Obavijesti

Sport

Komentari 128

HNS je povećao broj stranaca, Hajduk ogorčen: To je apsurd!

HNS je povećao broj stranaca, Hajduk ogorčen: To je apsurd!
4

NAS NITKO NIJE NIŠTA PITAO Nismo ni znali za taj prijedlog promjene pravila, komentirali su iz Hajduka povećanje broja stranih nogometaša u hrvatskim klubovima sa šest na osam

VIDEO

Dok se u najjačim nogometnim ligama trude smanjiti broj stranaca u klubovima, HNS vodi nešto drugačiju politiku. Svima je promakla odluka izvršnog odbora HNS-a  o povećanju broja stranaca u hrvatskim klubovima sa šest na osam. 

Nije ni čudo da to nitko nije primijetio jer je HNS na svojim stranicama 18. listopada nakon sjednice objavio tek šturo priopćenje u kojem je između ostaloga stajalo kako je "izmijenjen Pravilnik o nogometnim natjecanjima". Nekoliko tjedana kasnije u jednom glasniku objavljeni su detalji tih promjena koje nisu nimalo beznačajne. 

  • Na sjednici IO HNS-a 18. listopada izmijenjene su Propozicije natjecanja MAXtv Prve lige za sezonu 2016/17, kao i Pravilnik o nogometnim natjecanjima. Klubovima se dopušta nastup 8 stranih igrača (bez hrvatskog ili državljanstva neke od članica EU) umjesto dosadašnjih 6 u prvenstvu i kupu.
  • Članak 51. Pravilnika o nogometnim natjecanjima sada glasi: "Na utakmicama Prve HNL te Završnice natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa dopušten je nastup osam (8) igrača stranih državljana u jednoj momčadi".
  • Članak 16. Propozicija natjecanja sada glasi: "U natjecanju MAXtv Prve lige dopušten je nastup osam (8) igrača stranih državljana na utakmici".

Dinamu ova izmjena pravila najviše pogoduje jer ima sedmoricu stranaca u momčadi (Sigali, Jonas, Fernandes, Soudani, Hodžić, Gojak i Henriquez), dok Hajduk ima četvoricu (Ismajli, Ohandza, Barry i Jefferson).

Hajduk: Ovo je apsurd!

Hajduk je iznenadila vijest o HNS-ovoj odluci o povećanju broja stranaca u klubovima. 

- Apsurdno je da HNS bez najave i rasprave mijenja pravilo o strancima u momčadima. Hajduk se s tim nije složio, a nismo imali ni priliku diskutirati o tome jer nismo bili ni upoznati s prijedlogom promjene pravila - rekli su nam u splitskom klubu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...