dojam da se sve ovo radi samo za ljude van sporta, a na štetu sportaša zbog kojih bi Olimpijske igre i trebale postojati, kazao je izbornik Danske Nikolaj Jacobsen

VIDEO

Mnogi sportaši radovali su se nastupu na Olimpijskim igrama, no u Tokiju ih je dočekalo nešto ravno diktaturi. Olimpijsko selo smiju napustiti samo kada idu na treninge i natjecanja na kojima neće biti gledatelja, zabranjena su druženja s ostalim sportašima kao i razgledavanje grada. I tako sve do kraja Igara. No, ni nakon toga neće imati mogućnost neke slobode. Svaki sportaš će u roku od 48 sati morati napustiti Tokio.

Pokretanje videa...

Hrvatska je ostala bez Olimpijskih igara u Tokiju 01:19

Takva pravila, koja pomalo graniče s diktaturom, služe kako bi se smanjila mogućnost zaraze korona virusom tijekom Igara, no glas nezadovoljstva brojnih sportaša sve je jači. 

2021 IHF Handball World Championship - Gold Medal Match - Denmark v Sweden

Smatraju kako ovakva pravila samo štete sportašima i narušavaju im koncentraciju uoči natjecanja. A glas su podignuli i danski rukometaši. Aktualni svjetski i olimpijski prvaci su do odlaska u olimpijsko selo bili smješteni u luksuznom hotelu na otoku Okinawi. Tamo ih je dočekao sami luksuz, bazen, plaža, teretana, no Mikkel Hansen i društvu ubrzo su doznali da su 'džabe krečili'. Ništa od toga nisu smjeli koristiti.

- Moram kazati da ne vidim nikakvog smisla da se Igre održavaju pod ovakvim uvjetima. Ne razumijem. Imam dojam da se sve ovo radi samo za ljude van sporta, a na štetu sportaša zbog kojih bi Olimpijske igre i trebale postojati - kazao je ljutiti danski izbornik Nikolaj Jacobsen.

HBL, DHB-Pokal, Halbfinale, SC Magdeburg vs Rhein-Neckar Loewen

Nakon brojnih apela danskog saveza, tamošnje vlasti su im ipak dopustili korištenje bazena na sat vremena dnevno, no to im neće biti od neke pomoći jer uskoro će se morati preseliti u olimpijsko selo gdje ih čekaju rigorozna pravila. Olimpijsko selo-dvorana-olimpijsko selo.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, polufinale, Danska - Spanjolska

- Rečeno mi je, a ja sam vjerovao, da će uvjeti biti nemjerljivo bolji od ovih s kojima se suočavamo na Okinawi. Da smo znali da će ovako biti, otišli bismo odmah u tokijski trening-kamp, gdje bar znamo da je kretanje strogo ograničeno i da se prati GPS-om - rekao je danski izbornik.

Danci će tako u Tokiju pokušati obraniti zlato iz Rija, a u skupini će igrati s Egiptom, Švedsko, Bahreinom i Portugalom, reprezentacijom koja je Hrvatskoj uzela vizu za Tokio. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda