Obavijesti

Sport

Komentari 14

'HNS i Dalić su se mjesecima borili za mene. Debi za Bayern? Uf, bio sam baš jako nervozan'

'HNS i Dalić su se mjesecima borili za mene. Debi za Bayern? Uf, bio sam baš jako nervozan'

Moja obitelj dolazi iz Slavonskog Broda, grada na istoku Hrvatske. Ostvarenje sna za mene je igrati za Hrvatsku, rekao je mladi hrvatski nogometaš Josiš Stanišić za službenu Bayernovu stranicu

VIDEO

Nakon Luke Sučića, Hrvatska je dobila još jednog dijamanta iz dijaspore. Godina je ovo iz snova za mladog hrvatskog nogometaša Josipa Stanišića (21) koji je u travnju debitirao za prvi sastav Bayern Münchena, a ove sezone postao važan kotačić momčadi Juliana Nagelsmanna.

Pokretanje videa...

Hrvatska - Slovenija 3-0 01:03

Stanišić je odigrao osam od 11 utakmica i oduševio navijače bavarskog kluba, a sve je začinio poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju Hrvatske. Htjela ga je i Njemačka, ali za talentiranog Josipa nije bilo dvojbe. Srce kuca samo za Hrvatsku.

Soccer 1. Bundesliga / FC Bayern Munich-1.FC Cologne 3-2.

Priliku za debi Stanišić će imati u listopadu kada Hrvatsku čekaju susreti protiv Cipra i Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prirodna pozicija mu je ona na stoperu, može igrati i zadnjeg veznog, ali trener Bayerna ga, baš kao i Dalić, vidi na poziciji desnog beka. Zbog ozljede Josipa Juranovića, debitirat će već protiv Cipra, što je najavio i sam izbornik.

Hrvatski nogometaš živi najljepše dane svoje mlade karijere, a tim povodom dao je intervju za Bayernovu službenu stranicu. Za bavarskog velikana debitirao je u travnju ove godine kada je odigrao cijeli susret protiv Union Berlina (1-1).

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-VFL Bochum 7-0.

- Bilo je to veliko iznenađenje i zaista nisam računao na to. Na sreću, tadašnji trener Hansi Flick mi je na dan utakmice rekao da ću igrati, a ne dan prije. U tome slučaju sigurno ne bih mogao spavati. Bio sam jako nervozan, ali to je bilo ništa u usporedbi s mojim ocem. Mama nije mogla u miru sjediti.

Jedan je od rijetkih igrača koji se iz mlađih kategorija probio u prvu momčad Bayerna...

- Iznad svega, potreban je naporan rad i puno strpljenja. Nemaju svi tako izvanredan talent poput Jamala Musiale, na primjer da sa 18 godina može odmah u prvu momčad. I, naravno, potrebno vam je malo sreće da biste bili na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ako vam se ukaže prilika, ne smijete se živcirati nakon loše utakmice, morate vjerovati u sebe.

Soccer 1. Bundesliga / RB Leipzig - FC Bayern Munich 1-4.

Mladi Hrvat je u Bayern stigao 2017. godine. Prošao je mlađe kategorije, kalio se u drugoj momčadi Bayerna, a prvi put je priliku u prvoj momčadi dobio 2019. godine kada ga je Niko Kovač vodio na pripreme. No, morao se probijati kroz drugu momčad i dokazivati se na treninzima. Sve do ove sezone.

- Mislio sam da ću prije godinu dana ući u prvu momčad. Ali, činjenica da ću to napraviti u Bayernu, to sam shvatio tek na pripremama. Imao sam sreće jer nije bilo igrača koji igraju za reprezentaciju pa sam igrao svaku prijateljsku utakmicu. Kad sam osjetio povjerenje trenera, postalo mi je jasno da mogu uspjeti ovdje. Nisam netko tko ima prevelika očekivanja. Želim nastaviti napredovati, a zatim biti prva opcija za trenera ako je netko ozlijeđen ili mu treba odmor.

Stanišić je po prirodi stoper, može igrati zadnjeg veznog, ali Nagelsmann ga vidi na desnom beku kao zamjenu za Benjamina Pavarda. Već protiv Cipra će na toj poziciji zaigrati u dresu Hrvatske. Je li zadovoljan svojim predstavama?

- Kakav će igrač biti na beku, to ovisi o njemu. Alphonso Davies je baš opasan prema naprijed s nevjerojatnom brzinom koju ima. Zato on to mora što češće koristiti. U usporedbi s njim, ja sam 'odgajan' kao branič i obrana je moja najjača točka. Uključujem se u napade samo ako je to moguće i ima smisla. Morate vjerovati vlastitim snagama i ne pokušavati kopirati nikoga drugoga.

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-Hertha BSC Berlin 5-0.

Lahm mu je idol iz djetinjstva, Pavard uzor od kojeg uči, a obožavao je i neke legende Bayerna.

- Tko mi je idol? U ovome trenutku Benjamin Pavard. Opasniji je od mene u napadu, ali uvijek je u obrani na pravome mjestu. Philipp Lahm bio je moj idol dok sam kao dijete gledao treninge. Mislim da on na nijednoj utakmici u karijeri nije dvaput pogriješio. Kada sam bio dijete, cijela moja soba bila je puna plakata Francka Ribéryja, Arjena Robbena i Bastiana Schweinsteigera. Imao sam i Bayernovu posteljinu. Još uvijek je imam, ali je više ne koristim.

Champions League - Group E - FC Barcelona vs Bayern Munich

Stanišić je rođen u Münchenu, ima njemačko i hrvatsko državljanstvo. Nijemci su ga htjeli, borili su se za njega i HNS te izbornik Dalić, nisu htjeli izgubiti takvog dijamanta. Josip je bio jasan: 'Moje srce kuca samo za Hrvatsku'.

- Moja obitelj dolazi iz Slavonskog Broda, grada na istoku Hrvatske. Ostvarenje sna za mene je igrati za Hrvatsku. Hrvatski nogometni savez i izbornik Zlatko Dalić mjesecima su naporno radili na tome da me dobiju i daju mi ​​neku perspektivu. Zaista se veselim izazovu - zaključio je Stanišić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu