Obavijesti

Sport

Komentari 45

Henriquez bi van iz Dinama: Iskreno, više ne uživam ovdje

Henriquez bi van iz Dinama: Iskreno, više ne uživam ovdje
1

Napadač Modrih Angelo Henriquez u razgovoru za čileanske novine La Tercera otkrio je kako želi što prije otići iz kluba. Svima je jasno da je Čileancu odavno nestale motivacije, a ove polusezone je zabio jednom.

VIDEO

Čudna je priča Angela Henriqueza u Maksimiru. Došao je iz Manchestera kao velika pojačanje, na početku je igrao odlično, a onda je jednostavno nestao. Ove polusezone u HNL-u je uspio zabiti samo jedan gol. Međutim, njegova statistika među Modrima uopće nije loša - u 103 utakmice zabio je 42 gola. Zašto je stao zabijati pokušao je objasniti u razgovoru za čileanske medije.

- Iskreno, više ne uživam u Hrvatskoj. Zbog toga i kažem da se nadam skoroj promjeni. Na početku je bilo sve dobro, jako dobro sam počeo, bio zadovoljan i također mi je išlo... Poslije Copa Americe, kako sam u tom smislu bio odvojen od kluba kratko, više nisam osjetio tu povezanost. U takvim situacijama se zakomplicira sve, pomalo demotivira - rekao je Henriquez.

Karijera je Henriquezu u silaznoj putanji, pa bi s 22 godine volio novi izazov.

- Tražio sam, nastojao vratiti tu povezanost, no nisam uspio. No dobro, ne dođe li moj odlazak na dnevni red sada u siječnju, morat ću dati sve od sebe kako bih vratio tu povezanost koju sam imao na početku, tijekom svoje prve sezone - nastavio je Henriquez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A upravo prva sezona u Maksimiru bila mu je najbolja. U 37 utakmica zabio je 29 golova, od čega 20 u HNL-u. Danas nije ni sjena tog igrača, a i on sam je toga svjestan.

- Zaista ne znam zašto je to tako, više je različitih stvari, a i momčad je u padu. Vidio sam da su različiti igrači pali, a puno su igrača i prodali. Možda nedostaje i motivacije. Osobno se ne osjećam motiviranim kao na početku i zato razmišljam o promjeni. Sada me motivira reprezentativna priča, uvijek mi je drago doći na okupljanja, drugačije je nego kada igraš za klub - dodao je, 

Iako ove godine Dinamo napokon ima konkurenciju u HNL-u, Henriquez ne želi na proljeće pomoći Modrima u lovu na Rijeku.

- Nisam zaboravio igrati nogomet, nego samo tražim promjenu koja bi mi vratila strast za igranjem, onu ljubav za nogometom koja se ponekad malo izgubi kada nisi sretan. Nadajmo se da će promjena uslijediti brzo - rekao je za kraj. S Dinamom ima ugovor do 2020. godine i sigurno je kako ga neće pustiti bez odštete s Maksimira. Pitanje samo kolika ona može biti za igrača koji u slabašnom HNL-u zabije jedan gol u 18 utakmica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...