Obavijesti

Sport

Komentari 28

Hezonja najbolji u Knicksima! Dončić je već sad rookie godine

Hezonja najbolji u Knicksima! Dončić je već sad rookie godine
1

Hezonja je u porazu 76ersa u 26 minuta zabio 17 koševa uz pet skokova, jednu asistenciju i četiri 'ukradene' lopte. Šariću 17 minuta sa 10 poena i šest skokova u odličnoj domaćoj partiji Minnesote sa San Antonijom

VIDEO

Dvojica hrvatskih košarkaša koji su sinoć istrčali na NBA parkete imali su posve oprečne večeri, i individualno i momčadski. Mario Hezonja zabio je dvostruko više koševa od svojeg prosjeka, Dario Šarić prošao ne posebno inspirativnu večer da bi Hezonjin New York izgubio 26 razlike u Philadelphiji, a Šarićeva Minnesota kod kuće zgazila Spurse sa 39 razlike.

Super Mario 26, The Homie 10

New York je u Philadelphiju otišao bez velikih očekivanja, a tako se i proveo kod Joela Embiida koji napokon slaže veliku minutažu (35 min po utakmici) i vrhunsku statistiku (prosjek od 28 poena i 13 skokova). Sinoć je Knicksima stavio 26 koševa, dodao 14 skokova i 7 asistencija, pomeo Enesa Kantera s parketa i vodio Sixerse do pobjede. Jimmy Butler gotovo da je mogao uzeti slobodnu večer pa gledati kako trio Embiid-Simmons-Redick lagano rješava New York.

Hezonja je na prosječno 8 koševa, sinoć je bio u prvoj petorci, zabio 17, uz 5 skokova i asistenciju, bio najučinkovitiji u svojoj momčadi, ali razlika između Philadelphije i New Yorka je dan i noć, Sixersima su takve utakmice lakši trening.

Daleko je neočekivanije bilo gaženje San Antonija u Minnesoti. I Wolvesi i Spursi se vrte oko 50% učinka, ali jučer su Teksašani u drugoj četvrtini izgledali k'o studentska momčad, a domaći kao Dream Team. Minnesota je nakon izjednačene prve, drugu četvrtinu riješila sa 20 razlike (29:9) i više se nije okretala. Ključ je bio u fanatičnoj obrani u kojoj je rintao i naš Dario 'The Homie' Šarić, a s obzirom na raspoloženost Covingtona, Rosea i Townsa, hrvatski košarkaš svoj je ofenzivni učinak mogao ograničiti na 10 koševa (uz 6 skokova, u 17 minuta na parketu).

Dončić slomio Houston i Hardena

Od Pau Gasola nije viđen europski košarkaš koji u svojoj prvoj NBA sezoni igra toliko dobro i lagano kao da je prošao apsolutno sve američke filtere prije odlaska u profesionalce kao što to radi slovensko čudo od djeteta Luka Dončić. Prošle je noći Maverickse vodio do uvjerljive pobjede (128:108) u teksaškom derbiju, slomio je Houston u njegovoj dvorani pa sa 20 poena, 6 skokova i 2 asista ispao ključni čovjek i pored opet 'monstruoznog' Jamesa Hardena (25-11-17).

Dončić u prosjeku igra 33 minute, trpa 19 koševa uz više od 6 skokova i 4 asistencije. U svojoj prvoj NBA sezoni. Sa 19 godina! Odmah mu mogu dati trofej za rookieja godine.

Ne znamo koliko će dugo izdržati, ali nakon još malo pa četvrtinu odrađene sezone vrh Zapada senzacionalno drže: LA Clippers. Pored živih Warriorsa! Jučer su lagano dobili Phoenix (115-99, Dragan Bender nije igrao ni sekunde) uz double-double Danila Gallinarija i svoju devetu uzastopnu ovosezonsku domaću pobjedu.

- Uživamo, puni smo samopouzdanja. NBA sezona je maraton koji završava u lipnju, a sad je tek studeni, ali zasad smo zdravi, igramo onako kako želimo i visoko smo. Dobro je - smijao se Gallinari nakon četrnaeste pobjede Clippersa.

'Zvijeri' Westbrook, Lillard i Giannis

Noć sa srijede na četvrtak fantastičnim su inidividualnim izvedbama obilježila trojica fenomenalnih inidvidualaca Thundera, Blazersa i Bucksa.

Russel Westbrook je u domaćoj pobjedi Oklahome nad Clevelandom (Ante Žižić: 13 minuta, bez koša-6 promašaja, 5 skokova i 1 asistencija) složio još jedan 'zvjerski' triple-double: 23-19-15! To mu je treći ove sezone, a ukupno 107. u karijeri čime se izjednačio sa Jasonom Kiddom na vječnoj ljestvici, a ispred njega su još samo Magic Johnson (138) i Oscar Robertson (181).

Dame Lillard je za svoj Portland (teško izborenih 115:112) protiv Orlanda utrpao 41 poen i to uz - 10 trica. To je rekord što se TrailBlazersa tiče, a jedan od najpotcijenjenijih NBA-bekova poslije tekme je tvrdio "Nisam znao da sam ih zabio deset komada, da sam znao možda bih krenuo i na 15, da srušim Klayev rekord".

Giannis Antetokounmpo je dvoboj Bucks vs. Bulls (116:113) završio sa 36 koševa, 11 skokova i 8 asistencija. Dečko je, bez ikakve patetike, čudo prirode, a dok LeBron pokušava pokrenuti predugo uspavane Lakerse, a Steph Curry dio sezone provodi oporavljajući se od ozljed, Giannis je zapravo - MVP prve četvrtine NBA sezone!

NBA: Playoffs-Boston Celtics at Milwaukee Bucks

Inače, noćas u 2 sata, na rasporedu je poslastica, duel vodeće protiv najbolje momčadi lige: Raptors vs. Warriors u Torontu. Tko može, neka gleda. Igrat će se basket 'za prste polizat'!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'
NEOČEKIVANI ZVUKOVI

VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'

Dok je odgovarao na pitanja novinara, prekinulo ga je stenjanje koje se prolomilo prostorijom. Netko je pustio zvuk iz filmova za odrasle, što je ostavilo u šoku slovenskog košarkaša