Obavijesti

Sport

Komentari 0

HNS odbio dati licencu RNK Splitu za drugu ligu, oni se žalili. HOO poništio odluku

HNS odbio dati licencu RNK Splitu za drugu ligu, oni se žalili. HOO poništio odluku

Hrvatski olimpijski odbor donio je odluku koja ide Splitu u korist i prema svim kriterijima klub iz Parka mladeži trebao bi igrati Drugu ligu jer je na terenu prošle sezone izborio treće mjesto koje ga je vodilo u kvalifikacije, objavili su iz RNK Splita

VIDEO

RNK Split je prošle sezone u Trećoj HNL jug osvojio treće mjesto i samim time trebao dobiti priliku da u kvalifikacijama pokuša izboriti povratak u Drugu HNL. Međutim, HNS je nekadašnjeg prvoligaša uskratio za drugoligašku licencu.

Naravno, klub s Parka mladeži se žalio Visokom sudu za sportsku arbitražu HOO-a, a on je pak ukinuo odluku Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a te je predmet vraćen na odlučivanje. No, najveći problem je što je netko iz HNS-a očito zaboravio poslati odluku Splićanima pa su za nju saznali tek tri dana uoči početka nove sezone 2. HNL, iako na odluci stoji da je donesena još 19. srpnja!

Splićani su najavili novu borbu, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Hrvatski olimpijski odbor donio je odluku koja ide Splitu u korist i prema svim kriterijima klub iz Parka mladeži trebao bi igrati Drugu ligu jer je na terenu prošle sezone izborio treće mjesto koje ga je vodilo u kvalifikacije, no zbog uskraćivanja licence, nije dobio to pravo.

Sada je žalbena komisija Hrvatskoga olimpijskoga odbora donijela odluku u kojoj usvaja zahtjev Predlagatelja (RNK Splita) te se ukida odluka Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a te je predmet ponovno vraćen na odlučivanje. Po svemu sudeći, jedina logična odluka bila bi da se RNK Split uvrsti u Drugu ligu koja počinje ovog vikenda.

HOO istaknuo je kako Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a nije točno primijenilo materijalno pravo iz Pravilnika. Tako su potvrdili da je jedini sporni kriterij pod nazivom F03 zbog kojeg klub nije mogao dobiti licencu prema njihovom gledištu ispunjen jer je ‘nesporno da je pravomoćnim rješenjem Trgovačkog suda u Splitu pos.br.St-575/2019-133 prihvaćen Plan restrukturiranja i Predstečajni sporazum zaključen između RNK Split s.d.d. i svih njegovih vjerovnika, među kojima su i igrači Predlagatelja’.

Istaknimo, kako je odluka HOO donesena 19.7.2021., a službeno smo je dobili danas (10.8.2021) par dana prije početka Druge HNL. Ovo je velika pravna pobjeda Splita i odvjetnika, ali i zaposlenika koji su svojim radom i prilaganjem dokumentacije dokazali da Split ima sve kriterije za viši rang.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...