Obavijesti

Sport

Komentari 12

HNL: Istra traži pobjedu protiv Osijeka, Rijeka gostuje u Splitu

HNL: Istra traži pobjedu protiv Osijeka, Rijeka gostuje u Splitu
1

Split dočekuje Rijeku u velikim problemima oko igračkog kadra, dok su Riječani 110% spremni, tvrdi Matjaž Kek. U drugom meču Osijek gostuje kod Istre koja za pobjedu ne zna 26 utakmica u nizu...

VIDEO

Jučerašnjom pobjedom Slaven Belupa protiv zaprešićkog Intera (2-0) u Koprivnici, službeno je započela nova HNL sezona. Prvo se kolo igra preko tri dana (petak, subota, nedjelja), a danas su na rasporedu utakmice Splita i Rijeke u Parku mladeži te Istre 1961 i Osijeka u Puli.

Od 19 sati: Istra 1961 - Osijek

Istra ne zna za pobjedu 26 utakmica, stiže im 'mušterija' iz Osijeka

Lanjska sezona za Istru 1961 i Osijek nešto je što će oba kluba nastojati zaboraviti što prije. Grčevita borba za ostanak u ligi najviše je pogodila momčad Andreja Panadića koji su u ligi ostali tek zahvaljujući boljem izvođenju penala od Šibenika u doigravanju. 

U službenoj utakmici Puljani nisu nikog dobili od 17. listopada prošle godine, točnije, odigrali su 26 utakmica, a nula i dalje stoji u rubrici 'pobjede'. Zanimljivo, baš Osijek je bio njihova posljednja 'žrtva'.

- Došlo nam je puno novih igrača pa smo svima dali priliku da se dokažu, pokušavali smo spojiti igrače, bilo u obrani, sredini ili napadu, a sve da bi vidjeli kako funkcioniraju jedan s drugim. Na priprema je izgledalo dosta dobro, a sastav ću odlučiti jedan dan prije utakmice, kada vidim tko će biti zdrav i spreman na utakmicu - rekao je uoči utakmice trener Istre, Andrej Panadić.

Novi vlasnici osječkog prvoligaša žele puno bolje rezultate u odnosu na prethodnu sezonu, tako da su pojačanja morala stići u grad na Dravi. Stigli su Barišić iz Dinama te Boban iz Zagreba, ali trener Zoran Zekić ima opipljivih problema uoči današnjeg ogleda.

- Ne sjećam sam kada sam jednu utakmicu dočekivao s toliko mnogo problema. U posljednjih sedam dana ozlijedili su se Barišić, Knežević i Boban. Još od ranije su izvan stroja Džolan i Grgić, a zbog žutih kartona ne mogu računati ni na iskusnog Lesjaka. Međutim, unatoč tim problemima pokušat ćemo se u Puli prikazati u najboljem mogućem izdanju - rezimirao je trener Osijeka.

Od 21 sat: RNK Split - Rijeka

Split u problemima, Rijeka 110% spremna

Splićani su promijenili dobar dio momčadi u odnosu na prethodnu sezonu, a u sezonu ulaze bez osmorice igrača koji večeras nisu na raspolaganju treneru Goranu Sabliću.

- I dalje smo u određenom procesu traženja i isprobavanja, bilo je mnogo odlazaka i dolazaka, zbog čega će nam trebati još neko vrijeme da se uigramo. Doveli smo pojačanja na ciljane pozicije, radi se o mjestima na kojima smo prošle sezone bili tanki i smatram kako smo napravili dobar posao u ovom prijelaznom roku. Želimo potpisati još jednog pravog napadača, ali kao što znate, nije ga lako naći - otkrio je trener Splita.

Rijeku su uoči nove sezone napustili Vargić, Samardžić, Brezovec i Bakaj, stigli su tek stoperi Šofranac i Elez, odnosno napadač Handžić koji večeras nema pravo nastupa.

- Spremni dočekujemo početak sezone. Rijetko kada to kažem, no stvarno mogu reći da sam pripremama strašno zadovoljan, odrađene su 110 posto. Aklimatizacija novih igrača je jako dobro prošla, pokazali su da imaju karakter. S njima smo mijenjali užu obranu, a imamo i drugog golmana, to je sada Prskalo koji je u prednosti i počinje protiv Splita. Split, naravno, respektiramo, uvijek su u vrhu tablice, kvalitetan su protivnik - najavio je trener Rijeke Matjaž Kek.

U zadnje tri sezone ova dva kluba odigrala su osam mečeva, a Split je uspio svega tri puta doći do neodlučenog rezultata. U Parku mladeži ima tri poraza u jedan remi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica