Obavijesti

Sport

Komentari 131

'Ne sjećam se': HNS je stao uz Luku, Mamić je sazvao presicu

'Ne sjećam se': HNS je stao uz Luku, Mamić je sazvao presicu
6

Uvjereni smo u ispravnost iskaza Luke Modrića, a posebno zbog njegovog ponašanja koje je od prvog nastupa za Hrvatsku bilo uzorno, objavio je HNS povodom podignute optužnice protiv Modrića

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza.

Čini se da je ovaj potez DORH-a naljutio Zdravka Mamića, osumnjičenika za teški gospodarski kriminal, koji je za subotu u 12 sati sazvao izvanrednu 'presicu'.

Lažni iskaz: Luka Modrić može dobiti i do pet godina zatvora!
Lažni iskaz: Luka Modrić može dobiti i do pet godina zatvora!

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru sudi se zbog optužbi da su Dinamo, izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Luka je u lipnju 2017. godine pred osječkim sudom pričao o podjeli obeštećenja od transfera iz Dinama u Tottenham 2007. te o ugovorima sa Zdravkom Mamićem.

Godinu dana ranije Modrić je o istim stvarima pričao na ispitivanju u USKOK-u. ali je nekako do osječkog suđenja veći dio toga - zaboravio.

Ne sjeća se ni koliko je zarađivao nakon potpisa prvog ugovora, ne sjeća se ni dodatnih aneksa, ni kad ih je potpisivao, gdje su aneksi, kome ih je dao, što je u njima pisalo, tko ima primjerak, tko nema... Ma, totalna amnezija.

Iako, nije uvijek tako bilo.

 

Iako mu prijeti čak pet godina zatvora za davanje lažnog iskaza, to se gotovo sigurno neće dogoditi jer pravna praksa u Hrvatskoj je takva da rijetko tko zbog krivokletstva završi iza rešetaka, gotovo svi slučajevi završne uvjetnim osudama.

Slučaj 'lažni iskaz' i optužnicu protiv hrvatskog veznjaka Real Madrida prenijeli su gotovo svi relevantni svjetski mediji, među njima i najutjecajniji španjolski dnevnici Marca i AS.

Dali lažni iskaz? Osumnjičeni su Lovren i Modrićeva punica
Dali lažni iskaz? Osumnjičeni su Lovren i Modrićeva punica

Nakon podignute optužnice javio se i HNS, koji je 'uvjeren u ispravnost iskaza Luke Modrića' i kako kažu 'neosnovanost ovakve optužnice' protiv hrvatskog kapetana.

Priopćenje HNS-a:

Hrvatski nogometni savez uvijek i dosljedno podržava načelo presumpcije nevinosti te smatra svaku osobu nedužnom dok se ne dokaže suprotno.

U konkretnom postupku, HNS je duboko uvjeren u ispravnost iskaza Luke Modrića pred sudom u Osijeku, a posebno zbog Modrićevog ponašanja koje je od prvog nastupa za hrvatsku U-15 reprezentaciju u ožujku 2001. godine pa do danas bilo uzorno.

Modrić se kroz skoro 20 godina nastupa u dresu Hrvatske pokazao kao karakterna osoba koja je iznimno odgovorna u svom odnosu prema suigračima, obvezama u reprezentaciji i hrvatskoj državi, kojoj je svojim igrama u reprezentaciji i klubovima priskrbio značajan ugled u svjetskoj sportskoj javnosti.

Zahvaljujući svojoj besprijekornoj sportskoj karijeri i ponašanju u reprezentaciji, 2016. godine postao je i kapetan selekcije za koju je nastupao više od stotinu puta, a u međunarodnim klupskim okvirima potvrdio se kao najuspješniji hrvatski nogometaš u povijesti.

Zbog svega navedenoga, Hrvatski nogometni savez čvrsto stoji uz svog kapetana reprezentacije i vjeruje da će u ovom postupku potvrditi svoju nedužnost, kao i neosnovanost ovakve optužnice.

Također, uvjereni smo da, zahvaljujući Modrićevom neslomljivom karakteru, ovaj postupak neće imati negativan utjecaj na izvedbe reprezentacije, pred kojom je nastup na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige