Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hezonja: Nikad se neću vratiti u NBA ligu, nisu me poštovali. A košarka je tamo kao predstava

Hezonja: Nikad se neću vratiti u NBA ligu, nisu me poštovali. A košarka je tamo kao predstava

Ovo mi je najbolja sezona u karijeri. U Barceloni i NBA-u bio sam vrlo mlad. Nisam uvijek bio prva violina. U Kazanu sam jako sretan. K tome, trojica naših trenera govore hrvatski jezik, rekao je Hezonja u intervjuu za ruski portal

VIDEO

Povratak u Europu najbolja je moguća odluka koju je Mario Hezonja (27) donio u svojoj karijeri. Konačno igra onako kako i mora igrati nekoć veliki talent i peti pick na NBA Draftu. 

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

Nakon nekoliko mjeseci neigranja, prošlu sezonu odigrao je u dresu Panathinaikosa da bi na početku ove sezone za dva milijuna eura godišnje potpisao za ruski Uniks iz Kazanja. 

Statistički igra najbolju sezonu karijere. U VTB ligi prosječno zabija 18 koševa uz sedam skokova i tri asistencije. Dominirao je i u Euroligi, ali zbog ruske invazije nad Ukrajinom njegov klub je na koncu izbačen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hez je u razgovoru za ruski Tatar-inform pričao o svojoj karijeri pa se osvrnuo na neuspješnu petogodišnju epizodu u NBA ligi. 

- Nemam želju vratiti se u NBA. Mnogo je stvari koje mi se ondje ne sviđaju. No to se ne odnosi na ljetnu ligu u NBA-u, kojom počinju pripreme za novu sezonu. To je nešto sasvim drugo - rekao je hrvatski reprezentativac.

Igrao je za Knickse, Orlando Magic i Portland, ali nigdje nije dobio pravu priliku. Ali, SAD mu je ostao u lijepom sjećanju pa se svake godine tamo vraća kako bi se pripremio za sezonu. 

NBA: Denver Nuggets at Portland Trail Blazers

- Zato se svako ljeto vraćam u Ameriku i ondje se pripremam za sezonu s odličnim igračima. Ponavljam, to je sasvim druga razina. Ali ako govorimo o tome hoću li se vratiti u NBA, onda se svašta može dogoditi, ali ja se tamo ne vraćam. Nisam dobio poštovanje na terenu koje sam zaslužio. Osim toga, po mom mišljenju, košarka je u NBA-u više predstava nego igra - rekao je Hezonja. 

Bio je veliki talent, očekivalo se jako puno od njega, ali nikada nije došao na tu razinu. Je li ipak bilo prerano otići u najjaču ligu s tek 20 godina?

- Mislim da nije bilo prerano za mene. Osjećao sam se prilično ugodno. Završio sam u New York Knicksima, u kul organizaciji. Ondje sam naučio brinuti se o svom zdravlju, tijelu, prehrani. Pretvorio sam se u igrača jer je to bila sasvim druga razina brige o sebi, kao potpuno druga razina pripreme - kazao je on. 

Na kraju prošle sezone razmišljao je o ponudama, a onda je došla ona koja se ne odbija. Hrvatski trener Velimir Perasović pozvao ga je u Uniks. Dobio je ulogu jednu od najvažnijih ugovora i fantastičnu cifru u ugovoru. 

Oživio je karijeru nakon neuspješne petogodišnje NBA epizode te pokazao da je s razlogom nosio titulu najveće nade naše košarke. Dobio je sada priliku biti nositelj u klubu koji je posljednjih godina u strahovitom uzletu. U Uniksu je dobio veliku minutažu, veliku ulogu i kontinuitet. Sve ono što nije imao u NBA ligi. A lova je ionako gotovo ista. 

- Ovo mi je najbolja sezona u karijeri. U Barceloni i NBA-u bio sam vrlo mlad. Nisam uvijek bio prva violina. U Kazanu sam jako sretan. K tome, trojica naših trenera govore hrvatski jezik (Velimir Perasović, Milan Karakaš, Đorđe Varagić).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...