Obavijesti

Sport

Komentari 17

Hezonjin preporod: Opet je bio najbolji strijelac svoje momčadi

Hezonjin preporod: Opet je bio najbolji strijelac svoje momčadi

Hrvatski košarkaš je u utorak utrpao 21 koš Barceloni, a i sinoć je bio najbolji strijelac Panthinaikosa. PAO je izgubio od Bayern Münchena (76-71) u 28. kolu Eurolige, a Hezonja je zabio 14

VIDEO

Mario Hezonja (26) je šest mjeseci bio bez kluba, ali samo dvije utakmice u dva dana bile su dovoljne da pokaže o kakvoj klasi je riječ. Koja očito zbog različitih razloga nije uspjela zasjati u NBA ligi.

Hrvatski košarkaš je u utorak utrpao 21 koš Barceloni, a i sinoć je bio najbolji strijelac Panathinaikosa. PAO je izgubio od Bayern Münchena (76-71) u 28. kolu Eurolige, a Hezonja je ubacio 14 koševa te uhvatio četiri skoka za 25 minuta igre. Najbolji kod pobjednika bio je Wade Baldin s 27 koševa, a drugi Hrvat, Leon Radošević je za Bavarce zabio četiri koša uz dva skoka. 

NBA: Brooklyn Nets at Portland Trail Blazers

Zaista vesele ovakve partije Marija Hezonje čiji se dolazak u Europu pokazao kao pun pogodak. Dugo je vagao ponude, od kraja kolovoza nije igrao, a sada je u dva dana odigrao dvije utakmice i pokazao klasu.

Mario je došao oživjeti karijeru u Europu nakon ne baš uspješnih pet godina u NBA ligi, ali već je u dvije utakmice pokazao sav raskoš svog talenta zbog čega je, uostalom, i bio 5. pick NBA Drafta 2015. godine. 

Hezonja je potpisao ugovor do kraja sezone, ali već je i sam najavio da bi tu mogao ostati duže. No mali problem je taj što Barcelona, u kojoj je igrao od 2012. do 2015. godine, i dalje polaže prava na njega pa je pitanje kako će to Grci riješiti sa Španjolcima. Kako god, u ovim okolnostima, ostanak u Europi bio bi najbolja moguća opcija. 

NBA: Los Angeles Lakers at New York Knicks

I da, pokazao je koliko fali reprezentaciji. Nema ga pet godina, tu je opet u blizini i može biti dostupan reprezentaciji, ako to bude htio. A potreban je itekako. Olimpijski turnir u Splitu se bliži, a ne moramo ni spominjati kakvo bi to pojačanje bilo za Veljka Mršića i Hrvatsku da ovakvog jednog igrača imaju na raspolaganju. Mario je nedavno preko posrednika kontaktirao Savez i izrazio želju za povratkom nakon brojnih kontroverznih ispada. Dakle, želje i volje ima, sada samo treba sjesti za stol i realizirati.

Atleticizam i talent nikada nisu bili upitni, samo je to sve trebalo posložiti. Tek mu je 25, najbolje godine su pred njima i ima vremena doći do vrhunskog nivoa. Čini se kako će mu Europa pomoći u tome, a onda bi se, tko zna, jednog dana mogao vratiti u NBA ligi.

Kvalitetom sigurno pripada, a sada je na njemu hoće li tu kvalitetu iskoristiti i pretočiti u nešto više. 

Od ostalih utakmica, Anadolu Efes razmontirao je CSKA 100-70 i nanio mu tek sedmi poraz ove sezone u Euroligi. Sjajan je bio Vasilije Micić koji je zabio 21 koš uz šest skokova i osam asistencija, Sanli je zabio 14, a kod poražene momčadi Šengelija 14 uz pet skokova. Kruno Simon imao je jako dobru rolu te je za pola sata igre zabio 11 koševa uz četiri skoka i četiri asistencije. 

Uspješan je bio i Maccabi Tel Aviv koji je pobijedio Valenciju 84-72. Izraelski klub je odavno izgubio šanse za osmo mjesto koje vodi u play-off, a trenutno drži 14. poziciju s 10-13, dok je Valencia 11. s 13-14.

Najbolji kod pobjednika bio je Dorsey sa 17 koševa, dok su 14 zabili Casspi i Jones. Odličan je bio i Ante Žižić koji je za 16 minuta zabio 13 koševa uz šest skokova dok je Bender igrao nešto više te je za 23 minute zabio osam koševa uz pet skokova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom