Obavijesti

Sport

Komentari 6

HNL je za njih med i mlijeko: U Boliviji se odigrava pravi cirkus

HNL je za njih med i mlijeko: U Boliviji se odigrava pravi cirkus
1

UDRI GA! Bolivijci nisu nešto naročito nogometno talentirani, no njima je kompetitivnost na najvišem nivou. Gotovo svaki veći derbi brzo postane divlji. HNL je za Bolivijce med i mlijeko po svemu...

VIDEO

Ljubitelji klađenja na nogomet sigurno dobro znaju za klubove poput The Strongesta, Bolivara i Reala Potosija. Naravno, riječ je o bolivijskim prvoligašima čija liga uvijek nudi neku vrstu spektakla.

Recimo, Nacional Potosi igra utakmice s prosjekom od četiri gola po utakmici i u njihova zadnja tri ogleda viđeno je 18 golova.

No, jučerašnji derbi igrao se između Sport Boysa i Bolivara. Završilo je to 3-2 za domaće u utakmici gdje je palo osam žutih i pet crvenih kartona! Porazom je Bolivar izgubio i naslov prvaka...

Ako smo mislili da je HNL 'divlji', Bolivijci su uspjeli pomaknuti granice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO

Bolivar, vodeća momčad prvenstva stigla je u goste naoštrenom domaćinu koji je imao 2-1 na poluvremenu. I dok je prva dionica odrađena relativno mirno (samo jedan žuti karton), u nastavku je viđena kartonijada.

Kulminiralo je poslije 66. minute, odnosno izjednačenja Bolivara na 2-2. Domaćin je počeo udarati žestoko, gosti nisu ostajali dužni pa su puno češće bili i sankcionirani od suca Jordana.

Od 91. do 96. minute stigli su Boysi ostati s čak tri igrača manje, a moralo se odigrati i deset minuta sučeve nadoknade. Međutim, u 96. i 99. i gostima stižu dva crvena i kad se činilo da bi se utakmica trebala završiti realnim ishodom 2-2, za domaće u 100. minuti zabija Vargas na opće oduševljenje domaće publike.

Sport Boysi se bore za ostanak u ligi poslije 22 kola, a Bolivaru je svaki bod vrlo važan u borbi za naslov prvaka. Razlika u kvaliteti u derbijima je često nevažan faktor, tako je bilo i sada u Boliviji.

Poput popularnih 'kukuruz' liga - domaćin smije udarati malo više od gosta, igra se 'na nož' za svaku loptu. Navijači piju pivo sa strane i samo što ne utrče u teren provoditi svoju pravdu, tereni užasni, a motiv jedan jedini - pobijediti u pravoj muškoj igri.

Boysi su u ovom derbiju bili bolji, kao što je i njih dobio Bolivar 23. listopada na svom terenu 2-1. Naravno, i tu je viđeno pet žutih kartona uz dva crvena.

A, kako drugačije?

Dodajmo još da su se u drugoj utakmici večeri susreli The Strongest i San Jose. Tu je završilo 7-2 za domaće uz razočaravajućih šest žutih kartona.

Nije bilo isključenja, igrao se nogomet na jednu stranu. Publika ima što vidjeti svako kolo, nije čudno što su im tribine pune.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu